FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian Kernel

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 11-30-2008, 04:51 PM
Chris Carr
 
Default Bug#422675: Bug still occurs in 2.6.26

I have recently found this problem on an old socket 7 machine with an
SiS900 network card. The lspci output for the card is


00:0b.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS900 PCI
Fast Ethernet (rev 02)


The motherboard is a PC Chips (Hsin Tech) M537DMA33:

http://www.users.zetnet.co.uk/thorfin/motherboards/mb01/motherboard_1.htm

Kernel is 2.6.26 from the Lenny RC1 installer.

I'm afraid I don't know how to troubleshoot this bug. For example,
earlier messages mention setting the card to half-duplex mode - should I
try that, and if so how is it done?


I don't seem to get as many of these errors as the previous reporter,
but enough to notice in the logs.


Grateful for any help,

Many thanks,

Chris



--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kernel-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
 
Old 12-07-2008, 03:28 PM
Moritz Muehlenhoff
 
Default Bug#422675: Bug still occurs in 2.6.26

On Sun, Nov 30, 2008 at 05:51:09PM +0000, Chris Carr wrote:
> I have recently found this problem on an old socket 7 machine with an
> SiS900 network card. The lspci output for the card is
>
> 00:0b.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS900 PCI
> Fast Ethernet (rev 02)
>
> The motherboard is a PC Chips (Hsin Tech) M537DMA33:
>
> http://www.users.zetnet.co.uk/thorfin/motherboards/mb01/motherboard_1.htm
>
> Kernel is 2.6.26 from the Lenny RC1 installer.
>
> I'm afraid I don't know how to troubleshoot this bug. For example,
> earlier messages mention setting the card to half-duplex mode - should I
> try that, and if so how is it done?

You can use "mii-tools -F" from net-tools for that.

Could you try to reproduce this with a current 2.6.28-rcX kernel (you can use the Debian
config from /boot/config* ) and file a bug at bugzilla.kernel.org if the problem
persists?

Cheers,
Moritz



--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kernel-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 05:18 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org