Linux Archive

Linux Archive (http://www.linux-archive.org/)
-   Gentoo Embedded (http://www.linux-archive.org/gentoo-embedded/)
-   -   Installing gentoo on Soekris Net4801 - not booting (http://www.linux-archive.org/gentoo-embedded/596065-installing-gentoo-soekris-net4801-not-booting.html)

Jean-Marc Beaune 11-08-2011 08:15 PM

Installing gentoo on Soekris Net4801 - not booting
 
Hi,
I'm trying to reinstall Gentoo on my Soekris Net4801 but after a fresh install it won't boot.
Via the serial port I can see grub booting:"GRUB Loading stage1.5.


GRUB loading, please wait..."
Then nothing else but a blinking cursor.
Any idea how I can debug that?

Thank you--
Jean-Marc

Jean-Marc Beaune 11-09-2011 09:12 PM

Installing gentoo on Soekris Net4801 - not booting
 
I added options in grub.conf to make kernel speak on ttyS0 but that didn't help.
I tried with Lilo, it's not much better but but at least it says "No such image".

Any idea what that means?
Thank you,JM

On Wed, Nov 9, 2011 at 3:02 AM, Peter Stuge <peter@stuge.se> wrote:

Jean-Marc Beaune wrote:

> Via the serial port I can see grub booting:

> "GRUB Loading stage1.5.

>

>

> GRUB loading, please wait..."

>

> Then nothing else but a blinking cursor.

>

> Any idea how I can debug that?



Check that your kernel is speaking on the serial port.



I for one have had annoying trouble with GRUB on two instances, and

then I went back to using LILO as I have always, and it continues to

always just work, also with 3TB GPT drives in an old server..





//Peter





--
Jean-Marc


All times are GMT. The time now is 08:34 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.