FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Gentoo > Gentoo User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 05-04-2008, 03:49 PM
Norberto Bensa
 
Default layman: svn broken?

Hello list,

svn (dev-util/subversion-1.5.0_rc4) doesn't want to update nor add
layman's repos:


$ sudo layman -a vmware
* Running command "/usr/bin/svn co
"http://overlays.gentoo.org/svn/proj/vmware/trunk/"
"/usr/portage/local/layman/vmware""...
svn: Unrecognized URL scheme for
'http://overlays.gentoo.org/svn/proj/vmware/trunk'

* Failed to add overlay "vmware".
* Error was: Adding the overlay failed!



$ sudo layman -S
* Running command "/usr/bin/svn update "/usr/portage/local/layman/mozilla""...
svn: Unrecognized URL scheme for 'http://overlays.gentoo.org/svn/proj/mozilla'
* Running command "cd "/usr/portage/local/layman/desktop-effects" &&
/usr/bin/git pull"...

Already up-to-date.
* Running command "/usr/bin/svn update "/usr/portage/local/layman/sunrise""...
svn: Unrecognized URL scheme for
'http://overlays.gentoo.org/svn/proj/sunrise/reviewed'
* Running command "cd "/usr/portage/local/layman/gnome" &&
/usr/bin/git pull"...

Already up-to-date.
*
* Success:
* ------
*
* Successfully synchronized overlay "desktop-effects".
* Successfully synchronized overlay "gnome".
*
* Errors:
* ------
*
* Failed to sync overlay "mozilla".
* Error was: Syncing overlay "mozilla" returned status 256!
*
* Failed to sync overlay "sunrise".
* Error was: Syncing overlay "sunrise" returned status 256!
*


Anyone knows more about it?

Thanks!
Norberto

----------------------------------------------------------------
This message was sent using IMP, the Internet Messaging Program.


--
gentoo-user@lists.gentoo.org mailing list
 
Old 05-04-2008, 04:15 PM
Alan McKinnon
 
Default layman: svn broken?

On Sunday 04 May 2008, Norberto Bensa wrote:
> Hello list,
>
> svn (dev-util/subversion-1.5.0_rc4) doesn't want to update nor add
> layman's repos:
>
> $ sudo layman -a vmware
> * Running command "/usr/bin/svn co
> "http://overlays.gentoo.org/svn/proj/vmware/trunk/"
> "/usr/portage/local/layman/vmware""...
> svn: Unrecognized URL scheme for
> 'http://overlays.gentoo.org/svn/proj/vmware/trunk'
> * Failed to add overlay "vmware".
> * Error was: Adding the overlay failed!
>
>
>
> $ sudo layman -S
> * Running command "/usr/bin/svn update
> "/usr/portage/local/layman/mozilla""... svn: Unrecognized URL scheme
> for 'http://overlays.gentoo.org/svn/proj/mozilla' * Running command
> "cd "/usr/portage/local/layman/desktop-effects" && /usr/bin/git
> pull"...
> Already up-to-date.
> * Running command "/usr/bin/svn update
> "/usr/portage/local/layman/sunrise""... svn: Unrecognized URL scheme
> for
> 'http://overlays.gentoo.org/svn/proj/sunrise/reviewed'

I use the same subversion version as you:

nazgul x11-themes # eix subversion
[i] dev-util/subversion
Available versions: 1.4.5 1.4.6 (~)1.4.6-r2 (~)1.5.0_rc4
{+webdav-neon apache2 bash-completion berkdb debug doc elibc_FreeBSD
emacs extras java nls nowebdav perl python ruby sasl svnserve
vim-syntax webdav-serf}
Installed versions: 1.5.0_rc4(14:07:33 05/01/08)(apache2
bash-completion java perl python sasl
vim-syntax -+webdav-neon -berkdb -debug -doc -elibc_FreeBSD -emacs -extras -nls -ruby -webdav-serf)

My layman version:

nazgul x11-themes # eix layman
[i] app-portage/layman
Available versions: 1.0.6 1.0.10 1.1.1 (~)1.1.1-r1 {test}
Installed versions: 1.1.1-r1(16:34:54 02/02/08)(-test)

I use mozilla and sunrise too, and they work fine here:

nazgul x11-themes # layman -S
* Running command "/usr/bin/svn
update "/var/portage/local/layman/enlightenment""...
At revision 140.
* Running command "/usr/bin/svn
update "/var/portage/local/layman/mozilla""...
At revision 147.
* Running command "/usr/bin/svn
update "/var/portage/local/layman/sunrise""...
U /var/portage/local/layman/sunrise/net-libs/fec/Manifest
...
A /var/portage/local/layman/sunrise/sci-mathematics/dataplot/dataplot-20080225-r1.ebuild
Updated to revision 6149.
*
* Success:
* ------
*
* Successfully synchronized overlay "enlightenment".
* Successfully synchronized overlay "mozilla".
* Successfully synchronized overlay "sunrise".



I've noticed very occasional similar behaviour this end in the past.
'layman -d <overlay ; layman -a <overlay>'
has always worked for me. What happens if you try this?

--
Alan McKinnon
alan dot mckinnon at gmail dot com

--
gentoo-user@lists.gentoo.org mailing list
 
Old 05-04-2008, 04:20 PM
"Pariksheet Nanda"
 
Default layman: svn broken?

> svn (dev-util/subversion-1.5.0_rc4) doesn't want to update nor add layman's
> repos:
>
> $ sudo layman -a vmware
> * Running command "/usr/bin/svn co
> "http://overlays.gentoo.org/svn/proj/vmware/trunk/"
> "/usr/portage/local/layman/vmware""...
> svn: Unrecognized URL scheme for
> 'http://overlays.gentoo.org/svn/proj/vmware/trunk'
> * Failed to add overlay "vmware".
> * Error was: Adding the overlay failed!

According to the subversion FAQ[1], that could be svn having trouble
loading the "ra_dav" plugin for http://
Since this seems like a package installation problem, and Alan has it
working with his version of svn, please `emerge --sync` and reinstall
svn to see if that fixes things for you.

- Pariksheet

[1] http://subversion.tigris.org/faq.html#unrecognized-url-error
--
gentoo-user@lists.gentoo.org mailing list
 
Old 05-04-2008, 04:23 PM
Rumen Yotov
 
Default layman: svn broken?

On (04/05/08 12:49) Norberto Bensa wrote:
> Hello list,
>
> svn (dev-util/subversion-1.5.0_rc4) doesn't want to update nor add layman's
> repos:
>
> $ sudo layman -a vmware
> * Running command "/usr/bin/svn co
> "http://overlays.gentoo.org/svn/proj/vmware/trunk/"
> "/usr/portage/local/layman/vmware""...
> svn: Unrecognized URL scheme for
> 'http://overlays.gentoo.org/svn/proj/vmware/trunk'
> * Failed to add overlay "vmware".
> * Error was: Adding the overlay failed!
>
>
>
> $ sudo layman -S
> * Running command "/usr/bin/svn update
> "/usr/portage/local/layman/mozilla""...
> svn: Unrecognized URL scheme for
> 'http://overlays.gentoo.org/svn/proj/mozilla'
> * Running command "cd "/usr/portage/local/layman/desktop-effects" &&
> /usr/bin/git pull"...
> Already up-to-date.
> * Running command "/usr/bin/svn update
> "/usr/portage/local/layman/sunrise""...
> svn: Unrecognized URL scheme for
> 'http://overlays.gentoo.org/svn/proj/sunrise/reviewed'
> * Running command "cd "/usr/portage/local/layman/gnome" && /usr/bin/git
> pull"...
> Already up-to-date.
> *
> * Success:
> * ------
> *
> * Successfully synchronized overlay "desktop-effects".
> * Successfully synchronized overlay "gnome".
> *
> * Errors:
> * ------
> *
> * Failed to sync overlay "mozilla".
> * Error was: Syncing overlay "mozilla" returned status 256!
> *
> * Failed to sync overlay "sunrise".
> * Error was: Syncing overlay "sunrise" returned status 256!
> *
>
>
> Anyone knows more about it?
>
> Thanks!
> Norberto
>
> ----------------------------------------------------------------
> This message was sent using IMP, the Internet Messaging Program.
>
>
> --
> gentoo-user@lists.gentoo.org mailing list
>
Hi,

Had similar problems with neon library which interfaces svn with http://
The testing svn seems to have some new USE-flags 'webdav-neon'
Try downgrading to stable to see if it works.
Some wild guesses here but HTH.
Rumen
 
Old 05-04-2008, 04:47 PM
Alan McKinnon
 
Default layman: svn broken?

On Sunday 04 May 2008, Rumen Yotov wrote:
> Had similar problems with neon library which interfaces svn with
> http:// The testing svn seems to have some new USE-flags
> 'webdav-neon' Try downgrading to stable to see if it works.
> Some wild guesses here but HTH.

USE=-webdav-neon works here

--
Alan McKinnon
alan dot mckinnon at gmail dot com

--
gentoo-user@lists.gentoo.org mailing list
 
Old 05-04-2008, 05:18 PM
Norberto Bensa
 
Default layman: svn broken?

Quoting Alan McKinnon <alan.mckinnon@gmail.com>:


USE=-webdav-neon works here


Hm. I have enabled boths webdav-something USE flags -which were
disabled- and now it works.


Thanks everyone!

Norberto

----------------------------------------------------------------
This message was sent using IMP, the Internet Messaging Program.


--
gentoo-user@lists.gentoo.org mailing list
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 03:36 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org