FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Redhat > Fedora Development

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 06-17-2011, 02:02 PM
Eric Sandeen
 
Default F15 "Error mounting eCryptfs: Input/output error" on different disks

On 6/17/11 6:28 AM, Michael Schwendt wrote:
> On Thu, 16 Jun 2011 21:45:01 +0200, MP wrote:
>
>> W dniu 16 czerwca 2011 21:43 użytkownik Eric Sandeen napisał:
>>> On 6/16/11 2:37 PM, Michał Piotrowski wrote:
>>>> Hi,
>>>>
>>>> Do anyone noticed any problems with mounting eCryptfs recently on F15?
>>>> It seems to me unlikely that I have an I/O errors on few disks.
>>>> Especially if only eCryptfs reports them.
>>>>
>>>
>>> Anything in dmesg?
>>
>> Nothing unusual
>>
>>>
>>> -Eric
>>>
>
> In /var/log/messages:
>
> Jun 17 13:24:46 localhost mount.ecryptfs: Failed to write to the mount table

likely a result of /etc/mtab pointing to /proc/mounts now

Can you file an ecryptfs-utils bug for that? I don't know how it'll
be fixed but it looks like an issue.

-Eric

>
> Got that when running ecryptfs.mount for the first time on this machine:
>
> [...]
> Not adding sig to user sig cache file; continuing with mount.
> Error mounting eCryptfs: [-5] Input/output error
> Check your system logs; visit <http://launchpad.net/ecryptfs>
>
> The mount was successful, however, according to "mount" output.

--
devel mailing list
devel@lists.fedoraproject.org
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/devel
 
Old 06-17-2011, 02:02 PM
Eric Sandeen
 
Default F15 "Error mounting eCryptfs: Input/output error" on different disks

On 6/17/11 6:28 AM, Michael Schwendt wrote:
> On Thu, 16 Jun 2011 21:45:01 +0200, MP wrote:
>
>> W dniu 16 czerwca 2011 21:43 użytkownik Eric Sandeen napisał:
>>> On 6/16/11 2:37 PM, Michał Piotrowski wrote:
>>>> Hi,
>>>>
>>>> Do anyone noticed any problems with mounting eCryptfs recently on F15?
>>>> It seems to me unlikely that I have an I/O errors on few disks.
>>>> Especially if only eCryptfs reports them.
>>>>
>>>
>>> Anything in dmesg?
>>
>> Nothing unusual
>>
>>>
>>> -Eric
>>>
>
> In /var/log/messages:
>
> Jun 17 13:24:46 localhost mount.ecryptfs: Failed to write to the mount table

likely a result of /etc/mtab pointing to /proc/mounts now

Can you file an ecryptfs-utils bug for that? I don't know how it'll
be fixed but it looks like an issue.

-Eric

>
> Got that when running ecryptfs.mount for the first time on this machine:
>
> [...]
> Not adding sig to user sig cache file; continuing with mount.
> Error mounting eCryptfs: [-5] Input/output error
> Check your system logs; visit <http://launchpad.net/ecryptfs>
>
> The mount was successful, however, according to "mount" output.

--
devel mailing list
devel@lists.fedoraproject.org
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/devel
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 09:40 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org