FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian User

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 07-13-2008, 02:18 AM
Serena Cantor
 
Default problem with sound playing

I use etch and SB16
I add noisapnp to kernel options
I config sound with 3 commands:
modprobe sound
modprobe uart401
modprobe sb io=0x220 irq=5 dma=1 dma16=5

Now vlc can play DVD, and I can hear sound.
I install mplayer from debian-multimedia, but can't play mp3,
What should I do?
Below is output by mplayer:

MPlayer dev-SVN-rUNKNOWN-4.1.2 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: Intel Pentium III Katmai/Pentium III Xeon Tanner (Family: 6, Model: 7, Stepping: 3)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 0
Compiled with runtime CPU detection.
Can't open joystick device /dev/input/js0: No such file or directory
Can't init input joystick
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing special_english.mp3.
Audio file file format detected.
================================================== ========================
Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 22050 Hz, 2 ch, s16le, 40.0 kbit/5.67% (ratio: 5000->88200)
Selected audio codec: [mp3] afm: mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
================================================== ========================
[AO_ALSA] alsa-lib: confmisc.c:670snd_func_card_driver) cannot find card '0'
[AO_ALSA] alsa-lib: conf.c:3500_snd_config_evaluate) function snd_func_card_driver returned error: No such device
[AO_ALSA] alsa-lib: confmisc.c:391snd_func_concat) error evaluating strings
[AO_ALSA] alsa-lib: conf.c:3500_snd_config_evaluate) function snd_func_concat returned error: No such device
[AO_ALSA] alsa-lib: confmisc.c:1070snd_func_refer) error evaluating name
[AO_ALSA] alsa-lib: conf.c:3500_snd_config_evaluate) function snd_func_refer returned error: No such device
[AO_ALSA] alsa-lib: conf.c:3968snd_config_expand) Evaluate error: No such device
[AO_ALSA] alsa-lib: pcm.c:2143snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default
[AO_ALSA] Playback open error: No such device
Could not open/initialize audio device -> no sound.
Audio: no sound
Video: no video


Exiting... (End of file)





--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-user-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
 
Old 07-13-2008, 11:10 AM
Andrei Popescu
 
Default problem with sound playing

On Sat,12.Jul.08, 19:18:08, Serena Cantor wrote:
> I use etch and SB16
> I add noisapnp to kernel options
> I config sound with 3 commands:
> modprobe sound
> modprobe uart401
> modprobe sb io=0x220 irq=5 dma=1 dma16=5

> ================================================== ========================
> [AO_ALSA] alsa-lib: confmisc.c:670snd_func_card_driver) cannot find card '0'

Seems to me like you are using oss drivers, but mplayer wants to play
using alsa. Try running alsaconfig without doing those hacks. Do you get
sound?

Regards,
Andrei
--
If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.
(Albert Einstein)
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 05:34 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org