FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian KDE

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 09-20-2010, 01:50 PM
Dominique Dumont
 
Default ksmserver segfaults on startup

Hello

I've been having some trouble lately to log on with KDE (I use Debian/Sid on a
32 bits machines with nvidia legacy173xx driver).

I've modified startkde to run "strace kdmserver" and I get this:

mprotect(0xb77a6000, 4096, PROT_READ) = 0
munmap(0xb7739000, 126189) = 0
set_tid_address(0xb29a7798) = 5470
set_robust_list(0xb29a77a0, 0xc) = 0
futex(0xbfc23560, FUTEX_WAKE_PRIVATE, 1) = 0
futex(0xbfc23560, FUTEX_WAIT_BITSET_PRIVATE|FUTEX_CLOCK_REALTIME, 1, NULL,
bfc23570) = -1 EAGAIN (Resource temporarily unavailable)
rt_sigaction(SIGRTMIN, {0xb4387410, [], SA_SIGINFO}, NULL, 8) = 0
rt_sigaction(SIGRT_1, {0xb43878e0, [], SA_RESTART|SA_SIGINFO}, NULL, 8) = 0
rt_sigprocmask(SIG_UNBLOCK, [RTMIN RT_1], NULL, 8) = 0
getrlimit(RLIMIT_STACK, {rlim_cur=8192*1024, rlim_max=RLIM_INFINITY}) = 0
uname({sys="Linux", node="komarr", ...}) = 0
futex(0xb5b1879c, FUTEX_WAKE_PRIVATE, 2147483647) = 0
brk(0) = 0x9bd2000
brk(0x9bf3000) = 0x9bf3000
open("/usr/lib/locale/locale-archive", O_RDONLY|O_LARGEFILE) = 3
fstat64(3, {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=2022976, ...}) = 0
mmap2(NULL, 2022976, PROT_READ, MAP_PRIVATE, 3, 0) = 0xb27b9000
close(3) = 0
futex(0xb68451ac, FUTEX_WAKE_PRIVATE, 2147483647) = 0
--- SIGSEGV (Segmentation fault) @ 0 (0) ---
+++ killed by SIGSEGV +++
/usr/bin/startkde: line 411: 5469 Segmentation fault strace ksmserver
$KDEWM
startkde: Shutting down...
kdeinit4_wrapper: Warning: connect(/home/domi/.kde/socket-komarr/kdeinit4__0)
failed: : Connection refused
Error: Can not contact kdeinit4!
startkde: Running shutdown scripts...
startkde: Done.
PID TTY STAT TIME COMMAND
XIO: fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0.0"
after 20 requests (19 known processed) with 0 events remaining.


Is there something I can do on my side, or should I log a bug against kdebase-
workspace-bin ?

All the best


--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kde-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: 201009201550.50232.domi@komarr.gre.hp.com">http://lists.debian.org/201009201550.50232.domi@komarr.gre.hp.com
 
Old 09-28-2010, 08:55 AM
Dominique Dumont
 
Default ksmserver segfaults on startup

On Monday 20 September 2010 15:50:49 Dominique Dumont wrote:
> I've been having some trouble lately to log on with KDE (I use Debian/Sid
> on a 32 bits machines with nvidia legacy173xx driver).

The segfault is now gone. I've finally removed all nvidia pacakges and I'm
using nouveau driver. I've lost compositing effects (which were not working
very well).

But the most important is that I can log in again.

All the best

Dominique
--
http://config-model.wiki.sourceforge.net/ -o- http://search.cpan.org/~ddumont/
http://www.ohloh.net/accounts/ddumont -o- http://ddumont.wordpress.com/


--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kde-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: 201009281055.09809.dominique.dumont@hp.com">http://lists.debian.org/201009281055.09809.dominique.dumont@hp.com
 
Old 09-28-2010, 03:39 PM
Modestas Vainius
 
Default ksmserver segfaults on startup

Hello,

On antradienis 28 RugsÄ—jis 2010 11:55:09 Dominique Dumont wrote:
> On Monday 20 September 2010 15:50:49 Dominique Dumont wrote:
> > I've been having some trouble lately to log on with KDE (I use Debian/Sid
> > on a 32 bits machines with nvidia legacy173xx driver).
>
> The segfault is now gone. I've finally removed all nvidia pacakges and I'm
> using nouveau driver. I've lost compositing effects (which were not working
> very well).
>
> But the most important is that I can log in again.

Switch to XRender in compositing settings. It should work with nouveau.

--
Modestas Vainius <modestas@vainius.eu>
 
Old 10-01-2010, 01:27 PM
Dominique Dumont
 
Default ksmserver segfaults on startup

On Tuesday 28 September 2010 17:39:12 Modestas Vainius wrote:
> > But the most important is that I can log in again.
>
> Switch to XRender in compositing settings. It should work with nouveau.

Yup. It works... But the result is way to slow with my old Quadro card. :-(

Thanks

Dominique
--
http://config-model.wiki.sourceforge.net/ -o- http://search.cpan.org/~ddumont/
http://www.ohloh.net/accounts/ddumont -o- http://ddumont.wordpress.com/


--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kde-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: 201010011527.56374.dominique.dumont@hp.com">http://lists.debian.org/201010011527.56374.dominique.dumont@hp.com
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 10:13 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright ©2007 - 2008, www.linux-archive.org