FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Gentoo > Gentoo User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 01-19-2009, 09:17 AM
William Kenworthy
 
Default lirc and mceusb2 - no /dev/lirc0 node

I just upgraded the kernel on my mythbox to 2.6.28. As part of this,
lirc (0.8.4 - which was working fine some weeks before I changed the
kernel) was rebuilt against the new kernel without error.

However, inserting the lirc_mceusb2 module and starting lircd doesnt
give any lirc nodes in /dev except for /dev/lircd. Previously I
had /dev/lirc0. Ive gone back to the older 2.6.23 kernel - now there is
no /dev/lirc0 with that one also, either before or after rebuilding
lirc

Any clues on where lirc0 has gone?

BillK

--
William Kenworthy <billk@iinet.net.au>
Home in Perth!
 
Old 01-19-2009, 10:21 AM
Neil Bothwick
 
Default lirc and mceusb2 - no /dev/lirc0 node

On Mon, 19 Jan 2009 19:17:28 +0900, William Kenworthy wrote:

> However, inserting the lirc_mceusb2 module and starting lircd doesnt
> give any lirc nodes in /dev except for /dev/lircd. Previously I
> had /dev/lirc0. Ive gone back to the older 2.6.23 kernel - now there is
> no /dev/lirc0 with that one also, either before or after rebuilding
> lirc

Try this http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=189022


--
Neil Bothwick

I thought I saw the light at the end of the tunnel...
but it was just some sod with a torch bringing me more work!
 
Old 01-19-2009, 10:44 AM
William Kenworthy
 
Default lirc and mceusb2 - no /dev/lirc0 node

Thanks Niel,
the symptoms are the same, but I know I need a kernel module and the
module is loaded, but no node is formed except the /dev/lircd from lircd
itself. It looks like udev is not triggering node creation when the
mceusb module is loaded. Will keep looking ...

BillK

On Mon, 2009-01-19 at 11:21 +0000, Neil Bothwick wrote:
> On Mon, 19 Jan 2009 19:17:28 +0900, William Kenworthy wrote:
>
> > However, inserting the lirc_mceusb2 module and starting lircd doesnt
> > give any lirc nodes in /dev except for /dev/lircd. Previously I
> > had /dev/lirc0. Ive gone back to the older 2.6.23 kernel - now there is
> > no /dev/lirc0 with that one also, either before or after rebuilding
> > lirc
>
> Try this http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=189022
>
>
--
William Kenworthy <billk@iinet.net.au>
Home in Perth!
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 07:31 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org