FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 11-19-2010, 09:27 PM
Pablo Sánchez
 
Default squeeze/amd64/gnome - edid error, 5 minutes to boot

Hi there, new to the list.

I'm trying to run squeeze/amd64/gnome on a compaq 6820S .

Video card is a mobile radeon 1350 :
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV516 [Mobility Radeon X1350]

Driver in use in "radeon", and it seems is using kms

root@nb-pablo:/home/pablo# lsmod | grep radeon
radeon 573612 2
ttm 40002 1 radeon
drm_kms_helper 20065 1 radeon
drm 142375 4 radeon,ttm,drm_kms_helper
i2c_algo_bit 4225 1 radeon
i2c_core 15712 4 radeon,drm_kms_helper,drm,i2c_algo_bit

The thing takes ages (like 5 minutes) to load and all around dmesg are :

[ 156.031447] [drm:edid_is_valid] *ERROR* Raw EDID:
[ 156.031450] <3>00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
[ 156.031452] <3>00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
[ 156.031454] <3>00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
[ 156.031455] <3>00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
[ 156.031457] <3>00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
[ 156.031459] <3>00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
[ 156.031461] <3>00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
[ 156.031463] <3>00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
[ 156.031465]
[ 156.031467] radeon 0000:01:00.0: DVI-I-1: EDID invalid.
[ 156.031478] [drm:radeon_dvi_detect] *ERROR* DVI-I-1: probed a monitor but no|invalid EDID

The monitor is :

root@nb-pablo:/home/pablo# get-edid | parse-edid
parse-edid: parse-edid version 2.0.0
get-edid: get-edid version 2.0.0

Performing real mode VBE call
Interrupt 0x10 ax=0x4f00 bx=0x0 cx=0x0
Function supported
Call successful

VBE version 300
VBE string at 0xc0254 "ATI ATOMBIOS"

VBE/DDC service about to be called
Report DDC capabilities

Performing real mode VBE call
Interrupt 0x10 ax=0x4f15 bx=0x0 cx=0x0
Function supported
Call successful

Monitor and video card combination does not support DDC1 transfers
Monitor and video card combination supports DDC2 transfers
0 seconds per 128 byte EDID block transfer
Screen is not blanked during DDC transfer

Reading next EDID block

VBE/DDC service about to be called
Read EDID

Performing real mode VBE call
Interrupt 0x10 ax=0x4f15 bx=0x1 cx=0x0
Function supported
Call successful

parse-edid: EDID checksum passed.

# EDID version 1 revision 3
Section "Monitor"
# Block type: 2:0 3:f
# Block type: 2:0 3:fe
# Block type: 2:0 3:fe
Identifier "SEC:4738"
VendorName "SEC"
ModelName "SEC:4738"
# Block type: 2:0 3:f
# Block type: 2:0 3:fe
# Block type: 2:0 3:fe
# DPMS capabilities: Active off:no Suspend:no Standby:no

Mode "1440x900" # vfreq 60.002Hz, hfreq 54.722kHz
DotClock 96.310000
HTimings 1440 1504 1536 1760
VTimings 900 903 906 912
Flags "-HSync" "-VSync"
EndMode
# Block type: 2:0 3:f
# Block type: 2:0 3:fe
# Block type: 2:0 3:fe
EndSection

which correctly states it has a resolution of 1440x900 .
It worked fine with lenny/amd64 on the same machine, also con ubuntu 9.10/amd64 .

I tried using xserver-xorg-video-radeonhd and works almost fine (no monitor detected but
behaves properly) , but no 3d accel .

So, i'd like to get it working with xserver-xorg-video-radeon , nicely.

That is, i'm requesting some help ...

Regards.

Pablo Sánchez.


--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-user-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org

Archive: 4CE6F9D3.7090407@adinet.com.uy">http://lists.debian.org/4CE6F9D3.7090407@adinet.com.uy
 
Old 11-21-2010, 11:41 AM
Camaleón
 
Default squeeze/amd64/gnome - edid error, 5 minutes to boot

On Fri, 19 Nov 2010 20:27:31 -0200, Pablo Sánchez wrote:

> I'm trying to run squeeze/amd64/gnome on a compaq 6820S .
>
> Video card is a mobile radeon 1350 :
> 01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV516 [Mobility
> Radeon X1350]
>
> Driver in use in "radeon", and it seems is using kms

(...)

> 156.031478] [drm:radeon_dvi_detect] *ERROR* DVI-I-1: probed a monitor
> but no|invalid EDID

Have you tried to disable KMS?

At boot time, append "nomodeset" to the kernel boot line.

Greetings,

--
Camaleón


--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-user-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: pan.2010.11.21.12.41.47@gmail.com">http://lists.debian.org/pan.2010.11.21.12.41.47@gmail.com
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 04:54 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright ©2007 - 2008, www.linux-archive.org