FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian KDE

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 05-27-2010, 08:06 PM
Martin Steigerwald
 
Default Fwd: 100% cpu loop with Amarok, Phonon-Xine and USB soundcard

Hi!

I just wrote this to amarok KDE mailing list, but I thought it would not
harm to ask whether some has made a similar experience here.

Do you experience 100% CPU usage loop issues with Amarok 2?

Ciao,
Martin

---------- Weitergeleitete Nachricht ----------

Subject: 100% cpu loop with Amarok, Phonon-Xine and USB soundcard
Date: Donnerstag 27 Mai 2010
From: Martin Steigerwald <Martin@lichtvoll.de>
To: amarok@kde.org


Hi!

Does anyone here use Amarok with USB sound card and something similar to

https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=193149

?

In short:

It happens that Amarok starts using up 100% CPU at unpredictable times.
Once it starts doing so, only quitting it and starting it again will help.
First I thought only after resuming from hibernation, but I had this often
enough just out of the blue air.

I already found that it doesn't happen gstreamer engine of Phonon, but
that one has other problems. Since debugging this one as far as I could
had been quite a time sink for me and since AFAIK Xine is still the
recommended engine, I do not want to add another case at the moment. And
actually its about two or three problems that made me switch from
gstreamer backend to the xine one again.

The bug report above seems stuck as requiring more information, but I am
not sure about the best and most efficient ways to provide them. I already
provided strace logs, information about hardware and the used debian
software package versions.

It would also help to find a pattern if it doesn't only happen for me.

I never had such issues with Amarok 1.4.x.

Ciao,
--
Martin 'Helios' Steigerwald - http://www.Lichtvoll.de
GPG: 03B0 0D6C 0040 0710 4AFA B82F 991B EAAC A599 84C7

-------------------------------------------------------

--
Martin 'Helios' Steigerwald - http://www.Lichtvoll.de
GPG: 03B0 0D6C 0040 0710 4AFA B82F 991B EAAC A599 84C7
 
Old 05-28-2010, 01:41 AM
godo
 
Default Fwd: 100% cpu loop with Amarok, Phonon-Xine and USB soundcard

On 05/27/2010 10:06 PM, Martin Steigerwald wrote:


Hi!

I just wrote this to amarok KDE mailing list, but I thought it would not
harm to ask whether some has made a similar experience here.

Do you experience 100% CPU usage loop issues with Amarok 2?

Ciao,
Martin


Hi,
I don't. CPU usage is 17%-30% with open Konqueror (5 tabs) + Icedove +
Dolphin (4 tabs) + Amarok.

Box: Squeeze+KDE
CPU: Intel(R) Pentium(R) M processor 1.60GHz

--
Bye,
Goran Dobosevic
Hrvatski: www.dobosevic.com
English: www.dobosevic.com/en/
Registered Linux User #503414


--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kde-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
Archive: 4BFF1F64.4070004@dobosevic.com">http://lists.debian.org/4BFF1F64.4070004@dobosevic.com
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 12:51 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org