FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian Kernel

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 12-04-2008, 09:44 PM
Moritz Muehlenhoff
 
Default Bug#313552: kernel-image-2.6.11-alpha: qla1280 driver doesn't work with ISP1020 (PCI ID: 1077:1020)

On Mon, Jan 02, 2006 at 09:06:12PM -0800, Steve Langasek wrote:
> Hi David,
>
> On Mon, Jan 02, 2006 at 11:32:50PM +0100, David Schmitt wrote:
>
> > Could you please retest this with a current 2.6.14 or 2.6.15-rc (from
> > experimental) image?
>
> The bug still exists with 2.6.14. I haven't tested 2.6.15 yet, but I
> eventually worked around the bug by throwing a second SCSI controller in the
> box so I could make some headway on d-i for etch.

Does this error still occur with more recent kernel versions?

Cheers,
Moritz



--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kernel-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
 
Old 12-04-2008, 10:02 PM
Steve Langasek
 
Default Bug#313552: kernel-image-2.6.11-alpha: qla1280 driver doesn't work with ISP1020 (PCI ID: 1077:1020)

On Thu, Dec 04, 2008 at 11:44:11PM +0100, Moritz Muehlenhoff wrote:
> On Mon, Jan 02, 2006 at 09:06:12PM -0800, Steve Langasek wrote:

> > On Mon, Jan 02, 2006 at 11:32:50PM +0100, David Schmitt wrote:

> > > Could you please retest this with a current 2.6.14 or 2.6.15-rc (from
> > > experimental) image?

> > The bug still exists with 2.6.14. I haven't tested 2.6.15 yet, but I
> > eventually worked around the bug by throwing a second SCSI controller in the
> > box so I could make some headway on d-i for etch.

> Does this error still occur with more recent kernel versions?

Yes.

[4194078.920013] qla1280: QLA1040 found on PCI bus 1, dev 1
[4194078.920013] PCI: Setting latency timer of device 0000:01:01.0 to 64
[4194078.920989] qla1280: Failed mbox check
[4194079.693450] qla1280_mailbox_command: Command failed, mailbox0 = 0x0007,
mailbox_out0 = 0x4003, istatus = 0x0000
[4194079.693450] m0 4003, m1 aaaa, m2 0000, m3 aa55
[4194079.693450] m4 55aa, m5 a5a5, m6 a5a5, m7 a5a5
[4194079.693450] scsi(1): RISC checksum failed.
[4194079.693450] scsi(1): initialize: pci probe failed!
[4194079.693450] qla1x160: Failed to initialize adapter
[4194079.694426] qla1280: QLA1040 found on PCI bus 1, dev 2
[4194079.694426] PCI: Setting latency timer of device 0000:01:02.0 to 64
[4194079.694426] qla1280: Failed mbox check
[4194080.804777] qla1280_mailbox_command: Command failed, mailbox0 = 0x0007,
mailbox_out0 = 0x4003, istatus = 0x0000
[4194080.804777] m0 4003, m1 aaaa, m2 0000, m3 aa55
[4194080.804777] m4 55aa, m5 a5a5, m6 a5a5, m7 a5a5
[4194080.804777] scsi(2): RISC checksum failed.
[4194080.804777] scsi(2): initialize: pci probe failed!
[4194080.806731] qla1x160: Failed to initialize adapter

$ uname -a
Linux quetzlcoatl 2.6.26-1-alpha-generic #1 Sat Oct 18 14:48:43 UTC 2008 alpha GNU/Linux
$

--
Steve Langasek Give me a lever long enough and a Free OS
Debian Developer to set it on, and I can move the world.
Ubuntu Developer http://www.debian.org/
slangasek@ubuntu.com vorlon@debian.org



--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kernel-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
 
Old 12-13-2008, 10:36 AM
Moritz Muehlenhoff
 
Default Bug#313552: kernel-image-2.6.11-alpha: qla1280 driver doesn't work with ISP1020 (PCI ID: 1077:1020)

On Thu, Dec 04, 2008 at 03:02:29PM -0800, Steve Langasek wrote:
> On Thu, Dec 04, 2008 at 11:44:11PM +0100, Moritz Muehlenhoff wrote:
> > On Mon, Jan 02, 2006 at 09:06:12PM -0800, Steve Langasek wrote:
>
> > > On Mon, Jan 02, 2006 at 11:32:50PM +0100, David Schmitt wrote:
>
> > > > Could you please retest this with a current 2.6.14 or 2.6.15-rc (from
> > > > experimental) image?
>
> > > The bug still exists with 2.6.14. I haven't tested 2.6.15 yet, but I
> > > eventually worked around the bug by throwing a second SCSI controller in the
> > > box so I could make some headway on d-i for etch.
>
> > Does this error still occur with more recent kernel versions?
>
> Yes.
>
> [4194078.920013] qla1280: QLA1040 found on PCI bus 1, dev 1
> [4194078.920013] PCI: Setting latency timer of device 0000:01:01.0 to 64
> [4194078.920989] qla1280: Failed mbox check
> [4194079.693450] qla1280_mailbox_command: Command failed, mailbox0 = 0x0007,
> mailbox_out0 = 0x4003, istatus = 0x0000
> [4194079.693450] m0 4003, m1 aaaa, m2 0000, m3 aa55
> [4194079.693450] m4 55aa, m5 a5a5, m6 a5a5, m7 a5a5
> [4194079.693450] scsi(1): RISC checksum failed.
> [4194079.693450] scsi(1): initialize: pci probe failed!
> [4194079.693450] qla1x160: Failed to initialize adapter
> [4194079.694426] qla1280: QLA1040 found on PCI bus 1, dev 2
> [4194079.694426] PCI: Setting latency timer of device 0000:01:02.0 to 64
> [4194079.694426] qla1280: Failed mbox check
> [4194080.804777] qla1280_mailbox_command: Command failed, mailbox0 = 0x0007,
> mailbox_out0 = 0x4003, istatus = 0x0000
> [4194080.804777] m0 4003, m1 aaaa, m2 0000, m3 aa55
> [4194080.804777] m4 55aa, m5 a5a5, m6 a5a5, m7 a5a5
> [4194080.804777] scsi(2): RISC checksum failed.
> [4194080.804777] scsi(2): initialize: pci probe failed!
> [4194080.806731] qla1x160: Failed to initialize adapter
>
> $ uname -a
> Linux quetzlcoatl 2.6.26-1-alpha-generic #1 Sat Oct 18 14:48:43 UTC 2008 alpha GNU/Linux
> $

Since the bug is originally from three years ago, it's very likely still present
in mainline. Could you file this upstream?

Cheers,
Moritz







--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kernel-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 04:01 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org