FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian Kernel

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 10-09-2010, 08:25 AM
Jean-Louis Biasini
 
Default Bug#599582: problem with sound (pulseaudio/alsa broken?)

Package: linux-2.6.32-5-amd64
Severity: normal

--- Please enter the report below this line. ---

Hello and thanks for your work en Debian

Since last update no sound anymore. The problem is indeed very strange:
No sound from the speaker but if I plug a jack into my laptop's headphone plug I get the sound from it.

My driver is HDA intel on a pi 1505 fujitsu laptop

I don't know how to gather more info about this. If you need any, please ask.
Anyway upgrating to 2.6.35-trunk-amd64 solve the problem.

cheers

Jean-Louis
--- System information. ---
Architecture: amd64
Kernel: Linux 2.6.35-trunk-amd64

Debian Release: squeeze/sid
988 testing security.debian.org
988 testing mirror.home-dn.net
988 testing deb-mir1.naitways.net
988 stable volatile.debian.org
984 stable security.debian.org
984 stable mirror.home-dn.net
984 stable deb-mir1.naitways.net
500 unstable ftp.berlios.de
500 sid www.lamaresh.net
102 unstable mirror.home-dn.net
102 unstable deb-mir1.naitways.net
101 experimental mirror.home-dn.net
101 experimental ftp.tu-graz.ac.at

--- Package information. ---
Package's Depends field is empty.

Package's Recommends field is empty.

Package's Suggests field is empty.







--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kernel-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: 1286612714.8879.5.camel@pink">http://lists.debian.org/1286612714.8879.5.camel@pink
 
Old 07-29-2011, 06:23 AM
Jonathan Nieder
 
Default Bug#599582: problem with sound (pulseaudio/alsa broken?)

forcemerge 601727 599582
fixed 601727 linux-2.6/2.6.35-1~experimental.3
quit

Hi Jean-Louis,

Jean-Louis Biasini wrote:

> Package: linux-2.6.32-5-amd64
[...]
> Since last update no sound anymore. The problem is indeed very strange:
> No sound from the speaker but if I plug a jack into my laptop's
> headphone plug I get the sound from it.
>
> My driver is HDA intel on a pi 1505 fujitsu laptop

Sorry for the long silence. See http://bugs.debian.org/601727 for some
investigation and a possible workaround.

[...]
> Anyway upgrating to 2.6.35-trunk-amd64 solve the problem.

Thanks! That's very useful to know.

Regards,
Jonathan



--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kernel-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: 20110729062324.GA9513@elie">http://lists.debian.org/20110729062324.GA9513@elie
 
Old 12-24-2011, 09:49 AM
Jonathan Nieder
 
Default Bug#599582: problem with sound (pulseaudio/alsa broken?)

Hi again,

Jean-Louis Biasini wrote:

> Since last update no sound anymore. The problem is indeed very strange:
> No sound from the speaker but if I plug a jack into my laptop's
> headphone plug I get the sound from it.
>
> My driver is HDA intel on a pi 1505 fujitsu laptop

Some more details would be useful:

- please attach output from "reportbug --template linux-image-$(uname -r)".
This will give us more information about your hardware, including
which HDA "patch" is in use (ALC861?).

- please also attach output from the alsa-info.sh script[1].

- if you have time to test a few kernels between the squeeze kernels
and v2.6.35 from http://snapshot.debian.org/, that would be
helpful in narrowing down where to look for the fix.

Also, just to check: what kernel do you use now, and is it affected?

Thanks.

Happy holidays,
Jonathan

[1] http://git.alsa-project.org/?p=alsa-driver.git;a=blob_plain;f=utils/alsa-info.sh



--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kernel-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: 20111224104955.GA23729@elie.Belkin">http://lists.debian.org/20111224104955.GA23729@elie.Belkin
 
Old 12-24-2011, 05:59 PM
Jonathan Nieder
 
Default Bug#599582: problem with sound (pulseaudio/alsa broken?)

Jean-Louis Biasini wrote:

> hi,
>
> I'm sorry but I changed my laptop so I cannot test on this bug any
> further...

No problem --- the name of the laptop should be enough for someone to
go on. Thanks for letting us know.

> thanks anyway for your interest.
>
> merry chrismas
>
> Jean-Louis Biasini



--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kernel-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: 20111224185909.GA25883@elie.Belkin">http://lists.debian.org/20111224185909.GA25883@elie.Belkin
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 02:42 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org