FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 06-19-2011, 07:17 PM
Camaleón
 
Default Missed 3D (ahem!) capabilities under virtualbox

Hello,

I had open a bug report for Quadrapassel and wanted to test if it was
working now (to close the bug) but it seems I've lost 3D capabilities in
my virtualbox machine that runs Wheezy:

test@debian:~$ quadrapassel
Failed to initialise clutter: XServer appears to lack the required GLX support

test@debian:~$ grep -i glx /var/log/Xorg.0.log
[ 36.432] (II) LoadModule: "glx"
[ 36.432] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[ 36.534] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[ 36.535] (==) AIGLX enabled
[ 36.535] (II) Loading extension GLX
[ 41.225] (II) AIGLX: Screen 0 is not DRI2 capable
[ 41.227] (EE) AIGLX error: dlopen of /usr/lib/i386-linux-gnu/dri/vboxvideo_dri.so failed (/usr/lib/i386-linux-gnu/dri/vboxvideo_dri.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
[ 41.227] (EE) AIGLX: reverting to software rendering
[ 41.227] (EE) AIGLX error: dlopen of /usr/lib/i386-linux-gnu/dri/swrast_dri.so failed (/usr/lib/i386-linux-gnu/dri/swrast_dri.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
[ 41.227] (EE) GLX: could not load software renderer
[ 41.227] (II) GLX: no usable GL providers found for screen 0

So it is true, it seems that Xorg is looking for "vboxvideo_dri.so" in the
wrong folder:

test@debian:~$ ls -l /usr/lib | grep i386
test@debian:~$

There is no such folder, the driver is located under:

test@debian:~$ locate vboxvideo_dri
/usr/lib/dri/vboxvideo_dri.so

test@debian:~$ locate swrast_dri.so
/usr/lib/dri/swrast_dri.so

And this is how it looked the last working xorg log:

test@debian:~$ grep -i glx /var/log/Xorg.1.log
[ 2253.656] (II) LoadModule: "glx"
[ 2253.657] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[ 2253.658] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[ 2253.658] (==) AIGLX enabled
[ 2253.659] (II) Loading extension GLX
[ 2255.012] (II) AIGLX: Screen 0 is not DRI2 capable
[ 2255.012] (II) AIGLX: Screen 0 is not DRI capable
[ 2255.028] (II) AIGLX: Loaded and initialized /usr/lib/dri/swrast_dri.so
[ 2255.029] (II) GLX: Initialized DRISWRAST GL provider for screen 0

Nothing serious but it would be nice to get it working again.

Any advice? :-)

Greetings,

--
Camaleón


--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-user-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: pan.2011.06.19.19.17.05@gmail.com">http://lists.debian.org/pan.2011.06.19.19.17.05@gmail.com
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 04:57 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright ©2007 - 2008, www.linux-archive.org