FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian Kernel

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 03-02-2010, 09:42 PM
Moritz Muehlenhoff
 
Default Bug#543119: linux-image-2.6.30-1-686: Intel HDA sound driver muted on resume

tags 543119 moreinfo
thanks

On Tue, Sep 01, 2009 at 02:36:30AM +0100, Ben Hutchings wrote:
> On Sat, 2009-08-22 at 13:11 -0400, Lee Cremeans wrote:
> > Package: linux-image-2.6.30-1-686
> > Version: 2.6.30-5
> > Severity: important
> >
> >
> > When I suspend my machine and then resume, the snd_intel_hda driver does
> > not
> > resume properly, and the sound is muted. I have to kill the GNOME mixer
> > applet,
> > unload snd_hda_intel, then reload it and restart the mixer to get my sound
> > back.
> >
> > The machine is a Gateway ML6720 laptop with an Intel 965 chipset. I had no
> > issues with sound with 2.6.29.
>
> Please report this upstream at <http://bugzilla.kernel.org>, then let us
> know the bug number so we can track its progress.

Lee, did you report this upstream or does it work in the mean time?

Cheers,
Moritz



--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kernel-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: 20100302224200.GA5930@galadriel.inutil.org">http://lists.debian.org/20100302224200.GA5930@galadriel.inutil.org
 
Old 03-06-2010, 07:34 PM
Lee Cremeans
 
Default Bug#543119: linux-image-2.6.30-1-686: Intel HDA sound driver muted on resume

Moritz Muehlenhoff wrote:

tags 543119 moreinfo
thanks

On Tue, Sep 01, 2009 at 02:36:30AM +0100, Ben Hutchings wrote:


On Sat, 2009-08-22 at 13:11 -0400, Lee Cremeans wrote:


Package: linux-image-2.6.30-1-686
Version: 2.6.30-5
Severity: important


When I suspend my machine and then resume, the snd_intel_hda driver does
not
resume properly, and the sound is muted. I have to kill the GNOME mixer
applet,

unload snd_hda_intel, then reload it and restart the mixer to get my sound
back.

The machine is a Gateway ML6720 laptop with an Intel 965 chipset. I had no
issues with sound with 2.6.29.


Please report this upstream at <http://bugzilla.kernel.org>, then let us
know the bug number so we can track its progress.



Lee, did you report this upstream or does it work in the mean time?

I didn't report it upstream because I was able to find a workaround in
the meantime; using hibernate instead of suspend works, which makes me
thing the BIOS is doing something extra to initialize the sound.


Also, my machine is now running linux-image-2.6.32-trunk-amd64, version
2.6.32-5, and the bug is still there.


-lee



--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kernel-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: 4B92BC64.7020003@gtgi.com">http://lists.debian.org/4B92BC64.7020003@gtgi.com
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 08:33 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org