FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Redhat > Fedora User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 06-05-2011, 01:38 AM
Jeffrey Ross
 
Default F15 & Mediatomb

I had Mediatomb working under F13 & 14 with no issues, since upgrading
to F15 I am unable to have Mediatomb be seen by the media players.

My mediatomb.conf file is pretty simple -

## Network interface on which the server will run, you need to edit this!
MT_INTERFACE="em1.2"
## User defined command line options that may be passed to the server
MT_OPTIONS=""
## MediaTomb will be started on port 50500
MT_PORT="50500"
## MediaTomb will run as mediatomb
MT_USER="mediatomb"
MT_GROUP="mediatomb"
## Location of the PID file
MT_PIDFILE="/var/run/mediatomb.pid"
## Location of the log file
MT_LOGFILE="/var/log/mediatomb"
## Location of the config file/database
MT_HOME="/etc"
MT_CFGDIR="mediatomb"

and actually its the same configuration file I used with F14 with the
exception that I changed MT_INTERFACE from eth0.2 to em1.2, yes I am
running Dot1Q, 2 tagged interfaces, em1.2 and em1.666 (/sbin/ifconfig
em1.2):

em1.2 Link encap:Ethernet HWaddr 00:191:6C:30:A5
inet addr:172.18.19.2 Bcast:172.18.19.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::219:d1ff:fe6c:30a5/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING ALLMULTI MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:22579974 errors:0 dropped:179 overruns:0 frame:0
TX packets:14320031 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:10432068337 (9.7 GiB) TX bytes:26321952348 (24.5 GiB)



I do not have iptables running and I have disabled sealinux. A quick
check with wireshark shows the broadcast traffic to 239.255.255.250
reaching the (mediatomb) machine but there is no response from mediatomb.

Mediatomb is running, started with the script that came with the install
package and it shows up when running a ps:

# ps ax|grep mediatomb
18578 ? Ssl 0:06 mediatomb -d -u mediatomb -g mediatomb -P
/var/run/mediatomb.pid -l /var/log/mediatomb -m /etc -f mediatomb -p
50500 -e em1.2

I can browse mediatomb via its web interface so its obviously up and
responding to TCP requests and it is also updating its database as I can
see the new files that have been added.

I'm guessing its something simple that was changed in F15, any tips
would be appreciated.

Thanks, Jeff
--
users mailing list
users@lists.fedoraproject.org
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Mailing_list_guidelines
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 02:09 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org