Linux Archive

Linux Archive (http://www.linux-archive.org/)
-   Gentoo User (http://www.linux-archive.org/gentoo-user/)
-   -   xf86-video-ati from git? (http://www.linux-archive.org/gentoo-user/479001-xf86-video-ati-git.html)

Mark Knecht 01-20-2011 03:36 PM

xf86-video-ati from git?
 
On Thu, Jan 20, 2011 at 8:15 AM, Mark Knecht <markknecht@gmail.com> wrote:
> Hi,
> * I'm interested in how I would go about getting the xf86-video-ati
> package from git? I would like to try the newest driver, if possible,
> as it is apparently the reason I don't have 3d rendering enabled on my
> HD5750 Evergreen card.
>
> * Is there a good Wiki on how to do this? Also, how does one match a
> video driver from git with the right version of xorg-server, etc. I'm
> currently using 1.9.2. I see there are ~mad64 versions of 1.9.3 in
> portage but I don't know if I need them.
>
> Thanks,
> Mark
>

Never mind. Solved it using the x11 overlay and unmasking the
xf86-video-ati-9999 version of the driver.

mark@c2stable ~ $ cat /var/log/Xorg.0.log | grep render
[ 18.780] (II) RADEON(0): Direct rendering enabled
mark@c2stable ~ $

Cheers,
Mark

James 01-20-2011 06:17 PM

xf86-video-ati from git?
 
Mark Knecht <markknecht <at> gmail.com> writes:


> I'm interested in how I would go about getting the xf86-video-ati
> package from git? I would like to try the newest driver, if possible,
> as it is apparently the reason I don't have 3d rendering enabled on my
> HD5750 Evergreen card.

Hello Mark,

I'd be interested to here how your efforts work out....
I have a similar card with no fan, (passive cooling; HIS 5550 ati card)
that is waiting to be installed in my workstation.

James

Mark Knecht 01-20-2011 06:34 PM

xf86-video-ati from git?
 
On Thu, Jan 20, 2011 at 11:17 AM, James <wireless@tampabay.rr.com> wrote:
> Mark Knecht <markknecht <at> gmail.com> writes:
>
>
>> * *I'm interested in how I would go about getting the xf86-video-ati
>> package from git? I would like to try the newest driver, if possible,
>> as it is apparently the reason I don't have 3d rendering enabled on my
>> HD5750 Evergreen card.
>
> Hello Mark,
>
> I'd be interested to here how your efforts work out....
> I have a similar card with no fan, (passive cooling; HIS 5550 ati card)
> that is waiting to be installed in my workstation.
>
> James
>

I'll report back more when I have things I can substantiate.

As for now I'd recommend being careful and not using it. For some
reason, possibly related or possibly not, none of my vmplayer
appliances work at all. They just die with error messages leaving lock
files behind in their respective directories and processes left
running in memory? I don't see how this would be caused by the git
version of the radeon driver but I'm not a happy camper at the moment.

Note that the only positive I've seen in this short test so far is the
KDE menus scroll up and down far more smoothly.

Cheers,
Mark

Thanasis 01-21-2011 06:07 AM

xf86-video-ati from git?
 
on 01/20/2011 06:15 PM Mark Knecht wrote the following:
> Hi,
> I'm interested in how I would go about getting the xf86-video-ati
> package from git? I would like to try the newest driver, if possible,
> as it is apparently the reason I don't have 3d rendering enabled on my
> HD5750 Evergreen card.
>
> Is there a good Wiki on how to do this? Also, how does one match a
> video driver from git with the right version of xorg-server, etc. I'm
> currently using 1.9.2. I see there are ~mad64 versions of 1.9.3 in
> portage but I don't know if I need them.
>
I don't know about git, but I have a Sapphire HD5770 1GB, using
x11-base/xorg-drivers-1.9, x11-base/xorg-server-1.9.3.901, with
2.6.37-gentoo sources (~amd64 and no-multilib) without problems.

Thanasis 01-21-2011 06:09 AM

xf86-video-ati from git?
 
on 01/21/2011 09:07 AM Thanasis wrote the following:
> on 01/20/2011 06:15 PM Mark Knecht wrote the following:
>> Hi,
>> I'm interested in how I would go about getting the xf86-video-ati
>> package from git? I would like to try the newest driver, if possible,
>> as it is apparently the reason I don't have 3d rendering enabled on my
>> HD5750 Evergreen card.
>>
>> Is there a good Wiki on how to do this? Also, how does one match a
>> video driver from git with the right version of xorg-server, etc. I'm
>> currently using 1.9.2. I see there are ~mad64 versions of 1.9.3 in
>> portage but I don't know if I need them.
>>
> I don't know about git, but I have a Sapphire HD5770 1GB, using
> x11-base/xorg-drivers-1.9, x11-base/xorg-server-1.9.3.901, with
> 2.6.37-gentoo sources (~amd64 and no-multilib) without problems.
...and forgot to say x11-drivers/ati-drivers-10.12 (Driver "fglrx")


All times are GMT. The time now is 04:08 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.