Linux Archive

Linux Archive (http://www.linux-archive.org/)
-   Debian User (http://www.linux-archive.org/debian-user/)
-   -   Problem after upgrading (http://www.linux-archive.org/debian-user/1849-problem-after-upgrading.html)

"Alejandro Aguila Sáinz" 11-21-2007 03:30 AM

Problem after upgrading
 
Hi, I've just made an upgrade and now I have a lot of graphic problems:

1.- I can't access to tty1 - tt6 If y try ctrl + alt + <1-6> my screen is just black so I have to return to tty 7 (graphic mode).

2.- xfce4's applications present problems with colors, are displayed in a very very low resolution, gnome's apps are not affected.
3.- If I restart my PC after booting it just get freezed, I have to restart one more time by cuting the electric power because anything is responding.

4.- If I try the "exit" menu from the xfce's main menu does not respond and if I click it again the session is closed and I don't have the restart, close, turn off options.

If someone can help me that would be great =)


I'm running Debian SID (unstable)

Thanks!
--
Alejandro Aguila Sáinz <alekz@alekz.com.mx>
PGP KEY: 14D45A26
Fingerprint: 9670 F4A3 0568 42AF DF1A 2429 C1D3 D6A6 14D4 5A26

Florian Kulzer 11-21-2007 08:13 PM

Problem after upgrading
 
On Tue, Nov 20, 2007 at 22:30:05 -0600, Alejandro Aguila Sáinz wrote:
> Hi, I've just made an upgrade and now I have a lot of graphic problems:
>
> 1.- I can't access to tty1 - tt6 If y try ctrl + alt + <1-6> my screen is
> just black so I have to return to tty 7 (graphic mode).
> 2.- xfce4's applications present problems with colors, are displayed in a
> very very low resolution, gnome's apps are not affected.
> 3.- If I restart my PC after booting it just get freezed, I have to restart
> one more time by cuting the electric power because anything is responding.
> 4.- If I try the "exit" menu from the xfce's main menu does not respond and
> if I click it again the session is closed and I don't have the restart,
> close, turn off options.
>
> If someone can help me that would be great =)
>
> I'm running Debian SID (unstable)

Post the output of these commands (after X has started):

egrep '^((EE|WW))' /var/log/Xorg.0.log

awk '/Section "Device"/,/EndSection/' /etc/X11/xorg.conf

lspci | egrep -i 'vga|video|display|graphic'

--
Regards, | http://users.icfo.es/Florian.Kulzer
Florian |

"Alejandro Aguila Sáinz" 11-21-2007 10:34 PM

Problem after upgrading
 
Florian thanks, here is the output:

egrep '^((EE|WW))' /var/log/Xorg.0.log :

(WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
(WW) The directory "/var/lib/defoma/x-
ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType" does not $
(EE) AIGLX error: dlopen of /usr/lib/dri/i915_dri.so failed (/usr/lib/dri/i915_$
(EE) AIGLX: reverting to software rendering
(WW) Configured Mouse: No Device specified, looking for one...


awk '/Section "Device"/,/EndSection/' /etc/X11/xorg.conf :

Section "Device"
******* Identifier***** "Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset In$
******* Driver********* "intel"

******* BusID********** "PCI:0:2:0"
EndSection

lspci | egrep -i 'vga|video|display|graphic' :

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device (rev 03)



Thanks for your time!



On 11/21/07, Florian Kulzer <florian.kulzer+debian@icfo.es
> wrote:On Tue, Nov 20, 2007 at 22:30:05 -0600, Alejandro Aguila Sáinz wrote:
> Hi, I've just made an upgrade and now I have a lot of graphic problems:

>
> 1.- I can't access to tty1 - tt6 If y try ctrl + alt + <1-6> my screen is
> just black so I have to return to tty 7 (graphic mode).
> 2.- xfce4's applications present problems with colors, are displayed in a

> very very low resolution, gnome's apps are not affected.
> 3.- If I restart my PC after booting it just get freezed, I have to restart
> one more time by cuting the electric power because anything is responding.

> 4.- If I try the "exit" menu from the xfce's main menu does not respond and
> if I click it again the session is closed and I don't have the restart,
> close, turn off options.
>

> If someone can help me that would be great =)
>
> I'm running Debian SID (unstable)

Post the output of these commands (after X has started):

egrep '^((EE|WW))' /var/log/Xorg.0.log


awk '/Section "Device"/,/EndSection/' /etc/X11/xorg.conf

lspci | egrep -i 'vga|video|display|graphic'

--
Regards,************|
http://users.icfo.es/Florian.Kulzer
**********Florian** |



--
Alejandro Aguila Sáinz <alekz@alekz.com.mx>
PGP KEY: 14D45A26

Fingerprint: 9670 F4A3 0568 42AF DF1A 2429 C1D3 D6A6 14D4 5A26

Florian Kulzer 11-22-2007 06:09 PM

Problem after upgrading
 
[ It is better to answer inline, like I do below, so that it is easier
for others to follow our discussion. Please stop top-posting. ]

On Wed, Nov 21, 2007 at 17:34:19 -0600, Alejandro Aguila Sáinz wrote:
> Florian thanks, here is the output:
>
> egrep '^((EE|WW))' /var/log/Xorg.0.log :
>
> (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
> (WW) The directory "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType" does
> not $
> (EE) AIGLX error: dlopen of /usr/lib/dri/i915_dri.so failed (/usr/lib/dri/i915_$

Is the libgl1-mesa-dri package installed on your system? (This may not
be the main problem, but it should speed up your 3D graphics.)

(If this does not work then I need to see the complete error message;
the line above seems to be cut off at the $ sign.)

> (EE) AIGLX: reverting to software rendering
> (WW) Configured Mouse: No Device specified, looking for one...
>
> awk '/Section "Device"/,/EndSection/' /etc/X11/xorg.conf :
>
> Section "Device"
> Identifier "Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset In$
> Driver "intel"
> BusID "PCI:0:2:0"
> EndSection

Try to add the line

Option "AccelMethod" "XAA"

above the "EndSection" statement and restart X.

> lspci | egrep -i 'vga|video|display|graphic' :
>
> 00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device (rev 03)

--
Regards, | http://users.icfo.es/Florian.Kulzer
Florian |


All times are GMT. The time now is 03:00 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.