FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 04-23-2012, 04:49 PM
"Neo-Frame doo"
 
Default Planirate kupovinu PVC stolarije? Ovo bi trebalo da znate...

Kao kupac PVC stolarije trebalo bi da znate i sledeće - danas se na tržištu Srbije jasno izdvajaju dve kategorije PVC stolarije (sa raznim brojem komora):

1. PVC stolarija bez garancije (često i sa lažnom etiketom 'Nemačka') - cenom je jako primamljiva jer su poneki prozori iz ove kategorije čak i 80% jeftiniji nego isti u sledećoj a prodaje se i u velikim hipermarketima i na stovarištima. To je postignuto tako što se često isporučuje bez skupljih delova okova (cilindri,kvake), bez usluge montaže i prevoza - to je ono što možete i sami videti. Ono što se ne vidi jesu stanjeni zidovi PVC profila (2 - 2,2mm), izostavljno čelično ojačanje na rasponima koji bi trebali da ga imaju, možda izostavljeni i neki od skupljih aditiva u PVC smesi (šta će tek zub vremena pokazati), okov za koji se ne zna koliko će izdržati na testu zamora materijala... Na kraju svega ako neko tvrdi da je to proizvod vrhunskih osobina zašto ne stane garancijom iza njega !?

2. PVC stolarija sa garancijom (delimičnom ili punom) - u ovoj grupi PVC stolarija se prodaje sa garancijom na pojedine materijale (PVC profile, okov, staklo) ili na kompletan proizvod. Tako možete naći da neko daje 10 godina garancije u reklami, ali ćete napismeno dobiti samo garanciju na PVC profile koju u toj dužini daju svi ozbiljniji proizvođači profila (da neće doći do hemijskih, mehaničkih i vizuelnih promena) - to vas ne štiti od uvijanja profila sa stanjenim zidovima, tzv. B-klasom profila koju su u poslednje vreme izbacili većina renomiranih evropskih proizvođača, a koju plasiraju obilato van EU. A šta je sa ostale dve komponente? Da li je okov loš i da li su metalna ojačanja ugrađena gde je trebalo? Da li je staklo loše spojeno pa se posle 2-3 godine dogodi da između stakala zaznoji? Ima i prevaranata koji će vam dati sve garancije pa zatvoriti firmu posle 2 godine i otvoriti drugu pa ponovo poslovati a Vi svoja prava nećete ostvariti...
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Naše preduzeće postoji i proizvodi PVC stolariju od 1997. godine. Izrađujemo stolariju svih oblika i za sve namene, sa prevozom i montažom kao i demontažom postojeće stare drvene stolarije. Poslovna politika firme je duvek bila "KVALITET PO PRISTUPAČNIM CENAMA UZ GARANCIJU". U tom smislu oduvek smo kao snabdevače repromaterijala imali samo proverene firme čiji materijali imaju višegodišnju garanciju i koji su se već dokazali na tržištu, pa tako danas koristimo sledeće:
1. Profili - TERAPLAST, garancija 10 godina, veoma masivni 5-komorni PVC profili (krilo širine 85mm), debljine zidova 3-3.2mm, UV stabilisani na bazi CaZn, sa 3 zaptivne gume i savremenim rešenjem srednjeg zaptivanja.
2. Okov - ROTO-NT, garancija 10 godina ili preko 50000 otvaranja, najnovija NT generacija za koju će postojati rezervni delovi i narednih 20-30 godina.
3. Staklo - termopan staklo izrađeno od kvalitetnog FLOT stakla iz Mađarske ili Češke sa međurastojanjem od 18mm (4+18+4) zatvoreno poliuretanskim lepkom, u varijantama sa niskoemisionim infra-crvenim filmom i međuprostorom napunjenim inertnim gasom Argonom (bolja toplotna izolacija).
4. Paneli za vrata - GBW (Engleska), 10 godina garancije; ovi ukrasni paneli su izrađeni u jedinstvenoj vakum tehnologiji i jedni su od retkih na tržištu EU koji imaju toliku garanciju; imaju ugrađena kaljena stakla.

Mi za svoje proizvode dajemo 5 GODINA PISANE GARANCIJE (Garantni list) - Sve navedeno spojeno sa dugogodišnjim iskustvom naših majstora i kvalitetnim mašinama Austrijske firme ACTUAL rezultuje da svojim mušterijama dajemo garanciju na kompletan prozor (stabilnost profila, funkcionisanje okova, zaptivenost termopana i montažu -neki konkurenti daju samo na profile, često samo usmeno, dok oni koji ne nude nikakvu garanciju prodaju proizvode veoma sumnjivog kvaliteta). Kao direktni uvoznici materijala uspevamo da budemo među najpovoljnijim u pomenutom rangu kvaliteta.

Linkovi:
http://www.teraplast.ro/ro/PROFILE-CU-5-CAMERE--cID164.html
http://www.teraplast.ro/ro/PROFILE-CU-6-CAMERE--cID165.html
http://www.roto.de/de/publishingde.nsf/Content/fuerFenster_NT
http://www.gbwuk.com/range.php?range=Shire

--

Neo-frame doo
Žarka Zrenjanina 106, Pančevo
tel 013/35-23-20, 35-55-54
fax 013/34-73-88



VAZNO: Ukoliko ne zelite da vise dobijate ovakva obavestenja od nas posaljite meil sa 'ODJAVA' na :
neoframe@panet.rs


--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-user-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: 20120423164909.2F08522A41B@mxhost-1.verat.net">http://lists.debian.org/20120423164909.2F08522A41B@mxhost-1.verat.net
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 06:17 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org