FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 01-05-2009, 01:13 AM
Micha Feigin
 
Default opencv and v4l

Turns out that the camera mostly works (camorama and v4lgrab.c both work,
xinetv doesn't) seems that just opencv won't work with the camera with and error
HIGHGUI ERROR: V4L: device /dev/video0 is unable to capture video memory.
any ideas on what could this be?

Thanks

On Mon, 5 Jan 2009 03:24:35 +0200
Micha Feigin <michf@post.tau.ac.il> wrote:

> I'm trying to get a Logitech, Inc. QuickCam Web (lego webcam based on logitec)
> working on my box running kernel 2.6.28 amd64 kernel. I managed to fix
> compilation errors using a patch I found on the bug tracking system plus some
> extra modifications. The resulting driver loads and recognizes the camera but
> xawtv doesn't give any output (black screen), the test program that comes with
> driver gives zeros for mem_map mode, it does seem to give and image for read
> mode. I also tried a sample program with opencv which complains
> HIGHGUI ERROR: V4L: device /dev/video0 is unable to capture video memory.
> I can't downgrade the kernel since I need the newest e1000e for my network
> card (anything older and the network card isn't supported).
>
> Thanks
>
>


--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-user-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 11:43 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org