FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Gentoo > Gentoo User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 03-18-2012, 03:16 PM
 
Default ESpeak doe not talk to me...

Hi,

I have problems to get sound from ESpeak...

According to this:

http://music.columbia.edu/pipermail/portaudio/2011-February/011726.html

and this:

https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=347041

I unmasked ESpeak and installed portaudio and ESpeak.

My system uses jackin relatime mode successfully.

Nonetheless I get this when trying ESpeak:

solfire:/home/mccramer>espeak "hello"
Jack: JackClient::SetupDriverSync driver sem in flush mode
Jack: JackPosixSemaphore::Connect name = jack_sem.1001_default_PortAudio
Jack: JackPosixSemaphore::Connect sem_getvalue 0
Jack: Clock source : hpet
This system has no accessible HPET device (Device or resource busy)
Jack: JackLibClient::Open name = PortAudio refnum = 4
Jack: WaitGraphChange...
Jack: JackClient::Activate
Jack: JackClient::StartThread : period = 21333 computation = 100 constraint = 21333
Jack: Create non RT thread
Jack: ThreadHandler: start
Jack: JackClient::kBufferSizeCallback buffer_size = 1024
Jack: JackPosixThread::AcquireRealTimeImp priority = 5
Jack: JackClient::ClientNotify ref = 4 name = PortAudio notify = 2
Jack: JackClient::kActivateClient name = PortAudio ref = 4
Expression 'parameters->channelCount <= maxChans' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 924
Expression 'ValidateParameters( outputParameters, hostApi, StreamDirection_Out )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1142
Jack: JackClient::ClientNotify ref = 4 name = PortAudio notify = 18
Jack: JackClient::ClientNotify ref = 4 name = PortAudio notify = 18
Expression 'parameters->channelCount <= maxChans' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 924
Expression 'ValidateParameters( outputParameters, hostApi, StreamDirection_Out )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1142
Expression 'parameters->channelCount <= maxChans' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 924
Expression 'ValidateParameters( outputParameters, hostApi, StreamDirection_Out )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1142
Expression 'SetApproximateSampleRate( pcm, hwParams, sr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1291
Expression 'PaAlsaStreamComponent_InitialConfigure( &self->playback, outParams, self->primeBuffers, hwParamsPlayback, &realSr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1865
Expression 'PaAlsaStream_Configure( stream, inputParameters, outputParameters, sampleRate, framesPerBuffer, &inputLatency, &outputLatency, &hostBufferSizeMode )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1986
wave_open_sound > Pa_OpenStream : err=-9997 (Invalid sample rate)
Expression 'SetApproximateSampleRate( pcm, hwParams, sr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1291
Expression 'PaAlsaStreamComponent_InitialConfigure( &self->playback, outParams, self->primeBuffers, hwParamsPlayback, &realSr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1865
Expression 'PaAlsaStream_Configure( stream, inputParameters, outputParameters, sampleRate, framesPerBuffer, &inputLatency, &outputLatency, &hostBufferSizeMode )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1986
Expression 'SetApproximateSampleRate( pcm, hwParams, sr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1291
Expression 'PaAlsaStreamComponent_InitialConfigure( &self->playback, outParams, self->primeBuffers, hwParamsPlayback, &realSr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1865
Expression 'PaAlsaStream_Configure( stream, inputParameters, outputParameters, sampleRate, framesPerBuffer, &inputLatency, &outputLatency, &hostBufferSizeMode )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1986
wave_open_sound > Pa_OpenStream : err=-9997 (Invalid sample rate)
Expression 'SetApproximateSampleRate( pcm, hwParams, sr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1291
Expression 'PaAlsaStreamComponent_InitialConfigure( &self->playback, outParams, self->primeBuffers, hwParamsPlayback, &realSr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1865
Expression 'PaAlsaStream_Configure( stream, inputParameters, outputParameters, sampleRate, framesPerBuffer, &inputLatency, &outputLatency, &hostBufferSizeMode )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1986
Expression 'SetApproximateSampleRate( pcm, hwParams, sr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1291
Expression 'PaAlsaStreamComponent_InitialConfigure( &self->playback, outParams, self->primeBuffers, hwParamsPlayback, &realSr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1865
Expression 'PaAlsaStream_Configure( stream, inputParameters, outputParameters, sampleRate, framesPerBuffer, &inputLatency, &outputLatency, &hostBufferSizeMode )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1986
wave_open_sound > Pa_OpenStream : err=-9997 (Invalid sample rate)
Expression 'SetApproximateSampleRate( pcm, hwParams, sr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1291
Expression 'PaAlsaStreamComponent_InitialConfigure( &self->playback, outParams, self->primeBuffers, hwParamsPlayback, &realSr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1865
Expression 'PaAlsaStream_Configure( stream, inputParameters, outputParameters, sampleRate, framesPerBuffer, &inputLatency, &outputLatency, &hostBufferSizeMode )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1986
Expression 'SetApproximateSampleRate( pcm, hwParams, sr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1291
Expression 'PaAlsaStreamComponent_InitialConfigure( &self->playback, outParams, self->primeBuffers, hwParamsPlayback, &realSr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1865
Expression 'PaAlsaStream_Configure( stream, inputParameters, outputParameters, sampleRate, framesPerBuffer, &inputLatency, &outputLatency, &hostBufferSizeMode )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1986
wave_open_sound > Pa_OpenStream : err=-9997 (Invalid sample rate)
Expression 'SetApproximateSampleRate( pcm, hwParams, sr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1291
Expression 'PaAlsaStreamComponent_InitialConfigure( &self->playback, outParams, self->primeBuffers, hwParamsPlayback, &realSr )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1865
Expression 'PaAlsaStream_Configure( stream, inputParameters, outputParameters, sampleRate, framesPerBuffer, &inputLatency, &outputLatency, &hostBufferSizeMode )' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 1986

A tool "pa_dev/s" as mentoined by the posted linked above was not
installed.

/dev/hpet is used by jackd and rw for group audio, which I am a member
of.

What can I do to make this working?

Best regards,
mcc
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 11:00 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org