FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Gentoo > Gentoo User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 05-23-2010, 05:50 AM
Hung Dang
 
Default gd problem

Hi all,

I compile my system and received the following errors:

/usr/lib64/libfontconfig.so /usr/lib64/libfreetype.so
/usr/lib64/libexpat.so /usr/lib64/libpng14.so /usr/lib64/libXrender.so
/usr/lib64/libX11.so /usr/lib64/libxcb.so /usr/lib64/libXau.so
/usr/lib64/libXdmcp.so -lz -lm /usr/lib64/libgobject-2.0.so
/usr/lib64/libgmodule-2.0.so /usr/lib64/libglib-2.0.so -ldl -Wl,-rpath
-Wl,/usr/lib64/graphviz
../../plugin/gd/.libs/libgvplugin_gd.so: undefined reference to
`gdImageCreateFromPng'
../../plugin/gd/.libs/libgvplugin_gd.so: undefined reference to
`gdImagePngCtx'
../../plugin/gd/.libs/libgvplugin_gd.so: undefined reference to `gdImagePng'
collect2: ld returned 1 exit status

I tried to recompile gd, however, it does not fix the problem. Any idea?

Thanks in advance
Hung
 
Old 05-23-2010, 09:42 AM
Peter Ruskin
 
Default gd problem

On Sunday 23 May 2010 06:50:05 Hung Dang wrote:
> Hi all,
>
> I compile my system and received the following errors:
>
> /usr/lib64/libfontconfig.so /usr/lib64/libfreetype.so
> /usr/lib64/libexpat.so /usr/lib64/libpng14.so
> /usr/lib64/libXrender.so /usr/lib64/libX11.so
> /usr/lib64/libxcb.so /usr/lib64/libXau.so /usr/lib64/libXdmcp.so
> -lz -lm /usr/lib64/libgobject-2.0.so /usr/lib64/libgmodule-2.0.so
> /usr/lib64/libglib-2.0.so -ldl -Wl,-rpath -Wl,/usr/lib64/graphviz
> ../../plugin/gd/.libs/libgvplugin_gd.so: undefined reference to
> `gdImageCreateFromPng'
> ../../plugin/gd/.libs/libgvplugin_gd.so: undefined reference to
> `gdImagePngCtx'
> ../../plugin/gd/.libs/libgvplugin_gd.so: undefined reference to
> `gdImagePng' collect2: ld returned 1 exit status
>
> I tried to recompile gd, however, it does not fix the problem.
> Any idea?
>
Known problem, which has been fixed in gd-2.0.35-r2.ebuild. Run:

# echo "media-libs/gd-2.0.35-r2" >> /etc/portage/package.keywords
and try again.

--
Peter
================================================== ======================
Gentoo Linux: Portage 2.2_rc67 kernel-2.6.33-gentoo-r1
AMD Phenom(tm) 9950 Quad-Core Processor gcc(Gentoo: 4.4.3-r2)
KDE: 3.5.10 Qt: 3.3.8b
================================================== ======================
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 05:43 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org