FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Ubuntu > Ubuntu User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 07-17-2010, 11:00 PM
 
Default Nvidia driver issue

Apparently I have an issue with nvidia's driver...I updated to 10.04 and it's been good so far this seems to be the only issue. This is what I get from accessing nvidia
"You do not appear to be using the NVIDIA X driver.* Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server." I've installed and rebooted the laptop several times but it's the same. Basically I can't put on the extra effects saying "desktop effects could not be enabled" Under 9.10 it was fine..I've done no hardware modifications. I have 195.36.24 under current installed and 195.36.08 under settings installed..should I roll this back to the 180's or 170's?

--
ubuntu-users mailing list
ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users
 
Old 07-17-2010, 11:34 PM
Tom Browder
 
Default Nvidia driver issue

On Sat, Jul 17, 2010 at 18:00, <mdovell@comcast.net> wrote:
> Apparently I have an issue with nvidia's driver...I updated to 10.04 and
> it's been good so far this seems to be the only issue. This is what I get
> from accessing nvidia
> "You do not appear to be using the NVIDIA X driver.* Please edit your X

I'm having the same sort of problem.

-Tom

--
ubuntu-users mailing list
ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users
 
Old 07-18-2010, 12:07 AM
NoOp
 
Default Nvidia driver issue

On 07/17/2010 04:00 PM, mdovell@comcast.net wrote:
> Apparently I have an issue with nvidia's driver...I updated to 10.04
> and it's been good so far this seems to be the only issue. This is
> what I get from accessing nvidia "You do not appear to be using the
> NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run
> `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server." I've installed
> and rebooted the laptop several times but it's the same. Basically I
> can't put on the extra effects saying "desktop effects could not be
> enabled" Under 9.10 it was fine..I've done no hardware modifications.
> I have 195.36.24 under current installed and 195.36.08 under settings
> installed..should I roll this back to the 180's or 170's?

Have you run `nvidia-xconfig` as root?



--
ubuntu-users mailing list
ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users
 
Old 07-18-2010, 01:39 AM
Rashkae
 
Default Nvidia driver issue

mdovell@comcast.net wrote:
> Apparently I have an issue with nvidia's driver...I updated to 10.04 and it's been good so far this seems to be the only issue. This is what I get from accessing nvidia
> "You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server." I've installed and rebooted the laptop several times but it's the same. Basically I can't put on the extra effects saying "desktop effects could not be enabled" Under 9.10 it was fine..I've done no hardware modifications. I have 195.36.24 under current installed and 195.36.08 under settings installed..should I roll this back to the 180's or 170's?
>
>
>
Have you tried using the "Hardware Drivers" Application (in the Ubuntu
System Administration menu) to enable the driver for your video card?

--
ubuntu-users mailing list
ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users
 
Old 07-18-2010, 03:02 AM
Marlon
 
Default Nvidia driver issue

YO!
o

How about open xterm,
type

sudo nvidia-xconfig

and follow the steps that the program asks?
For me worked well,
if errors put them here..



[]'sMarlon Valério
┌──────────────┐
** T0ddy Stone Brains
└──────────────┘




2010/7/17 Rashkae <ubuntu@tigershaunt.com>

mdovell@comcast.net wrote:

> Apparently I have an issue with nvidia's driver...I updated to 10.04 and it's been good so far this seems to be the only issue. This is what I get from accessing nvidia

> "You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server." I've installed and rebooted the laptop several times but it's the same. Basically I can't put on the extra effects saying "desktop effects could not be enabled" Under 9.10 it was fine..I've done no hardware modifications. I have 195.36.24 under current installed and 195.36.08 under settings installed..should I roll this back to the 180's or 170's?


>

>

>

Have you tried using the "Hardware Drivers" Application (in the Ubuntu

System Administration menu) to enable the driver for your video card?



--

ubuntu-users mailing list

ubuntu-users@lists.ubuntu.com

Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users



--
ubuntu-users mailing list
ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users
 
Old 07-19-2010, 07:32 PM
 
Default Nvidia driver issue

In looking at hardware drivers it states
"No proprietary drivers are in use on this system"

in terms of the xconfig I typed
sudo nvidia-xconfig
resulting in the following output:
"Using X configuration file: "/etc/X11/xorg.conf".
Backed up file '/etc/X11/xorg.conf' as '/etc/X11/xorg.conf.backup'
New X configuration file written to '/etc/X11/xorg.conf'"

I have uninstalled and reinstalled the proprietary drivers but for some reason it is not finding them.
--
ubuntu-users mailing list
ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users
 
Old 07-20-2010, 01:41 AM
Marlon
 
Default Nvidia driver issue

Yo!!
o

Have you tryed System> Adm > Hardware Drivers

so the S.O. will look into net for the apropriated drivers.. and list them to you..

you click in one of the list and in the button below Activate (something like this, im using pt-br lang)


the sys.. will install the choosen driver..

after it,* will apear a new menu in system>Adm> NVIDIA X Server Settings to you configure as you want..

for me it was like this simple... tel where in these steps are you getting problems and what do they say ...



cheersMarlon Valério
┌──────────────┐
** T0ddy Stone Brains
└──────────────┘




2010/7/19 <mdovell@comcast.net>

In looking at hardware drivers it states
"No proprietary drivers are in use on this system"

in terms of the xconfig I typed

sudo nvidia-xconfig
resulting in the following output:
"Using X configuration file: "/etc/X11/xorg.conf".
Backed up file '/etc/X11/xorg.conf' as '/etc/X11/xorg.conf.backup'
New X configuration file written to '/etc/X11/xorg.conf'"


I have uninstalled and reinstalled the proprietary drivers but for some reason it is not finding them.

--

ubuntu-users mailing list

ubuntu-users@lists.ubuntu.com

Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users




--
ubuntu-users mailing list
ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users
 
Old 07-23-2010, 01:35 PM
James Bensley
 
Default Nvidia driver issue

See this thread,

This seems to get the drivers installed and working nicely to resolve
a number of installation issues people are having; worked a treat for
me

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1467074

--
Regards,
James.

http://www.jamesbensley.co.cc/

There are 10 kinds of people in the world; Those who understand
Vigesimal, and J others...?

--
ubuntu-users mailing list
ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users
 
Old 07-23-2010, 05:49 PM
NoOp
 
Default Nvidia driver issue

On 07/23/2010 06:35 AM, James Bensley wrote:
> See this thread,
>
> This seems to get the drivers installed and working nicely to resolve
> a number of installation issues people are having; worked a treat for
> me
>
> http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1467074
>

The author of that states:
3) Add these lines and save:
Code:

blacklist vga16fb
blacklist nouveau
blacklist rivafb
blacklist nvidiafb
blacklist rivatv

I guess he's never bothered to look at:

$ cat /etc/modprobe.d/blacklist-framebuffer.conf
which includes:
blacklist rivafb
blacklist nvidiafb

and

$ cat nvidia-graphics-drivers.conf
blacklist nouveau
blacklist lbm-nouveau
blacklist nvidia-current
blacklist nvidia-173
[Note: the last two are due to my using nvidia-96]



--
ubuntu-users mailing list
ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-users
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 01:35 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org