FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Redhat > Fedora Development

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 11-12-2008, 03:19 PM
"Paulo Cavalcanti"
 
Default iproute - Error: an inet prefix is expected rather than "0/0"

Hi,

I updated iproute (2.6.26) today (F8), and every time I restart my network, I get:

Shutting down interface eth0:* Error: an inet prefix is expected rather than "0/0".
Error: an inet prefix is expected rather than "0/0".

************************************************** ******** [* OK* ]
Shutting down loopback interface:* Error: an inet prefix is expected rather than "0/0".
Error: an inet prefix is expected rather than "0/0".

************************************************** ******** [* OK* ]
Disabling IPv4 packet forwarding:* net.ipv4.ip_forward = 0
************************************************** ******** [* OK* ]
Bringing up loopback interface:*************************** [* OK* ]

Bringing up interface eth0:

According to this post, it seems to be fixed with
initscripts-8.80:

http://www.nabble.com/-Bug-42503--initscripts,-NEW:-Strange-error-messages-on-shutdown-td18824867.html


Can anyone confirm this?

Thanks.
--
Paulo Roma Cavalcanti
LCG - UFRJ

--
fedora-devel-list mailing list
fedora-devel-list@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-devel-list
 
Old 11-12-2008, 05:13 PM
"Paulo Cavalcanti"
 
Default iproute - Error: an inet prefix is expected rather than "0/0"

On Wed, Nov 12, 2008 at 2:19 PM, Paulo Cavalcanti <promac@gmail.com> wrote:

Hi,

I updated iproute (2.6.26) today (F8), and every time I restart my network, I get:

Shutting down interface eth0:* Error: an inet prefix is expected rather than "0/0".
Error: an inet prefix is expected rather than "0/0".


************************************************** ******** [* OK* ]
Shutting down loopback interface:* Error: an inet prefix is expected rather than "0/0".
Error: an inet prefix is expected rather than "0/0".


************************************************** ******** [* OK* ]
Disabling IPv4 packet forwarding:* net.ipv4.ip_forward = 0
************************************************** ******** [* OK* ]
Bringing up loopback interface:*************************** [* OK* ]


Bringing up interface eth0:

According to this post, it seems to be fixed with
initscripts-8.80:

http://www.nabble.com/-Bug-42503--initscripts,-NEW:-Strange-error-messages-on-shutdown-td18824867.html



Can anyone confirm this?

Thanks.
In fact it has been fixed in initscripts 0.82


* Wed Sep 10 2008 Bill Nottingham <notting@redhat.com> - 8.82-1

- refresh translation strings
- plymouth updates. (#460702, <rstrode@redhat.com>)
- translation updates: fi, lv, no
- remove duplicate dependency (#465182)
- ifup-eth: Change how we set the zeroconf route. (#239609)

- ifup*: Use 0.0.0.0/0, not 0/0. (#460580)

and the fix is easy. Just the files

/etc/sysconfig/network-scripts/network-functions

/etc/sysconfig/network-scripts/ifup-ppp


use 0/0

--
Paulo Roma Cavalcanti
LCG - UFRJ

--
fedora-devel-list mailing list
fedora-devel-list@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-devel-list
 
Old 11-17-2008, 07:24 PM
Mike
 
Default iproute - Error: an inet prefix is expected rather than "0/0"

Paulo Cavalcanti <promac <at> gmail.com> writes:

> In fact it has been fixed in initscripts 0.82*
>Wed Sep 10 2008 Bill Nottingham <notting <at> redhat.com> - 8.82-1

On checking koji it seems that no build for F8 has been made for initscripts
8.82 as far as I can tell? Certainly builds for F10 tag are there...



--
fedora-devel-list mailing list
fedora-devel-list@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-devel-list
 
Old 11-18-2008, 08:48 AM
Marcela Maslanova
 
Default iproute - Error: an inet prefix is expected rather than "0/0"

Paulo Cavalcanti wrote:
> Hi,
>
> I updated iproute (2.6.26) today (F8), and every time I restart my network,
> I get:
>
> Shutting down interface eth0: Error: an inet prefix is expected rather than
> "0/0".
> Error: an inet prefix is expected rather than "0/0".
> [ OK ]
> Shutting down loopback interface: Error: an inet prefix is expected rather
> than "0/0".
> Error: an inet prefix is expected rather than "0/0".
> [ OK ]
> Disabling IPv4 packet forwarding: net.ipv4.ip_forward = 0
> [ OK ]
> Bringing up loopback interface: [ OK ]
> Bringing up interface eth0:
>
> According to this post, it seems to be fixed with
> initscripts-8.80:
>
> http://www.nabble.com/-Bug-42503--initscripts,-NEW:-Strange-error-messages-on-shutdown-td18824867.html
>
> Can anyone confirm this?
>
> Thanks.
>
>
I fixed it today. Please update
http://koji.fedoraproject.org/koji/buildinfo?buildID=70088

--
Marcela Mašláňová
BaseOS team Brno

--
fedora-devel-list mailing list
fedora-devel-list@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-devel-list
 
Old 11-18-2008, 10:10 AM
"Paulo Cavalcanti"
 
Default iproute - Error: an inet prefix is expected rather than "0/0"

On Tue, Nov 18, 2008 at 7:48 AM, Marcela Maslanova <mmaslano@redhat.com> wrote:

Paulo Cavalcanti wrote:

> Hi,

>

> I updated iproute (2.6.26) today (F8), and every time I restart my network,

> I get:

>

> Shutting down interface eth0: *Error: an inet prefix is expected rather than

> "0/0".

> Error: an inet prefix is expected rather than "0/0".

> * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *[ *OK *]

> Shutting down loopback interface: *Error: an inet prefix is expected rather

> than "0/0".

> Error: an inet prefix is expected rather than "0/0".

> * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *[ *OK *]

> Disabling IPv4 packet forwarding: *net.ipv4.ip_forward = 0

> * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *[ *OK *]

> Bringing up loopback interface: * * * * * * * * * * * * * *[ *OK *]

> Bringing up interface eth0:

>

> According to this post, it seems to be fixed with

> initscripts-8.80:

>

> http://www.nabble.com/-Bug-42503--initscripts,-NEW:-Strange-error-messages-on-shutdown-td18824867.html


>

> Can anyone confirm this?

>

> Thanks.

>

>

I fixed it today. Please update

http://koji.fedoraproject.org/koji/buildinfo?buildID=70088




Thanks,

but I thought you would change/update initscripts, and
not apply iproute-2.6.26-ip-abbreviation.patch
to iproute.


--

Paulo Roma Cavalcanti
LCG - UFRJ

--
fedora-devel-list mailing list
fedora-devel-list@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-devel-list
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 02:02 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org