FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Ubuntu > Kubuntu User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 12-17-2008, 12:30 PM
Glenn R Williams
 
Default KMail, "Smart Quoting" stopped working

On Wednesday 17 December 2008 07:26:26 Byron Campbell wrote:
> Kmail 1.10.3, in KDE 4.1.3 (Kubuntu 8.10)
>
> Kmail's "smart quoting" when replying to mail stopped functioning.
> Now, when replaying to mail, the composer window opens as a blank
> page as if smart quoting is turned off, which it isn't.
>
> Double checking the settings in:
>
> KMail > Settings > Configure Kmail > Composer > General > Use Smart
> Quoting
>
> Use Smart Quoting remains checked. I tried un-checking, Applying,
> Ok'ing, then going back in and checking it again, and Applying, and
> Ok'ing etc. but no joy.
>
> Any ideas on how to get KMail's message quoting back to working? -->
> Maybe dump a config file somewhere and reentering all my KMail account
> settings from scratch?
>
> Byron


Byron,

I had a similar thing when I added a new Identity. I instructed Kmail to copy
an existing identity. But somehow it didn't copy the templates over. This is
what instructs kmail HOW to build a response, forward etc. My solution was to
go into my original identitity:

kmail --> settings --> configure kmail --> Default

Then I temporarily clicked on "Use Custom Templates under the Templates tab.
Click on "Reply to Sender". You should see a template that looks like this:

%REM="Default reply template"%-
On %ODATEEN %OTIMELONGEN you wrote:
%QUOTE
%CURSOR

or something similar. This is what actually tells kmail to quote. You can copy
this (or my fragment above) into your Identity and tell kmail to use Custom
templates. Just check that each table hase something other than "%BLANK".
(You can also do this BEFORE actually copying anything :-) )

HTH


Glenn

--
kubuntu-users mailing list
kubuntu-users@lists.ubuntu.com
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/kubuntu-users
 
Old 12-17-2008, 12:54 PM
Byron Campbell
 
Default KMail, "Smart Quoting" stopped working

Many thanks Glenn! That did the trick.

BTW, I too was tweaking a second account (just the log-in settings)
when Smart Quoting stopped.

Regards,
Byron - WA4GEG

On Wednesday 17 December 2008 08:30:24 am Glenn R Williams wrote:
> On Wednesday 17 December 2008 07:26:26 Byron Campbell wrote:
> > Kmail 1.10.3, in KDE 4.1.3 (Kubuntu 8.10)
> >
> > Kmail's "smart quoting" when replying to mail stopped
> > functioning. Now, when replaying to mail, the composer window
> > opens as a blank page as if smart quoting is turned off, which it
> > isn't.
> >
> > Double checking the settings in:
> >
> > KMail > Settings > Configure Kmail > Composer > General > Use
> > Smart Quoting
> >
> > Use Smart Quoting remains checked. I tried un-checking, Applying,
> > Ok'ing, then going back in and checking it again, and Applying,
> > and Ok'ing etc. but no joy.
> >
> > Any ideas on how to get KMail's message quoting back to working?
> > --> Maybe dump a config file somewhere and reentering all my
> > KMail account settings from scratch?
> >
> > Byron
>
> Byron,
>
> I had a similar thing when I added a new Identity. I instructed
> Kmail to copy an existing identity. But somehow it didn't copy the
> templates over. This is what instructs kmail HOW to build a
> response, forward etc. My solution was to go into my original
> identitity:
>
> kmail --> settings --> configure kmail --> Default
>
> Then I temporarily clicked on "Use Custom Templates under the
> Templates tab. Click on "Reply to Sender". You should see a
> template that looks like this:
>
> %REM="Default reply template"%-
> On %ODATEEN %OTIMELONGEN you wrote:
> %QUOTE
> %CURSOR
>
> or something similar. This is what actually tells kmail to quote.
> You can copy this (or my fragment above) into your Identity and
> tell kmail to use Custom templates. Just check that each table hase
> something other than "%BLANK". (You can also do this BEFORE
> actually copying anything :-) )
>
> HTH
>
>
> Glenn


--
kubuntu-users mailing list
kubuntu-users@lists.ubuntu.com
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/kubuntu-users
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 06:32 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org