Linux Archive

Linux Archive (http://www.linux-archive.org/)
-   Edubuntu User (http://www.linux-archive.org/edubuntu-user/)
-   -   Thin client login problem: password accepted, but no desktop (while working on the server itself) (http://www.linux-archive.org/edubuntu-user/65531-thin-client-login-problem-password-accepted-but-no-desktop-while-working-server-itself.html)

Gavin McCullagh 04-07-2008 01:30 PM

Thin client login problem: password accepted, but no desktop (while working on the server itself)
 
On Mon, 07 Apr 2008, Sergio Dicandia wrote:

> I have a small lab with 10 clients accessing a server in a school.
> Everything worked fine until a couple of days ago; now I'm having
> troubles with users logging in on thin clients. I enter use credentials,
> the client "thinks" for a while, and then I'm bounced back to the login
> screen. Strangely the same users log in when working on the server ...

Is there any possibility the IP address of the server changed? Try
running:

sudo ltsp-update-sshkeys

https://help.ubuntu.com/community/EdubuntuFAQ#head-ede48e400aac1426ab5faf2b8bb1a126d8056327

Gavin


--
edubuntu-users mailing list
edubuntu-users@lists.ubuntu.com
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/edubuntu-users

Bob Wooden 04-08-2008 12:24 AM

Thin client login problem: password accepted, but no desktop (while working on the server itself)
 
I have experienced this with our LTSP on Ubuntu Gutsy machine at work as
well as my Ubuntu Gutsy machine at home (no LTSP there.)

Check contents of /tmp directory. I remove all with sudo rm -rf * .

Now, because the * wildcard made me tense, the first time I did it, I
ran rm -rf *.[extension-found]. Deleted one extension at a time to
confirm I did not mess things up. What I experienced was that I needed
to empty the /tmp directory to fix the login issue. Hence, I ended up
at sudo rm -rf * and that worked for me. (And I just did that command
a few minutes ago and it worked fine.)

Good luck.

On Mon, 2008-04-07 at 06:22 -0700, Sergio Dicandia wrote:
> Hi,
>
> I have a small lab with 10 clients accessing a server in a school.
> Everything worked fine until a couple of days ago; now I'm having
> troubles with users logging in on thin clients. I enter use
> credentials, the client "thinks" for a while, and then I'm bounced
> back to the login screen.
> Strangely the same users log in when working on the server ...
>
> Any suggestion ?
>
> Thanks in advance
> Sergio
>
>
>
> __________________________________________________ ____________________
> You rock. That's why Blockbuster's offering you one month of
> Blockbuster Total Access, No Cost.


--
edubuntu-users mailing list
edubuntu-users@lists.ubuntu.com
Modify settings or unsubscribe at: https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/edubuntu-users


All times are GMT. The time now is 07:46 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.