FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Redhat > Fedora User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 02-08-2010, 11:10 PM
Linuxguy123
 
Default Extremely slow web page loading to only 1 site ?

On Tue, 2010-02-09 at 00:04 +0000, Sam Sharpe wrote:
> On 8 February 2010 23:41, Linuxguy123 <linuxguy123@gmail.com> wrote:
> > On Mon, 2010-02-08 at 15:38 -0600, Steven Stern wrote:
> >> On 02/05/2010 06:33 PM, Linuxguy123 wrote:
> >> > This has me scratching my head.
> >> >
> >> > My access to www.rv.net is extremely slow. With both Konqueror and
> >> > Firefox. And yet others say they have good access times.
> >> >
> >>
> >> It sucks a big time from Chicago on Comcast.
> >>
> >> $ time curl 'http://www.rv.net'>/dev/null
> >> % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time
> >> Current
> >> Dload Upload Total Spent Left
> >> Speed
> >> 100 37271 0 37271 0 0 565 0 --:--:-- 0:01:05 --:--:--
> >> 542
> >>
> >> real 1m5.967s
> >> user 0m0.014s
> >> sys 0m0.031s
> >
> > Hate to burst your bubble, but this looks like a Linux problem.
> >
> > I get the same speed you do loading rv.net. But it loads instantly on
> > my wife's laptop with Vista and IE. Instantly. Same network, same
> > wireless router.
> >
> > Can you guys test access speeds on your networks with a Windows
> > computer ?
>
> No, but can you test access speed with Firefox and Vista to confirm it
> isn't a Firefox problem.

For me its slow with Konqueror too. "time curl rv.net > /dev/null" is
browser independent.

It loads instantly with Firefox on Vista and slow with Firefox on Linux.

--
users mailing list
users@lists.fedoraproject.org
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/MailingListGuidelines
 
Old 02-08-2010, 11:12 PM
Linuxguy123
 
Default Extremely slow web page loading to only 1 site ?

On Mon, 2010-02-08 at 19:08 -0500, Tom Horsley wrote:
> On Mon, 08 Feb 2010 15:58:39 -0800
> Konstantin Svist wrote:
>
> > Confirmed
> > Very interesting problem, indeed
>
> An awful lot of web sites check the user agent and load
> completely different content and/or redirect to different
> servers. You'd have to do something like get a tcpdump
> to compare what content was being fetched to see if it
> is really displaying the same exact web content or not.

For me its slow with Konqueror too.

It loads instantly with Firefox on Vista and slow with Firefox on Linux.

"time curl rv.net > /dev/null" is browser independent, isn't it ?



--
users mailing list
users@lists.fedoraproject.org
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/MailingListGuidelines
 
Old 02-08-2010, 11:13 PM
Linuxguy123
 
Default Extremely slow web page loading to only 1 site ?

On Mon, 2010-02-08 at 19:08 -0500, Tom Horsley wrote:
> On Mon, 08 Feb 2010 15:58:39 -0800
> Konstantin Svist wrote:
>
> > Confirmed
> > Very interesting problem, indeed
>
> An awful lot of web sites check the user agent and load
> completely different content and/or redirect to different
> servers. You'd have to do something like get a tcpdump
> to compare what content was being fetched to see if it
> is really displaying the same exact web content or not.

"wget rv.net" averages less than 500 Bytes per second. No browser
involved.

--
users mailing list
users@lists.fedoraproject.org
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/MailingListGuidelines
 
Old 02-08-2010, 11:19 PM
Steven Stern
 
Default Extremely slow web page loading to only 1 site ?

On 02/08/2010 05:41 PM, Linuxguy123 wrote:
> On Mon, 2010-02-08 at 15:38 -0600, Steven Stern wrote:
>> On 02/05/2010 06:33 PM, Linuxguy123 wrote:
>>> This has me scratching my head.
>>>
>>> My access to www.rv.net is extremely slow. With both Konqueror and
>>> Firefox. And yet others say they have good access times.
>>>
>>
>> It sucks a big time from Chicago on Comcast.
>>
>> $ time curl 'http://www.rv.net'>/dev/null
>> % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time
>> Current
>> Dload Upload Total Spent Left
>> Speed
>> 100 37271 0 37271 0 0 565 0 --:--:-- 0:01:05 --:--:--
>> 542
>>
>> real 1m5.967s
>> user 0m0.014s
>> sys 0m0.031s
>
> Hate to burst your bubble, but this looks like a Linux problem.
>
> I get the same speed you do loading rv.net. But it loads instantly on
> my wife's laptop with Vista and IE. Instantly. Same network, same
> wireless router.
>
> Can you guys test access speeds on your networks with a Windows
> computer ?
>
>
>
Installed UserAgentSwitcher addon.

I don't see any speed difference by changing the User Agent settings.

--
-- Steve
--
users mailing list
users@lists.fedoraproject.org
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/MailingListGuidelines
 
Old 02-08-2010, 11:21 PM
Ed Greshko
 
Default Extremely slow web page loading to only 1 site ?

Linuxguy123 wrote:
> On Mon, 2010-02-08 at 15:38 -0600, Steven Stern wrote:
>
>> On 02/05/2010 06:33 PM, Linuxguy123 wrote:
>>
>>> This has me scratching my head.
>>>
>>> My access to www.rv.net is extremely slow. With both Konqueror and
>>> Firefox. And yet others say they have good access times.
>>>
>>>
>> It sucks a big time from Chicago on Comcast.
>>
>> $ time curl 'http://www.rv.net'>/dev/null
>> % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time
>> Current
>> Dload Upload Total Spent Left
>> Speed
>> 100 37271 0 37271 0 0 565 0 --:--:-- 0:01:05 --:--:--
>> 542
>>
>> real 1m5.967s
>> user 0m0.014s
>> sys 0m0.031s
>>
>
> Hate to burst your bubble, but this looks like a Linux problem.
>
> I get the same speed you do loading rv.net. But it loads instantly on
> my wife's laptop with Vista and IE. Instantly. Same network, same
> wireless router.
>
> Can you guys test access speeds on your networks with a Windows
> computer ?
>
>
Actually, it may or may not be a "linux" problem.....

It loads fast on my RHELv4.8 system. But slow on F12. As noted in
other posts, it isn't a browser issue.

In the back of my mind, from a few years ago, I remember there an issue
with the linux TCP/IP stack and some "mis-configured" routers. I need
to get some coffee and hopefully my brain will get in gear....



--
The only thing that experience teaches us is that experience teaches us
nothing. -- Andre Maurois (Emile Herzog)

--
users mailing list
users@lists.fedoraproject.org
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/MailingListGuidelines
 
Old 02-08-2010, 11:25 PM
Steven Stern
 
Default Extremely slow web page loading to only 1 site ?

On 02/08/2010 06:21 PM, Ed Greshko wrote:
> Linuxguy123 wrote:
>> On Mon, 2010-02-08 at 15:38 -0600, Steven Stern wrote:
>>
>>> On 02/05/2010 06:33 PM, Linuxguy123 wrote:
>>>
>>>> This has me scratching my head.
>>>>
>>>> My access to www.rv.net is extremely slow. With both Konqueror and
>>>> Firefox. And yet others say they have good access times.
>>>>
>>>>
>>> It sucks a big time from Chicago on Comcast.
>>>
>>> $ time curl 'http://www.rv.net'>/dev/null
>>> % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time
>>> Current
>>> Dload Upload Total Spent Left
>>> Speed
>>> 100 37271 0 37271 0 0 565 0 --:--:-- 0:01:05 --:--:--
>>> 542
>>>
>>> real 1m5.967s
>>> user 0m0.014s
>>> sys 0m0.031s
>>>
>>
>> Hate to burst your bubble, but this looks like a Linux problem.
>>
>> I get the same speed you do loading rv.net. But it loads instantly on
>> my wife's laptop with Vista and IE. Instantly. Same network, same
>> wireless router.
>>
>> Can you guys test access speeds on your networks with a Windows
>> computer ?
>>
>>
> Actually, it may or may not be a "linux" problem.....
>
> It loads fast on my RHELv4.8 system. But slow on F12. As noted in
> other posts, it isn't a browser issue.
>
> In the back of my mind, from a few years ago, I remember there an issue
> with the linux TCP/IP stack and some "mis-configured" routers. I need
> to get some coffee and hopefully my brain will get in gear....
>
>
>
>
It's a lot faster on my iPhone, too.

--
-- Steve
--
users mailing list
users@lists.fedoraproject.org
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/MailingListGuidelines
 
Old 02-08-2010, 11:25 PM
Sam Sharpe
 
Default Extremely slow web page loading to only 1 site ?

On 9 February 2010 00:12, Linuxguy123 <linuxguy123@gmail.com> wrote:
> On Mon, 2010-02-08 at 19:08 -0500, Tom Horsley wrote:
>> On Mon, 08 Feb 2010 15:58:39 -0800
>> Konstantin Svist wrote:
>>
>> > Confirmed
>> > Very interesting problem, indeed
>>
>> An awful lot of web sites check the user agent and load
>> completely different content and/or redirect to different
>> servers. You'd have to do something like get a tcpdump
>> to compare what content was being fetched to see if it
>> is really displaying the same exact web content or not.
>
> For me its slow with Konqueror too.
>
> It loads instantly with Firefox on Vista and slow with Firefox on Linux.
>
> "time curl rv.net > /dev/null" is browser independent, isn't it ?

No, it's dependent on how the site treats "curl" as a browser.

--
Sam
--
users mailing list
users@lists.fedoraproject.org
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/MailingListGuidelines
 
Old 02-08-2010, 11:30 PM
Sam Sharpe
 
Default Extremely slow web page loading to only 1 site ?

On 9 February 2010 00:10, Linuxguy123 <linuxguy123@gmail.com> wrote:
> On Tue, 2010-02-09 at 00:04 +0000, Sam Sharpe wrote:
>> On 8 February 2010 23:41, Linuxguy123 <linuxguy123@gmail.com> wrote:
>> > On Mon, 2010-02-08 at 15:38 -0600, Steven Stern wrote:
>> >> On 02/05/2010 06:33 PM, Linuxguy123 wrote:
>> >> > This has me scratching my head.
>> >> >
>> >> > My access to www.rv.net is extremely slow. *With both Konqueror and
>> >> > Firefox. *And yet others say they have good access times.
>> >> >
>> >>
>> >> It sucks a big time from Chicago on Comcast.
>> >>
>> >> $ time curl 'http://www.rv.net'>/dev/null
>> >> * % Total * *% Received % Xferd *Average Speed * Time * *Time * * Time
>> >> Current
>> >> * * * * * * * * * * * * * * * * *Dload *Upload * Total * Spent * *Left
>> >> Speed
>> >> 100 37271 * *0 37271 * *0 * * 0 * *565 * * *0 --:--:-- *0:01:05 --:--:--
>> >> * 542
>> >>
>> >> real *1m5.967s
>> >> user *0m0.014s
>> >> sys * 0m0.031s
>> >
>> > Hate to burst your bubble, but this looks like a Linux problem.
>> >
>> > I get the same speed you do loading rv.net. *But it loads instantly on
>> > my wife's laptop with Vista and IE. *Instantly. *Same network, same
>> > wireless router.
>> >
>> > Can you guys test access speeds on your networks with a Windows
>> > computer ?
>>
>> No, but can you test access speed with Firefox and Vista to confirm it
>> isn't a Firefox problem.
>
> For me its slow with Konqueror too. *"time curl rv.net > /dev/null" is
> browser independent.
>
> It loads instantly with Firefox on Vista and slow with Firefox on Linux.

[sam@www ~]$ time curl www.rv.net >/dev/null
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
100 37257 0 37257 0 0 28482 0 --:--:-- 0:00:01 --:--:-- 29107

real 0m1.324s
user 0m0.004s
sys 0m0.004s

That's from my webserver. It's not subject to the same bandwidth
restrictions of my home network ;o)

Move along... nothing to see here...

--
Sam
--
users mailing list
users@lists.fedoraproject.org
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/MailingListGuidelines
 
Old 02-08-2010, 11:42 PM
Bruno Wolff III
 
Default Extremely slow web page loading to only 1 site ?

On Tue, Feb 09, 2010 at 08:21:33 +0800,
Ed Greshko <Ed.Greshko@greshko.com> wrote:
>
> In the back of my mind, from a few years ago, I remember there an issue
> with the linux TCP/IP stack and some "mis-configured" routers. I need
> to get some coffee and hopefully my brain will get in gear....

I believe that was ECN. (A way to signal congestion without throwing away
packects.)

There have also been problems with MTU discovery because people block ICMP
packets indiscrimiantly.

--
users mailing list
users@lists.fedoraproject.org
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/MailingListGuidelines
 
Old 02-08-2010, 11:55 PM
Paolo Galtieri
 
Default Extremely slow web page loading to only 1 site ?

On 02/08/2010 05:25 PM, Steven Stern wrote:
> On 02/08/2010 06:21 PM, Ed Greshko wrote:
>
>> Linuxguy123 wrote:
>>
>>> On Mon, 2010-02-08 at 15:38 -0600, Steven Stern wrote:
>>>
>>>
>>>> On 02/05/2010 06:33 PM, Linuxguy123 wrote:
>>>>
>>>>
>>>>> This has me scratching my head.
>>>>>
>>>>> My access to www.rv.net is extremely slow. With both Konqueror and
>>>>> Firefox. And yet others say they have good access times.
>>>>>
>>>>>
>>>>>
>>>> It sucks a big time from Chicago on Comcast.
>>>>
>>>> $ time curl 'http://www.rv.net'>/dev/null
>>>> % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time
>>>> Current
>>>> Dload Upload Total Spent Left
>>>> Speed
>>>> 100 37271 0 37271 0 0 565 0 --:--:-- 0:01:05 --:--:--
>>>> 542
>>>>
>>>> real 1m5.967s
>>>> user 0m0.014s
>>>> sys 0m0.031s
>>>>
>>>>
>>> Hate to burst your bubble, but this looks like a Linux problem.
>>>
>>> I get the same speed you do loading rv.net. But it loads instantly on
>>> my wife's laptop with Vista and IE. Instantly. Same network, same
>>> wireless router.
>>>
>>> Can you guys test access speeds on your networks with a Windows
>>> computer ?
>>>
>>>
>>>
>> Actually, it may or may not be a "linux" problem.....
>>
>> It loads fast on my RHELv4.8 system. But slow on F12. As noted in
>> other posts, it isn't a browser issue.
>>
>> In the back of my mind, from a few years ago, I remember there an issue
>> with the linux TCP/IP stack and some "mis-configured" routers. I need
>> to get some coffee and hopefully my brain will get in gear....
>>
>>
>>
>>
>>
> It's a lot faster on my iPhone, too.
>
>
It also loads much quicker on Windows 7. Same hardware and network
access as my F12 system (dual boot system).

Paolo
--
users mailing list
users@lists.fedoraproject.org
To unsubscribe or change subscription options:
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/users
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/MailingListGuidelines
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 10:54 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org