FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Gentoo > Gentoo User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 07-02-2008, 05:30 AM
Hal Martin
 
Default (Recent) Locale problem

Hi all,

This has probably been mentioned before, but I can't find any mention of
it in the list archive or any [gentoo] solutions on Google. Here's the
problem, after a recent 'emerge -uNDav world' parts of my locale are now
unset.


Terminal output of 'locale'
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
LANG=en_US.ISO-8859-15
LC_CTYPE="en_US.ISO-8859-15"
LC_NUMERIC="en_US.ISO-8859-15"
LC_TIME="en_US.ISO-8859-15"
LC_COLLATE="en_US.ISO-8859-15"
LC_MONETARY="en_US.ISO-8859-15"
LC_MESSAGES="en_US.ISO-8859-15"
LC_PAPER="en_US.ISO-8859-15"
LC_NAME="en_US.ISO-8859-15"
LC_ADDRESS="en_US.ISO-8859-15"
LC_TELEPHONE="en_US.ISO-8859-15"
LC_MEASUREMENT="en_US.ISO-8859-15"
LC_IDENTIFICATION="en_US.ISO-8859-15"
LC_ALL=en_US.ISO-8859-15

Now, I've tried to set it right, following the Gentoo localization guide
and many more, but nothing has worked.


What was installed in that emerge:
*** emerge --newuse --deep --ask --update --verbose world
>>> emerge (1 of 21) dev-libs/libsigc++-2.2.2 to /
>>> emerge (2 of 21) app-admin/eselect-ctags-1.5 to /
>>> emerge (3 of 21) sys-kernel/genkernel-3.4.10-r1 to /
>>> emerge (4 of 21) sys-devel/autoconf-2.61-r2 to /
>>> emerge (5 of 21) dev-lang/python-2.5.2-r5 to /
>>> emerge (6 of 21) media-gfx/imagemagick-6.4.0.6 to /
>>> emerge (7 of 21) media-libs/faad2-2.6.1-r1 to /
>>> emerge (8 of 21) net-misc/rsync-3.0.2 to /
>>> emerge (9 of 21) net-proxy/privoxy-3.0.8 to /
>>> emerge (10 of 21) dev-tcltk/snack-2.2.10-r1 to /
>>> emerge (11 of 21) net-p2p/dclib-0.3.13 to /
>>> emerge (12 of 21) sys-libs/glibc-2.6.1 to /
>>> emerge (13 of 21) x11-misc/shared-mime-info-0.30 to /
>>> emerge (14 of 21) app-admin/gamin-0.1.9-r1 to /
>>> emerge (15 of 21) media-plugins/gst-plugins-faad-0.10.5-r1 to /
>>> emerge (16 of 21) net-p2p/valknut-0.3.13 to /
>>> emerge (17 of 21) app-emulation/emul-linux-x86-soundlibs-20080418 to /
>>> emerge (18 of 21) app-emulation/wine-1.1.0 to /
>>> emerge (19 of 21) sys-libs/pam-1.0.1 to /
>>> emerge (20 of 21) sys-auth/pambase-20080318 to /
>>> emerge (21 of 21) app-admin/sudo-1.6.9_p16 to /
*** Finished. Cleaning up...
*** exiting successfully.
*** terminating.

I've tried regenerating my locale, nothing. I'm out of things to try!

/etc/env.d/02locale looks like:
LC_ALL="en_US.ISO-8859-15"
LANG="en_US.ISO-8859-15"

Thanks,
Hal
--
gentoo-user@lists.gentoo.org mailing list
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 01:33 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org