Linux Archive

Linux Archive (http://www.linux-archive.org/)
-   Debian User (http://www.linux-archive.org/debian-user/)
-   -   exim4: auth. to smarthost - what to set AUTH_CLIENT_ALLOW_NOTLS_PASSWORDS to? (http://www.linux-archive.org/debian-user/248765-exim4-auth-smarthost-what-set-auth_client_allow_notls_passwords.html)

"Barclay, Daniel" 02-19-2009 03:19 PM

exim4: auth. to smarthost - what to set AUTH_CLIENT_ALLOW_NOTLS_PASSWORDS to?
 
Title: exim4: auth. to smarthost - what to set AUTH_CLIENT_ALLOW_NOTLS_PASSWORDS to?







In exim4, what value should AUTH_CLIENT_ALLOW_NOTLS_PASSWORDS be set to to enable

authentication associated feature?





My exim4 (on Sarge) is set up in smarthost mode, and I'm trying to set up authentication to my smarthost, my

ISP's SMTP server.



I found some documentation saying to set AUTH_CLIENT_ALLOW_NOTLS_PASSWORDS

(in AUTH_CLIENT_ALLOW_NOTLS_PASSWORDS), but I haven't yet found any that says

_what_ to set it to.



I tried simply setting to true like this:



** AUTH_CLIENT_ALLOW_NOTLS_PASSWORDS = true



but that yields the error:



** # /etc/init.d/exim4 restart

** Restarting MTA: 2009-02-19 11:03:43 Exim configuration error in line 637 of /var/lib/exim4/config.autogenerated.

** tmp:

**** authenticator name missing

** Invalid new configfile /var/lib/exim4/config.autogenerated.tmp

** not installing /var/lib/exim4/config.autogenerated.tmp to /var/lib/exim4/config.autogenerated



Line 637 is the



*** AUTH_CLIENT_ALLOW_NOTLS_PASSWORDS = true



line.





(When I don't try to set it, my exim4 doesn't use authentication when talking to

my ISPs SMTP server, and it rejects the connection with "550 5.7.1 Authentication

required.)







Thanks,

Daniel

--

(Plain text sometimes corrupted to HTML "courtesy" of Microsoft Exchange.) [F]

"Barclay, Daniel" 02-19-2009 04:17 PM

exim4: auth. to smarthost - what to set AUTH_CLIENT_ALLOW_NOTLS_PASSWORDS to?
 
Title: Re: exim4: auth. to smarthost - what to set AUTH_CLIENT_ALLOW_NOTLS_PASSWORDS to?







I wrote:

> In exim4, what value should AUTH_CLIENT_ALLOW_NOTLS_PASSWORDS be set to

> to enable

> authentication associated feature?

...

> I tried simply setting to true like this:

>

>** AUTH_CLIENT_ALLOW_NOTLS_PASSWORDS = true

>

> but that yields the error:

>

>** # /etc/init.d/exim4 restart

>** Restarting MTA: 2009-02-19 11:03:43 Exim configuration error in line

> 637 of /var/lib/exim4/config.autogenerated.

>** tmp:

>**** authenticator name missing

...



Never mind--I had put the assignment line in the wrong place.





Daniel





--

(Plain text sometimes corrupted to HTML "courtesy" of Microsoft Exchange.) [F]


All times are GMT. The time now is 10:24 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.