FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 02-04-2008, 04:52 PM
Florian Kulzer
 
Default cannot find audio codec for OxA - Mplayer unable to play sound of video

On Mon, Feb 04, 2008 at 01:04:07 +0530, narendra sisodiya wrote:
> hi,, i am using
> $ uname -a
> Linux utkarsh-laptop 2.6.22-14-generic #1 SMP Sun Oct 14 21:45:15 GMT 2007
> x86_64 GNU/Linux
>
> my mplayer is unalble to play a sound of a video file and give the warning -
>
> cannot find audio codec for OxA or 0xA
>
> its is .wmv and I have e64codec also,, on my system,,,

If you use mplayer's "identify" function on the .wmv file, i.e.:

mplayer -frames 0 -identify FILENAME.wmv

What is reported about the audio codec?

--
Regards, | http://users.icfo.es/Florian.Kulzer
Florian |


--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-user-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
 
Old 02-04-2008, 06:57 PM
Florian Kulzer
 
Default cannot find audio codec for OxA - Mplayer unable to play sound of video

[ Please stop top-posting. The other people on this list should not have
to scroll down to understand the context of new messages. ]

On Tue, Feb 05, 2008 at 00:49:28 +0530, narendra sisodiya wrote:
> On Feb 4, 2008 11:22 PM, Florian Kulzer wrote:
> > On Mon, Feb 04, 2008 at 01:04:07 +0530, narendra sisodiya wrote:
> > > hi,, i am using
> > > $ uname -a
> > > Linux utkarsh-laptop 2.6.22-14-generic #1 SMP Sun Oct 14 21:45:15 GMT 2007 x86_64 GNU/Linux
> > >
> > > my mplayer is unalble to play a sound of a video file and give the warning -
> > > cannot find audio codec for OxA or 0xA
> > >
> > > its is .wmv and I have e64codec also,, on my system,,,
> >
> > If you use mplayer's "identify" function on the .wmv file, i.e.:
> >
> > mplayer -frames 0 -identify FILENAME.wmv
> >
> > What is reported about the audio codec?
>
> Playing PKB-4.wmv.
> ASF file format detected.
> ID_AUDIO_ID=1
> ID_VIDEO_ID=2
> VIDEO: [WMV3] 640x480 24bpp 24.000 fps 0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)

[...]

> Requested video codec family [wmv9dmo] (vfm=dmo) not available.
> Enable it at compilation.
> Requested video codec family [wmvdmo] (vfm=dmo) not available.
> Enable it at compilation.
> Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
> Selected video codec: [ffwmv3] vfm: ffmpeg (FFmpeg M$ WMV3/WMV9)
> ================================================== ========================
> ID_VIDEO_CODEC=ffwmv3
> ================================================== ========================
> Forced audio codec: mad
> Requested audio codec family [wma9spdmo] (afm=dmo) not available.
> Enable it at compilation.
> Requested audio codec family [wma9spdshow] (afm=dshow) not available.
> Enable it at compilation.
> Cannot find codec for audio format 0xA.
> Read DOCS/HTML/en/codecs.html!
> Audio: no sound
> Starting playback...

According to /usr/share/doc/mplayer/examples/codecs.conf.gz, you might
need "wmspdmod.dll" for the wma9spd* codecs. This dll is only available
in the w32codecs package, so you might have to set up a 32bit chroot
environment and install mplayer plus w32codecs in it.

https://alioth.debian.org/docman/view.php/30192/21/debian-amd64-howto.html#id292205

--
Regards, | http://users.icfo.es/Florian.Kulzer
Florian |


--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-user-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 06:54 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org