FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian KDE

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 06-20-2010, 09:58 AM
Arvind
 
Default Proxy authentication problem with konqueror, in case of some websites

Hello,

I prefer using konqueror for browsing. Mine is a workplace machine and
for browsing, i need to provide username and password for a proxy
server account. I can browse most webpages with konqueror. However,
in case of certain sites, when i try to open them using konqueror, it
asks again for proxy server username and password (which had already
been provided at the beginning of the browsing session). When i
provide the username and password, it says:

"Proxy Authentication Failed. Do you want to retry?"

with options to 'Retry' or 'Cancel'.

And no matter how many times i retry, it gives the same message. If i
select 'Cancel', i get the message:

----------------------------------------------------------------------
The requested operation could not be completed
Request Aborted By User
Details of the Request:
URL: https://lists.ubuntu.com/
Protocol: https
Date and Time: Sunday 20 Jun 2010 2:58 pm
Additional Information: authproxy.serc.iisc.ernet.in
Description:
The request was not completed because it was aborted.
Possible Solutions:
Retry the request.
----------------------------------------------------------------------

As i mentioned, this happens only with some webpages - for example,
any ubuntu user mailing list. A specific example would be the page
mentioned in the above error message:
https://lists.ubuntu.com/

Another example:
http://www.andy-roberts.net/misc/latex/

I do not face this problem with iceweasel browser, so it is a
konqueror specific issue.

There is another proxy server that allows me to browse the web without
username and password at certain times. I do not face problems in
opening the above webpages, when i use that server, so the problem is
with the way username and password are being handled.

I have configured the proxy server through the standard settings:

Settings --> Configure Konqueror --> Web Browsing --> Proxy -->
Manually specify the proxy settings

I am using konqueror 4:4.4.4-1 from debian sid. However, i have been
facing this problem with all versions of konqueror, including those
from debian stable (lenny). I am using icewm window manager, so do not
have full-fledged kde or gnome installed.

Thanks for any advice.

Please 'cc' the replies to me, as i am not subscribed to the
debian-kde list.

Regards,
arvind

--
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur.

--
This message has been scanned for viruses and
dangerous content by MailScanner, and is
believed to be clean.


--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kde-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: 20100620095807.GA20220@mbu.iisc.ernet.in">http://lists.debian.org/20100620095807.GA20220@mbu.iisc.ernet.in
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 12:01 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org