FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Gentoo > Gentoo User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 02-26-2012, 08:19 AM
Dan Johansson
 
Default wicd will not connect to wireless network

Hi,

After running an update yesterday (about 50 packages) on my ~x86 laptop, wicd stopped working, and no wicd was not updated neither was any other network related packages.
Today after a reboot my wireless network refused to start from wicd, starting it manually works.
This is a part of the wicd.log:

2012/02/26 09:53:51 :: enctype is wpa
2012/02/26 09:53:51 :: Generating psk...
2012/02/26 09:53:51 :: ['/usr/bin/wpa_passphrase', 'DMJ', 'Do_not_care_about_this']
2012/02/26 09:53:51 :: Attempting to authenticate...
2012/02/26 09:53:51 :: ['wpa_supplicant', '-B', '-i', 'wlan0', '-c', '/var/lib/wicd/configurations/000f90ac2780', '-D', dbus.String(u'wext', variant_level=1)]
2012/02/26 09:53:51 :: ['iwconfig', 'wlan0', 'essid', '--', 'DMJ']
2012/02/26 09:53:51 :: iwconfig wlan0 channel 13
2012/02/26 09:53:51 :: iwconfig wlan0 ap 00:0F:90:AC:27:80
2012/02/26 09:53:51 :: WPA_CLI RESULT IS DISCONNECTED
2012/02/26 09:53:52 :: WPA_CLI RESULT IS COMPLETED
2012/02/26 09:53:52 :: Running DHCP with hostname mutgdjoda1
2012/02/26 09:53:52 :: /sbin/dhcpcd -h mutgdjoda1 --noipv4ll wlan0
2012/02/26 09:53:52 :: dhcpcd[12434]: sending commands to master dhcpcd process
2012/02/26 09:53:52 ::
2012/02/26 09:53:52 ::
2012/02/26 09:53:52 :: DHCP connection successful
2012/02/26 09:53:52 :: not verifying
2012/02/26 09:53:52 :: Connecting thread exiting.
2012/02/26 09:53:52 :: ifconfig wlan0
2012/02/26 09:53:52 :: IP Address is: None
2012/02/26 09:53:52 :: Sending connection attempt result success
2012/02/26 09:53:52 :: ifconfig eth0
2012/02/26 09:53:52 :: iwconfig wlan0
2012/02/26 09:53:52 :: Forced disconnect on
2012/02/26 09:53:52 :: /sbin/dhcpcd -k wlan0


Running the commands "by hand" everything works:

# wpa_supplicant -B -i wlan0 -c /var/lib/wicd/configurations/000f90ac2780 -D wext

# wpa_cli status
Selected interface 'wlan0'
bssid=00:0f:90:ac:27:80
ssid=DMJ
id=0
mode=station
pairwise_cipher=TKIP
group_cipher=TKIP
key_mgmt=WPA-PSK
wpa_state=COMPLETED
ip_address=192.168.1.21

# /sbin/dhcpcd -h mutgdjoda1 --noipv4ll wlan0
dhcpcd[28962]: sending commands to master dhcpcd process

# ifconfig wlan0
wlan0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500 metric 1
inet 192.168.1.21 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.255
ether 00:18:de:e1:c9:71 txqueuelen 1000 (Ethernet)
RX packets 128 bytes 21081 (20.5 KiB)
RX errors 0 dropped 20 overruns 0 frame 0
TX packets 143 bytes 24546 (23.9 KiB)
TX errors 0 dropped 0 overruns 0 carrier 0 collisions 0

And my wireless connection works!

Anny suggestions what's wrong?

Regards,
--
Dan Johansson, <http://www.dmj.nu>
************************************************** *
This message is printed on 100% recycled electrons!
************************************************** *
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 05:51 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org