FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Redhat > Fedora User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 01-06-2008, 06:27 PM
Huub
 
Default pwc+webcam issues in F8

Hi,

I recently upgraded from F6 to F8 (kernel 2.6.21-2952.fc8xen). Although
my Philips PCVC690K webcam is recognized as such by the system:


$ dmesg | grep pwc
pwc: Philips webcam module version 10.0.12 loaded.
pwc: Supports Philips PCA645/646, PCVC675/680/690,
PCVC720[40]/730/740/750 & PCVC830/840.
pwc: Also supports the Askey VC010, various Logitech Quickcams, Samsung
MPC-C10 and MPC-C30,
pwc: the Creative WebCam 5 & Pro Ex, SOTEC Afina Eye and Visionite
VCS-UC300 and VCS-UM100.

pwc: Philips PCVC690K (Vesta Pro Scan) USB webcam detected.
pwc: Registered as /dev/video0.
pwc: Philips PCVC690K (Vesta Pro Scan) USB webcam detected.
pwc: Registered as /dev/video0.
$

it isn't recognized as either cam or scanner anymore by software. It
just says there's no cam detected. When I connect it to a Ubuntu 7.04
system (kernel 2.6.20-16-386), it's recognized and works.


Can somebody please tell me what may be going on with F8?

Thanks.

--
fedora-list mailing list
fedora-list@redhat.com
To unsubscribe: https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-list
 
Old 01-10-2008, 02:54 PM
wwp
 
Default pwc+webcam issues in F8

Hello Huub,


On Sun, 06 Jan 2008 20:27:43 +0100 Huub <huubvanniekerk@gmail.com> wrote:

> Hi,
>
> I recently upgraded from F6 to F8 (kernel 2.6.21-2952.fc8xen). Although
> my Philips PCVC690K webcam is recognized as such by the system:
>
> $ dmesg | grep pwc
> pwc: Philips webcam module version 10.0.12 loaded.
> pwc: Supports Philips PCA645/646, PCVC675/680/690,
> PCVC720[40]/730/740/750 & PCVC830/840.
> pwc: Also supports the Askey VC010, various Logitech Quickcams, Samsung
> MPC-C10 and MPC-C30,
> pwc: the Creative WebCam 5 & Pro Ex, SOTEC Afina Eye and Visionite
> VCS-UC300 and VCS-UM100.
> pwc: Philips PCVC690K (Vesta Pro Scan) USB webcam detected.
> pwc: Registered as /dev/video0.
> pwc: Philips PCVC690K (Vesta Pro Scan) USB webcam detected.
> pwc: Registered as /dev/video0.
> $
>
> it isn't recognized as either cam or scanner anymore by software. It
> just says there's no cam detected. When I connect it to a Ubuntu 7.04
> system (kernel 2.6.20-16-386), it's recognized and works.
>
> Can somebody please tell me what may be going on with F8?

I got my PCVC680K working (using wxcam and ekiga for instance) after
I've installed F8 - a bit amazed 'cause I had problems w/ my pwc using
FC5.

Do you have anything related to pwc in /etc/modprobe.conf?
Are you able to test another V4L device/application? Is it shown by
lsusb (or /proc/bus/usb/devices)?


Regards,

--
wwp
--
fedora-list mailing list
fedora-list@redhat.com
To unsubscribe: https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-list
 
Old 01-11-2008, 06:24 AM
Huub
 
Default pwc+webcam issues in F8

Do you have anything related to pwc in /etc/modprobe.conf?


No. Do you (and if so: what?).


Are you able to test another V4L device/application? Is it shown by
lsusb (or /proc/bus/usb/devices)?


lsusb only shows the attached HP DeskJet 940 and hub.

Thanks for helping out.

--
fedora-list mailing list
fedora-list@redhat.com
To unsubscribe: https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-list
 
Old 01-11-2008, 08:45 AM
wwp
 
Default pwc+webcam issues in F8

Hello Huub,


On Fri, 11 Jan 2008 08:24:43 +0100 Huub <huubvanniekerk@gmail.com> wrote:

> >
> > Do you have anything related to pwc in /etc/modprobe.conf?
>
> No. Do you (and if so: what?).

I don't know what pwc module option could prevent it from loading w/o a
single trace in system logs. Here I have (remainings from the old times):

#options pwc index=1
remove pwc { /usr/sbin/alsactl store 1 >/dev/null 2>&1 || : ; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove pwc

But nothing that helps I'm afraid.


> > Are you able to test another V4L device/application? Is it shown by
> > lsusb (or /proc/bus/usb/devices)?
>
> lsusb only shows the attached HP DeskJet 940 and hub.

Problems seems at kernel level (USB layer probably). Did you try
plugging the webcam to an USB HUB (self powered or not), and plugging
this external USB HUB to the machine itself?


Regards,

--
wwp
--
fedora-list mailing list
fedora-list@redhat.com
To unsubscribe: https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-list
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 01:28 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org