FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Redhat > Fedora Build System

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 12-24-2010, 02:09 AM
Alex
 
Default Building rpm-4.8.1 fails with "sh: no job control"

Hi,

I have a FC13 x86_64 devel box that I've been working with for some
time, and I recently started to have a problem building RPMs. It
always fails with some kind of "bad file descriptor" or "no job
control" message. I'm not certain the problem is limited to just rpm,
but there doesn't appear to be any other problems with the server.

Building rpm-4.8.1 fails on test 43. I've included the rpmtests.log
file output below. Please note the "sh: no job control" and "sort:
stat failed: -: Bad file descriptor" messages.

How does rpm pass data to check-files? Could this be a more general
interprocess communications problem and not specific to RPM?

# -*- compilation -*-
43. rpmbuild.at:23: testing ...
./rpmbuild.at:25:
rm -rf ${TOPDIR}
as_dir=${TOPDIR}/SOURCES; as_fn_mkdir_p

cp "${abs_srcdir}"/data/SOURCES/hello-1.0.tar.gz ${TOPDIR}/SOURCES

run rpmbuild
-ba "${abs_srcdir}"/data/SPECS/hello.spec

stderr:
sh: line 0: fg: no job control
+ umask 022
+ cd /home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILD
+ cd /home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILD
+ rm -rf hello-1.0
+ /usr/bin/gzip -dc
/home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/SOURCES/hello-1.0.tar.gz
+ /bin/tar -xf -
+ STATUS=0
+ '[' 0 -ne 0 ']'
+ cd hello-1.0
+ exit 0
+ umask 022
+ cd /home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILD
+ cd hello-1.0
+ make
hello.c: In function 'main':
hello.c:4: warning: incompatible implicit declaration of built-in
function 'printf'
+ exit 0
+ umask 022
+ cd /home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILD
+ cd hello-1.0
+ rm -rf /home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILDROOT/hello-1.0-1.x86_64
+ mkdir -p /home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILDROOT/hello-1.0-1.x86_64/usr/local/bin
+ make DESTDIR=/home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILDROOT/hello-1.0-1.x86_64
install
+ /home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing//usr/lib/rpm/brp-compress
+ /home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing//usr/lib/rpm/brp-strip
+ /home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing//usr/lib/rpm/brp-strip-static-archive
+ /home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing//usr/lib/rpm/brp-strip-comment-note
+ umask 022
+ cd /home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILD
+ cd hello-1.0
+ DOCDIR=/home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILDROOT/hello-1.0-1.x86_64/usr/share/doc/hello-1.0
+ export DOCDIR
+ rm -rf /home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILDROOT/hello-1.0-1.x86_64/usr/share/doc/hello-1.0
+ /bin/mkdir -p
/home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILDROOT/hello-1.0-1.x86_64/usr/share/doc/hello-1.0
+ cp -pr FAQ /home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILDROOT/hello-1.0-1.x86_64/usr/share/doc/hello-1.0
+ exit 0
sort: stat failed: -: Bad file descriptor
error: Installed (but unpackaged) file(s) found:
/usr/local/bin/hello
/usr/share/doc/hello-1.0/FAQ
Installed (but unpackaged) file(s) found:
/usr/local/bin/hello
/usr/share/doc/hello-1.0/FAQ
stdout:
Executing(%prep): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.UdWceT
Executing(%build): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.ep7X3B
make[4]: Entering directory
`/usr/src/engarde/community-3.0.24/engarde/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILD/hello-1.0'
cc hello.c -o hello
make[4]: Leaving directory
`/usr/src/engarde/community-3.0.24/engarde/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILD/hello-1.0'
Executing(%install): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.Us7xcl
make[4]: Entering directory
`/usr/src/engarde/community-3.0.24/engarde/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILD/hello-1.0'
install -m 0755 hello
/home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILDROOT/hello-1.0-1.x86_64/usr/local/bin
make[4]: Leaving directory
`/usr/src/engarde/community-3.0.24/engarde/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILD/hello-1.0'
Processing files: hello-1.0-1.x86_64
Executing(%doc): /bin/sh -e /var/tmp/rpm-tmp.wEYIY4
Provides: hi
Requires(interp): /bin/sh /bin/sh /bin/sh /bin/sh
Requires(rpmlib): rpmlib(CompressedFileNames) <= 3.0.4-1
rpmlib(PayloadFilesHavePrefix) <= 4.0-1
Requires(pre): /bin/sh
Requires(post): /bin/sh
Requires(preun): /bin/sh
Requires(postun): /bin/sh
Requires: libc.so.6()(64bit) libc.so.6(GLIBC_2.2.5)(64bit) rtld(GNU_HASH)
Conflicts: goodbye
Obsoletes: howdy
Checking for unpackaged file(s):
/home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing//usr/lib/rpm/check-files
/home/packman/rpmbuild/BUILD/rpm-4.8.1/tests/testing/build/BUILDROOT/hello-1.0-1.x86_64


RPM build errors:
./rpmbuild.at:25: exit code was 1, expected 0
43. rpmbuild.at:23: 43. rpmbuild -ba *.spec (rpmbuild.at:23): FAILED
(rpmbuild.at:25)

What could be the cause of this? How can I troubleshoot it?

Thanks,
Alex
--
buildsys mailing list
buildsys@lists.fedoraproject.org
https://admin.fedoraproject.org/mailman/listinfo/buildsys
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 10:17 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org