FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Gentoo > Gentoo User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 12-17-2009, 02:55 PM
Dale
 
Default Blocks with xz-utils lzma-utils

I'm trying to get KDE 4 where I can use it so I used the layman to get
the latest. Anyway, I seem to have ran into a Block, may not be related
to KDE4 tho, that I just can't make sense of. This is the error I get:


[blocks b ] kde-base/kde-meta:4.3[-kdeprefix]
("kde-base/kde-meta:4.3[-kdeprefix]" is blocking kde-base/kde-meta-9999)
[blocks B ] app-arch/lzma-utils ("app-arch/lzma-utils" is blocking
app-arch/xz-utils-9999)
[blocks B ] app-arch/xz-utils ("app-arch/xz-utils" is blocking
app-arch/lzma-utils-4.32.7)


Total: 278 packages (17 upgrades, 19 new, 242 in new slots, 248
uninstalls), Size of downloads: 240,422 kB

Conflict: 511 blocks (2 unsatisfied)
Portage tree and overlays:
[0] /usr/portage
[1] /usr/local/portage/layman/kde

* Error: The above package list contains packages which cannot be
* installed at the same time on the same system.

('ebuild', '/', 'app-arch/xz-utils-9999', 'merge') pulled in by
app-arch/xz-utils required by ('installed', '/',
'app-arch/rpm2targz-9.0.0.3g', 'nomerge')
app-arch/xz-utils required by ('installed', '/',
'sys-libs/gpm-1.20.5', 'nomerge')
app-arch/xz-utils required by ('installed', '/',
'dev-libs/mpfr-2.4.1_p1', 'nomerge')

(and 10 more)

('ebuild', '/', 'app-arch/lzma-utils-4.32.7', 'merge') pulled in by
app-arch/lzma-utils required by ('installed', '/',
'app-portage/eix-0.17.0', 'nomerge')
app-arch/lzma-utils required by ('installed', '/',
'app-arch/libarchive-2.7.0-r1', 'nomerge')



I didn't post the whole thing but the part about the Blocks with a
capital B. I have unmerged both lzma-utils and xz-utils but I still get
this error. How can they block it when they are not installed yet? I'm
missing something here. I just don't see it.

I found a thread on the forums and did what it said but I still get
this. It said to unmerge xz-utils which I did. Then I unmerged
lzma-utils for good measure.


Someone tell me the trick to this? Thanks.

Dale

:-) :-)
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 05:43 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org