FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 07-13-2010, 06:15 PM
"H.S."
 
Default Debian amd64 not detecting my network card (32 bit Debian does!)

On 10-07-13 12:43 PM, H.S. wrote:


I decided to install amd64 on my computer which has Asus M3 socket
motherboard, M4A88TD-V EVO/USB3, chipset AMD 880G/SB850, and onboard
gigabit lan controller, Realtek® 8111E.

I installed 32 bit Debian using netinstall some days ago without too
many problems (see my post with subject Asus M4A88TD-V EVO/USB3 (was:Re:
AM3 socket Asus M4A87TD EVO ...).

But today when I booted my USB stick to install amd64 Debian, the
installer failed to detect my network card. Boot disk was created using
the two step procedure listed here (Squeeze section):
http://wiki.debian.org/DebianEeePC/HowTo/InstallUsingStandardInstaller

I also tried different boot.img.gz and net installer from the following
sites:

for boot image:
http://ftp.nl.debian.org/debian/dists/testing/main/installer-amd64/current/images/hd-media/
(file date is 17:58 26-06-10)
http://ftp.nl.debian.org/debian/dists/lenny/main/installer-amd64/current/images/hd-media/
(file date is 22:43 10-07-10)

for net installer iso:
http://cdimage.debian.org/cdimage/squeeze_di_alpha1/amd64/iso-cd/ (file
date is 17-Feb-2010 23:05)
http://cdimage.debian.org/cdimage/daily-builds/daily/arch-latest/amd64/iso-cd/
(file date is 13-Jul-2010 17:11)


So, the 32 bit installer worked on my motherboard but amd64 bit
installer fails to see the network card. Is there something I am missing
here?

Thanks.


Just a little update.

Getting the net install iso and the boot.img.gz from Lenny's download
page (stable release) works. The link is:

http://www.debian.org/releases/lenny/debian-installer/

Both the firewire and gigabit controller are detected. Also, there are
no warning for mismatch between the modules in the version being
installed and the kernel.


The problem, however, is that Lenny's installer does not give me an
option to format in ext4 filesystem, which I want. So I am still looking
for a solution to make testing or daily builds of installer to detect
the network card on my board.









--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-user-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org

Archive: i1iagc$hsh$1@dough.gmane.org">http://lists.debian.org/i1iagc$hsh$1@dough.gmane.org
 
Old 07-13-2010, 06:47 PM
"H.S."
 
Default Debian amd64 not detecting my network card (32 bit Debian does!)

On 10-07-13 02:15 PM, H.S. wrote:

On 10-07-13 12:43 PM, H.S. wrote:


I decided to install amd64 on my computer which has Asus M3 socket
motherboard, M4A88TD-V EVO/USB3, chipset AMD 880G/SB850, and onboard
gigabit lan controller, Realtek® 8111E.

I installed 32 bit Debian using netinstall some days ago without too
many problems (see my post with subject Asus M4A88TD-V EVO/USB3 (was:Re:
AM3 socket Asus M4A87TD EVO ...).

But today when I booted my USB stick to install amd64 Debian, the
installer failed to detect my network card. Boot disk was created using
the two step procedure listed here (Squeeze section):
http://wiki.debian.org/DebianEeePC/HowTo/InstallUsingStandardInstaller

I also tried different boot.img.gz and net installer from the following
sites:

for boot image:
http://ftp.nl.debian.org/debian/dists/testing/main/installer-amd64/current/images/hd-media/

(file date is 17:58 26-06-10)
http://ftp.nl.debian.org/debian/dists/lenny/main/installer-amd64/current/images/hd-media/

(file date is 22:43 10-07-10)

for net installer iso:
http://cdimage.debian.org/cdimage/squeeze_di_alpha1/amd64/iso-cd/ (file
date is 17-Feb-2010 23:05)
http://cdimage.debian.org/cdimage/daily-builds/daily/arch-latest/amd64/iso-cd/

(file date is 13-Jul-2010 17:11)


So, the 32 bit installer worked on my motherboard but amd64 bit
installer fails to see the network card. Is there something I am missing
here?

Thanks.


Just a little update.

Getting the net install iso and the boot.img.gz from Lenny's download
page (stable release) works. The link is:
http://www.debian.org/releases/lenny/debian-installer/

Both the firewire and gigabit controller are detected. Also, there are
no warning for mismatch between the modules in the version being
installed and the kernel.

The problem, however, is that Lenny's installer does not give me an
option to format in ext4 filesystem, which I want. So I am still looking
for a solution to make testing or daily builds of installer to detect
the network card on my board.


Replying to myself again

Got it working by using the boot.img.gz from here:
http://d-i.debian.org/daily-images/amd64/daily/hd-media/

and net install iso from here:
http://cdimage.debian.org/cdimage/daily-builds/daily/arch-latest/amd64/iso-cd/

In fact, I booted after install an older LAN NIC hoping that it would
surely work. But this time the installer detected both the lan cards,
the onboard and the PCI one. Installation is continuing now.







--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-user-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org

Archive: i1icce$ojk$1@dough.gmane.org">http://lists.debian.org/i1icce$ojk$1@dough.gmane.org
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 07:45 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright ©2007 - 2008, www.linux-archive.org