FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian Kernel

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 12-17-2008, 06:51 PM
Moritz Muehlenhoff
 
Default Bug#403183: similar issue with SMC ethernet card seems to be fixed in 2.6.21.1

On Tue, May 15, 2007 at 12:49:32AM +0300, Mikko Rapeli wrote:
> Well, this aint fixed in .21.1 after all. I was just lucky with the IRQ
> line being 5:
>
> On Sun, May 13, 2007 at 08:52:32PM +0300, Mikko Rapeli wrote:
> > eth0: NE2000 Compatible: io 0x300, irq 5, hw_addr 00:04:E2:B7:6E:5D
> > pccard: card ejected from slot 1
> > pccard: PCMCIA card inserted into slot 1
> > pcmcia: registering new device pcmcia1.0
> > eth0: NE2000 Compatible: io 0x300, irq 5, hw_addr 00:04:E2:B7:6E:5D
> > pccard: card ejected from slot 1
> > pccard: PCMCIA card inserted into slot 1
> > pcmcia: registering new device pcmcia1.0
> > eth0: NE2000 Compatible: io 0x300, irq 5, hw_addr 00:04:E2:B7:6E:5D
>
> When the card is in place during boot, I always get irq 3 which is also
> used by the serial port:
>
> CPU0
> 0: 74146 XT-PIC timer
> 1: 759 XT-PIC i8042
> 2: 0 XT-PIC cascade
> 3: 27439 XT-PIC pcnet_cs, serial
> 6: 5 XT-PIC floppy
> 8: 1 XT-PIC rtc
> 9: 601 XT-PIC acpi, uhci_hcd:usb1, yenta, yenta, ESS Maestro
> 12: 106 XT-PIC i8042
> 14: 5191 XT-PIC ide0
> 15: 566 XT-PIC ide1
> NMI: 0
> LOC: 0
> ERR: 0
> MIS: 0
>
> I got the this same problem with 2.6.8-3 from sarge, .18-4 from etch and
> .20.11 and .21.1 from upstream. In single user mode the serial driver is
> not used by irattach, so the interrupt line is free:
>
> CPU0
> 0: 19051 XT-PIC timer
> 1: 151 XT-PIC i8042
> 2: 0 XT-PIC cascade
> 3: 419 XT-PIC pcnet_cs
> 6: 3 XT-PIC floppy
> 8: 1 XT-PIC rtc
> 9: 601 XT-PIC acpi, uhci_hcd:usb1, yenta, yenta, ESS Maestro
> 12: 106 XT-PIC i8042
> 14: 1737 XT-PIC ide0
> 15: 63 XT-PIC ide1
> NMI: 0
> LOC: 0
> ERR: 0
> MIS: 0
>
> Perhaps my problems are just hardware/ACPI trouble...

Does this error still occur with more recent kernel versions?

Cheers,
Moritz









--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kernel-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
 
Old 12-17-2008, 07:33 PM
Mikko Rapeli
 
Default Bug#403183: similar issue with SMC ethernet card seems to be fixed in 2.6.21.1

On Wed, Dec 17, 2008 at 08:51:39PM +0100, Moritz Muehlenhoff wrote:
> Does this error still occur with more recent kernel versions?

Unfortunately I don't have access to the problematic PCMCIA ethernet
adapter from SMC any more. A few other CardBus ethernet adapters on this old
Lifebook have no problems with latest etch or etchnhalf kernels.

-Mikko



--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kernel-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 04:37 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org