FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Redhat > Fedora Development

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 11-01-2008, 09:02 AM
"Camilo Mesias"
 
Default rawhide / 10 beta suspend resume problem (ATI Radeon M300)

Hi,

I've seen on-list reports of changes in the kernel and ati driver
(mode switching etc) and assumed they were trying to address the
suspend issues. Is there a bug for this or some other forum of
discussion. I'm still seeing failure to resume with a characteristic
blinking blue and yellow barcode type pattern (and a solitary beep) on
resume. The system locks up completely afterwards.

It's been like this for the last few kernels but has definitely been
improving since I used pre-upgrade to switch from '9' to 10 beta.

Here's my hardware details:
http://www.smolts.org/client/show/pub_44edc881-6d87-4d54-b878-9dda238ef4d0

The display is a largeish 1920x1200 panel, the machine has 2Gb RAM if
that makes a difference.

Is there anything I can do to help diagnose or fix the problem?

Mode switching works fine BTW. Apart from this resume issue the F10
beta is looking very impressive indeed. Great progress.

Thanks in advance,

-Cam

--
fedora-devel-list mailing list
fedora-devel-list@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-devel-list
 
Old 11-01-2008, 02:55 PM
Bruno Wolff III
 
Default rawhide / 10 beta suspend resume problem (ATI Radeon M300)

On Sat, Nov 01, 2008 at 10:02:11 +0000,
Camilo Mesias <camilo@mesias.co.uk> wrote:
> Hi,
>
> I've seen on-list reports of changes in the kernel and ati driver
> (mode switching etc) and assumed they were trying to address the
> suspend issues. Is there a bug for this or some other forum of
> discussion. I'm still seeing failure to resume with a characteristic
> blinking blue and yellow barcode type pattern (and a solitary beep) on
> resume. The system locks up completely afterwards.

Based on the comments I have seen for the updates, David has been mostly trying
to get the modesetting working without display glitches before the release so
the feature doesn't have to be disabled. That might have been fixed yesterday
though.

I don't do suspend / resume, so haven't been looking for those bugs. It
would probably be a good idea to see if there is such a bug and create one
if there isn't.

--
fedora-devel-list mailing list
fedora-devel-list@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-devel-list
 
Old 11-01-2008, 09:15 PM
"Camilo Mesias"
 
Default rawhide / 10 beta suspend resume problem (ATI Radeon M300)

FYI: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=469517

--
fedora-devel-list mailing list
fedora-devel-list@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-devel-list
 
Old 11-01-2008, 11:06 PM
Dave Airlie
 
Default rawhide / 10 beta suspend resume problem (ATI Radeon M300)

On Sat, 2008-11-01 at 10:02 +0000, Camilo Mesias wrote:
> Hi,
>
> I've seen on-list reports of changes in the kernel and ati driver
> (mode switching etc) and assumed they were trying to address the
> suspend issues. Is there a bug for this or some other forum of
> discussion. I'm still seeing failure to resume with a characteristic
> blinking blue and yellow barcode type pattern (and a solitary beep) on
> resume. The system locks up completely afterwards.
>
> It's been like this for the last few kernels but has definitely been
> improving since I used pre-upgrade to switch from '9' to 10 beta.
>
> Here's my hardware details:
> http://www.smolts.org/client/show/pub_44edc881-6d87-4d54-b878-9dda238ef4d0
>
> The display is a largeish 1920x1200 panel, the machine has 2Gb RAM if
> that makes a difference.
>
> Is there anything I can do to help diagnose or fix the problem?
>
> Mode switching works fine BTW. Apart from this resume issue the F10
> beta is looking very impressive indeed. Great progress.

Have you logged a bug?

I have suspend/resume running fine on my two radeon laptops, so I
suspect this is something specific to one or two models.

Can you try pm-suspend --quirk-none

to see if maybe the BIOS is messing things up.

Dave.


--
fedora-devel-list mailing list
fedora-devel-list@redhat.com
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-devel-list
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 06:34 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org