FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Gentoo > Gentoo User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 10-06-2008, 12:05 PM
Erik Hahn
 
Default media-sound/moc-2.5.0_alpha3-r2 fails to build

I have to rebuild moc to fix linkage. The build fails every time,
independent of CFLAGS and USE flags:

btool: compile: i686-pc-linux-gnu-gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../.. -I../.. -pthread -O2 -mcpu=athlon-xp -pipe -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -Wall -W -I/usr/include/alsa -MT libmp3_decoder_la-mp3.lo -MD -MP -MF .deps/libmp3_decoder_la-mp3.Tpo -c mp3.c -fPIC -DPIC -o .libs/libmp3_decoder_la-mp3.o
`-mcpu=' is deprecated. Use `-mtune=' or '-march=' instead.
libtool: compile: i686-pc-linux-gnu-gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../.. -I../.. -pthread -O2 -mcpu=athlon-xp -pipe -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -Wall -W -I/usr/include/alsa -MT libmp3_decoder_la-xing.lo -MD -MP -MF .deps/libmp3_decoder_la-xing.Tpo -c xing.c -fPIC -DPIC -o .libs/libmp3_decoder_la-xing.o
`-mcpu=' is deprecated. Use `-mtune=' or '-march=' instead.
mv -f .deps/libmp3_decoder_la-xing.Tpo .deps/libmp3_decoder_la-xing.Plo
mv -f .deps/libmp3_decoder_la-mp3.Tpo .deps/libmp3_decoder_la-mp3.Plo
/bin/bash ../../libtool --tag=CC --mode=link i686-pc-linux-gnu-gcc -I../.. -pthread -O2 -mcpu=athlon-xp -pipe -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -Wall -W -I/usr/include/alsa -module -avoid-version -Wl,-O1 -Wl,--sort-common -Wl,--as-needed -s -export-dynamic -o libmp3_decoder.la -rpath /usr/lib/moc/decoder_plugins libmp3_decoder_la-mp3.lo libmp3_decoder_la-xing.lo -lmad -lid3tag -lz -lm -ldl
libtool: link: i686-pc-linux-gnu-gcc -shared .libs/libmp3_decoder_la-mp3.o .libs/libmp3_decoder_la-xing.o -lmad /usr/lib/libid3tag.so /usr/local/bin/usr/bin/bin/opt/bin/usr/i686-pc-linux-gnu/gcc-bin/4.3.1/opt/intel/cc/10.1.017/bin/usr/lib/plan9/bin/usr/kde/4.1/bin/usr/kde/3.5/bin/usr/qt/3/bin/usr/games/bin/opt/openoffice.org3/program/ -lz -lm -ldl -pthread -mcpu=athlon-xp -Wl,-O1 -Wl,--sort-common -Wl,--as-needed -pthread -Wl,-soname -Wl,libmp3_decoder.so -o .libs/libmp3_decoder.so
i686-pc-linux-gnu-gcc: /usr/local/bin/usr/bin/bin/opt/bin/usr/i686-pc-linux-gnu/gcc-bin/4.3.1/opt/intel/cc/10.1.017/bin/usr/lib/plan9/bin/usr/kde/4.1/bin/usr/kde/3.5/bin/usr/qt/3/bin/usr/games/bin/opt/openoffice.org3/program/: No such file or directory
make[3]: *** [libmp3_decoder.la] Error 1
make[3]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-sound/moc-2.5.0_alpha3-r2/work/moc-2.5.0-alpha3/decoder_plugins/mp3'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-sound/moc-2.5.0_alpha3-r2/work/moc-2.5.0-alpha3/decoder_plugins'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-sound/moc-2.5.0_alpha3-r2/work/moc-2.5.0-alpha3'
make: *** [all] Error 2

That happens both with Paludis and Portage. Does anyone have an idea what goes wrong?

-Erik
--
hackerkey://v4sw5hw2ln3pr5ck0ma2u7LwXm4l7Gi2e2t4b7Ken4/7a16s0r1p-5.62/-6.56g5OR
 
Old 10-07-2008, 05:23 AM
"Vladimir Rusinov"
 
Default media-sound/moc-2.5.0_alpha3-r2 fails to build

On Mon, Oct 6, 2008 at 4:05 PM, Erik Hahn <erik_hahn@gmx.de> wrote:

I have to rebuild moc to fix linkage. The build fails every time,

independent of CFLAGS and USE flags:



btool: compile: *i686-pc-linux-gnu-gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../.. -I../.. -pthread -O2 -mcpu=athlon-xp -pipe -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -Wall -W -I/usr/include/alsa -MT libmp3_decoder_la-mp3.lo -MD -MP -MF .deps/libmp3_decoder_la-mp3.Tpo -c mp3.c *-fPIC -DPIC -o .libs/libmp3_decoder_la-mp3.o


`-mcpu=' is deprecated. Use `-mtune=' or '-march=' instead.

libtool: compile: *i686-pc-linux-gnu-gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I../.. -I../.. -pthread -O2 -mcpu=athlon-xp -pipe -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -Wall -W -I/usr/include/alsa -MT libmp3_decoder_la-xing.lo -MD -MP -MF .deps/libmp3_decoder_la-xing.Tpo -c xing.c *-fPIC -DPIC -o .libs/libmp3_decoder_la-xing.o


`-mcpu=' is deprecated. Use `-mtune=' or '-march=' instead.

mv -f .deps/libmp3_decoder_la-xing.Tpo .deps/libmp3_decoder_la-xing.Plo

mv -f .deps/libmp3_decoder_la-mp3.Tpo .deps/libmp3_decoder_la-mp3.Plo

/bin/bash ../../libtool --tag=CC * --mode=link i686-pc-linux-gnu-gcc -I../.. -pthread -O2 -mcpu=athlon-xp -pipe -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -Wall -W -I/usr/include/alsa * *-module -avoid-version -Wl,-O1 -Wl,--sort-common -Wl,--as-needed -s -export-dynamic -o libmp3_decoder.la -rpath /usr/lib/moc/decoder_plugins libmp3_decoder_la-mp3.lo libmp3_decoder_la-xing.lo -lmad -lid3tag -lz *-lm -ldl


libtool: link: i686-pc-linux-gnu-gcc -shared *.libs/libmp3_decoder_la-mp3.o .libs/libmp3_decoder_la-xing.o * -lmad /usr/lib/libid3tag.so /usr/local/bin/usr/bin/bin/opt/bin/usr/i686-pc-linux-gnu/gcc-bin/4.3.1/opt/intel/cc/10.1.017/bin/usr/lib/plan9/bin/usr/kde/4.1/bin/usr/kde/3.5/bin/usr/qt/3/bin/usr/games/bin/opt/openoffice.org3/program/ -lz -lm -ldl *-pthread -mcpu=athlon-xp -Wl,-O1 -Wl,--sort-common -Wl,--as-needed * -pthread -Wl,-soname -Wl,libmp3_decoder.so -o .libs/libmp3_decoder.so


i686-pc-linux-gnu-gcc: /usr/local/bin/usr/bin/bin/opt/bin/usr/i686-pc-linux-gnu/gcc-bin/4.3.1/opt/intel/cc/10.1.017/bin/usr/lib/plan9/bin/usr/kde/4.1/bin/usr/kde/3.5/bin/usr/qt/3/bin/usr/games/bin/opt/openoffice.org3/program/: No such file or directory


make[3]: *** [libmp3_decoder.la] Error 1

make[3]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-sound/moc-2.5.0_alpha3-r2/work/moc-2.5.0-alpha3/decoder_plugins/mp3'

make[2]: *** [all-recursive] Error 1

make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-sound/moc-2.5.0_alpha3-r2/work/moc-2.5.0-alpha3/decoder_plugins'

make[1]: *** [all-recursive] Error 1

make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-sound/moc-2.5.0_alpha3-r2/work/moc-2.5.0-alpha3'

make: *** [all] Error 2



That happens both with Paludis and Portage. Does anyone have an idea what goes wrong?
Looks like upstream bug.
Could you try another version, or try to submit bug to developers?


--
Vladimir Rusinov
http://greenmice.info/
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 02:55 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org