FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Gentoo > Gentoo User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 01-06-2008, 10:52 AM
TimeBreach
 
Default USB Wireless Network Adapter?

Yes i've the same:

ls /lib/firmware/rt73.bin
/lib/firmware/rt73.bin

But i don't remember to setted up it.
Grant a écrit :
>> For rt73usb no firmware is needed. Just use vanilla kernel built-in module.
>>
>> as i did:
>>
>> CONFIG_RT2X00=m
>> CONFIG_RT2X00_LIB=m
>> CONFIG_RT2X00_LIB_USB=m
>> CONFIG_RT2X00_LIB_FIRMWARE=y
>> # CONFIG_RT2400PCI is not set
>> # CONFIG_RT2500PCI is not set
>> # CONFIG_RT61PCI is not set
>> # CONFIG_RT2500USB is not set
>> CONFIG_RT73USB=m
>> CONFIG_RT2X00_LIB_DEBUGFS=y
>> CONFIG_RT2X00_DEBUG=y
>>
>> With:
>>
>> [i] sys-kernel/vanilla-sources
>> Installed versions: 2.6.24_rc5(2.6.24_rc5)(02:05:20
>> 16.12.2007)(-build -symlink)
>> Homepage: http://www.kernel.org
>> Description: Full sources for the Linux kernel
>
> I'm using vanilla-sources-2.6.24-rc6 and I have the same options
> enabled as you except for the debug stuff, but the driver only works
> if I have /lib/firmware/rt73.bin which is installed by the
> bugs.gentoo.org ebuild for rt73-9999. Can you verify that you don't
> have that file?
>
> - Grant
>
>> Regards, Kalden.

--
gentoo-user@lists.gentoo.org mailing list
 
Old 01-06-2008, 02:30 PM
Grant
 
Default USB Wireless Network Adapter?

> Yes i've the same:
>
> ls /lib/firmware/rt73.bin
> /lib/firmware/rt73.bin
>
> But i don't remember to setted up it.

Well, it wasn't the kernel right?

Were you experimenting with driver packages for the rt73 outside of
the kernel? That's where mine came from. If you remove that firmware
your device won't work. I've filed a bug here:

http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=204314

- Grant


> >> For rt73usb no firmware is needed. Just use vanilla kernel built-in module.
> >>
> >> as i did:
> >>
> >> CONFIG_RT2X00=m
> >> CONFIG_RT2X00_LIB=m
> >> CONFIG_RT2X00_LIB_USB=m
> >> CONFIG_RT2X00_LIB_FIRMWARE=y
> >> # CONFIG_RT2400PCI is not set
> >> # CONFIG_RT2500PCI is not set
> >> # CONFIG_RT61PCI is not set
> >> # CONFIG_RT2500USB is not set
> >> CONFIG_RT73USB=m
> >> CONFIG_RT2X00_LIB_DEBUGFS=y
> >> CONFIG_RT2X00_DEBUG=y
> >>
> >> With:
> >>
> >> [i] sys-kernel/vanilla-sources
> >> Installed versions: 2.6.24_rc5(2.6.24_rc5)(02:05:20
> >> 16.12.2007)(-build -symlink)
> >> Homepage: http://www.kernel.org
> >> Description: Full sources for the Linux kernel
> >
> > I'm using vanilla-sources-2.6.24-rc6 and I have the same options
> > enabled as you except for the debug stuff, but the driver only works
> > if I have /lib/firmware/rt73.bin which is installed by the
> > bugs.gentoo.org ebuild for rt73-9999. Can you verify that you don't
> > have that file?
> >
> > - Grant
> >
> >> Regards, Kalden.
--
gentoo-user@lists.gentoo.org mailing list
 
Old 01-07-2008, 04:49 PM
TimeBreach
 
Default USB Wireless Network Adapter?

Yes i emerge it but after i've unmerged it.

So probably was added during this install.

Grant a écrit :
>> Yes i've the same:
>>
>> ls /lib/firmware/rt73.bin
>> /lib/firmware/rt73.bin
>>
>> But i don't remember to setted up it.
>
> Well, it wasn't the kernel right?
>
> Were you experimenting with driver packages for the rt73 outside of
> the kernel? That's where mine came from. If you remove that firmware
> your device won't work. I've filed a bug here:
>
> http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=204314
>
> - Grant
>
>
>>>> For rt73usb no firmware is needed. Just use vanilla kernel built-in module.
>>>>
>>>> as i did:
>>>>
>>>> CONFIG_RT2X00=m
>>>> CONFIG_RT2X00_LIB=m
>>>> CONFIG_RT2X00_LIB_USB=m
>>>> CONFIG_RT2X00_LIB_FIRMWARE=y
>>>> # CONFIG_RT2400PCI is not set
>>>> # CONFIG_RT2500PCI is not set
>>>> # CONFIG_RT61PCI is not set
>>>> # CONFIG_RT2500USB is not set
>>>> CONFIG_RT73USB=m
>>>> CONFIG_RT2X00_LIB_DEBUGFS=y
>>>> CONFIG_RT2X00_DEBUG=y
>>>>
>>>> With:
>>>>
>>>> [i] sys-kernel/vanilla-sources
>>>> Installed versions: 2.6.24_rc5(2.6.24_rc5)(02:05:20
>>>> 16.12.2007)(-build -symlink)
>>>> Homepage: http://www.kernel.org
>>>> Description: Full sources for the Linux kernel
>>> I'm using vanilla-sources-2.6.24-rc6 and I have the same options
>>> enabled as you except for the debug stuff, but the driver only works
>>> if I have /lib/firmware/rt73.bin which is installed by the
>>> bugs.gentoo.org ebuild for rt73-9999. Can you verify that you don't
>>> have that file?
>>>
>>> - Grant
>>>
>>>> Regards, Kalden.

--
gentoo-user@lists.gentoo.org mailing list
 
Old 01-07-2008, 05:04 PM
Grant
 
Default USB Wireless Network Adapter?

> Yes i emerge it but after i've unmerged it.
>
> So probably was added during this install.

What install do you think has added it?

- Grant


> >> Yes i've the same:
> >>
> >> ls /lib/firmware/rt73.bin
> >> /lib/firmware/rt73.bin
> >>
> >> But i don't remember to setted up it.
> >
> > Well, it wasn't the kernel right?
> >
> > Were you experimenting with driver packages for the rt73 outside of
> > the kernel? That's where mine came from. If you remove that firmware
> > your device won't work. I've filed a bug here:
> >
> > http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=204314
> >
> > - Grant
> >
> >
> >>>> For rt73usb no firmware is needed. Just use vanilla kernel built-in module.
> >>>>
> >>>> as i did:
> >>>>
> >>>> CONFIG_RT2X00=m
> >>>> CONFIG_RT2X00_LIB=m
> >>>> CONFIG_RT2X00_LIB_USB=m
> >>>> CONFIG_RT2X00_LIB_FIRMWARE=y
> >>>> # CONFIG_RT2400PCI is not set
> >>>> # CONFIG_RT2500PCI is not set
> >>>> # CONFIG_RT61PCI is not set
> >>>> # CONFIG_RT2500USB is not set
> >>>> CONFIG_RT73USB=m
> >>>> CONFIG_RT2X00_LIB_DEBUGFS=y
> >>>> CONFIG_RT2X00_DEBUG=y
> >>>>
> >>>> With:
> >>>>
> >>>> [i] sys-kernel/vanilla-sources
> >>>> Installed versions: 2.6.24_rc5(2.6.24_rc5)(02:05:20
> >>>> 16.12.2007)(-build -symlink)
> >>>> Homepage: http://www.kernel.org
> >>>> Description: Full sources for the Linux kernel
> >>> I'm using vanilla-sources-2.6.24-rc6 and I have the same options
> >>> enabled as you except for the debug stuff, but the driver only works
> >>> if I have /lib/firmware/rt73.bin which is installed by the
> >>> bugs.gentoo.org ebuild for rt73-9999. Can you verify that you don't
> >>> have that file?
> >>>
> >>> - Grant
> >>>
> >>>> Regards, Kalden.
--
gentoo-user@lists.gentoo.org mailing list
 
Old 01-08-2008, 06:08 PM
TimeBreach
 
Default USB Wireless Network Adapter?

Grant a écrit :
>> Yes i emerge it but after i've unmerged it.
>>
>> So probably was added during this install.
>
> What install do you think has added it?
>
> - Grant
>
>
>>>> Yes i've the same:
>>>>
>>>> ls /lib/firmware/rt73.bin
>>>> /lib/firmware/rt73.bin
>>>>
>>>> But i don't remember to setted up it.
>>> Well, it wasn't the kernel right?
>>>
>>> Were you experimenting with driver packages for the rt73 outside of
>>> the kernel? That's where mine came from. If you remove that firmware
>>> your device won't work. I've filed a bug here:
>>>
>>> http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=204314
>>>
>>> - Grant
>>>
>>>
>>>>>> For rt73usb no firmware is needed. Just use vanilla kernel built-in module.
>>>>>>
>>>>>> as i did:
>>>>>>
>>>>>> CONFIG_RT2X00=m
>>>>>> CONFIG_RT2X00_LIB=m
>>>>>> CONFIG_RT2X00_LIB_USB=m
>>>>>> CONFIG_RT2X00_LIB_FIRMWARE=y
>>>>>> # CONFIG_RT2400PCI is not set
>>>>>> # CONFIG_RT2500PCI is not set
>>>>>> # CONFIG_RT61PCI is not set
>>>>>> # CONFIG_RT2500USB is not set
>>>>>> CONFIG_RT73USB=m
>>>>>> CONFIG_RT2X00_LIB_DEBUGFS=y
>>>>>> CONFIG_RT2X00_DEBUG=y
>>>>>>
>>>>>> With:
>>>>>>
>>>>>> [i] sys-kernel/vanilla-sources
>>>>>> Installed versions: 2.6.24_rc5(2.6.24_rc5)(02:05:20
>>>>>> 16.12.2007)(-build -symlink)
>>>>>> Homepage: http://www.kernel.org
>>>>>> Description: Full sources for the Linux kernel
>>>>> I'm using vanilla-sources-2.6.24-rc6 and I have the same options
>>>>> enabled as you except for the debug stuff, but the driver only works
>>>>> if I have /lib/firmware/rt73.bin which is installed by the
>>>>> bugs.gentoo.org ebuild for rt73-9999. Can you verify that you don't
>>>>> have that file?
>>>>>
>>>>> - Grant
>>>>>
>>>>>> Regards, Kalden.

I think it's net-wireless/rt2x00 with rt73usb flag


--
gentoo-user@lists.gentoo.org mailing list
 
Old 01-11-2008, 04:02 PM
Grant
 
Default USB Wireless Network Adapter?

> >> Yes i emerge it but after i've unmerged it.
> >>
> >> So probably was added during this install.
> >
> > What install do you think has added it?
> >
> > - Grant
> >
> >
> >>>> Yes i've the same:
> >>>>
> >>>> ls /lib/firmware/rt73.bin
> >>>> /lib/firmware/rt73.bin
> >>>>
> >>>> But i don't remember to setted up it.
> >>> Well, it wasn't the kernel right?
> >>>
> >>> Were you experimenting with driver packages for the rt73 outside of
> >>> the kernel? That's where mine came from. If you remove that firmware
> >>> your device won't work. I've filed a bug here:
> >>>
> >>> http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=204314
> >>>
> >>> - Grant
> >>>
> >>>
> >>>>>> For rt73usb no firmware is needed. Just use vanilla kernel built-in module.
> >>>>>>
> >>>>>> as i did:
> >>>>>>
> >>>>>> CONFIG_RT2X00=m
> >>>>>> CONFIG_RT2X00_LIB=m
> >>>>>> CONFIG_RT2X00_LIB_USB=m
> >>>>>> CONFIG_RT2X00_LIB_FIRMWARE=y
> >>>>>> # CONFIG_RT2400PCI is not set
> >>>>>> # CONFIG_RT2500PCI is not set
> >>>>>> # CONFIG_RT61PCI is not set
> >>>>>> # CONFIG_RT2500USB is not set
> >>>>>> CONFIG_RT73USB=m
> >>>>>> CONFIG_RT2X00_LIB_DEBUGFS=y
> >>>>>> CONFIG_RT2X00_DEBUG=y
> >>>>>>
> >>>>>> With:
> >>>>>>
> >>>>>> [i] sys-kernel/vanilla-sources
> >>>>>> Installed versions: 2.6.24_rc5(2.6.24_rc5)(02:05:20
> >>>>>> 16.12.2007)(-build -symlink)
> >>>>>> Homepage: http://www.kernel.org
> >>>>>> Description: Full sources for the Linux kernel
> >>>>> I'm using vanilla-sources-2.6.24-rc6 and I have the same options
> >>>>> enabled as you except for the debug stuff, but the driver only works
> >>>>> if I have /lib/firmware/rt73.bin which is installed by the
> >>>>> bugs.gentoo.org ebuild for rt73-9999. Can you verify that you don't
> >>>>> have that file?
> >>>>>
> >>>>> - Grant
> >>>>>
> >>>>>> Regards, Kalden.
>
> I think it's net-wireless/rt2x00 with rt73usb flag

Yeah I can't get that to compile even on vanilla-sources-2.6.24-rc7.
The developer says it uses a newer version of some wireless stuff that
is in git-sources. Are you using vanilla-sources and it compiles?

- Grant
--
gentoo-user@lists.gentoo.org mailing list
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 09:47 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright ©2007 - 2008, www.linux-archive.org