FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > Debian > Debian KDE

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 12-26-2008, 03:51 PM
Stephan Hachinger
 
Default Compiling kde4libs - unresolved symbols

Hi all,

I'm compiling KDE 4.1.85 on Debian *Etch* (using dpkg-buildpackage). I know that's crazy, but with 4.1 I still managed, as I compiled/upgraded also the necessary libraries.

Now with 4.1.85 dh_makeshlibs -plibplasma3 ends up with an error (log attached, it shows the build process after make install). As I've never had anything similar (I guess old dpkg ver's did not check symbols that extensively?!?), I'll be glad if someone can give me a hint (or reference) how to resolve this. Esp. if so. could give a hint which lib I'm missing etc, I'd be really happy.


Have nice holidays,

Stephan Hachinger
 
Old 12-26-2008, 08:37 PM
Modestas Vainius
 
Default Compiling kde4libs - unresolved symbols

Hello,

penktadienis 26 Gruodis 2008, Stephan Hachinger rašė:
> Now with 4.1.85 dh_makeshlibs -plibplasma3 ends up with an error (log
> attached, it shows the build process after make install). As I've never had
> anything similar (I guess old dpkg ver's did not check symbols that
> extensively?!?), I'll be glad if someone can give me a hint (or reference)
> how to resolve this. Esp. if so. could give a hint which lib I'm missing
> etc, I'd be really happy.
Remove debian/libplasma3.symbols.in and do libplasma3 shlibs versioning
yourself. Alternatively, you can fix debian/libplasma3.symbols.in yourself
(remove symbols, which are not # but become missing (-)). I guess the error
occurs because you're building with gcc 4.1, not 4.3.

--
Modestas Vainius <modestas@vainius.eu>
 
Old 12-27-2008, 12:31 PM
Stephan Hachinger
 
Default Compiling kde4libs - unresolved symbols

Hi Modestas,

On Fri, 26 Dec 2008 23:37:45 +0200
Modestas Vainius wrote:

> Hello,
>
> penktadienis 26 Gruodis 2008, Stephan Hachinger rašė:
> > Now with 4.1.85 dh_makeshlibs -plibplasma3 ends up with an error (log
> > attached, it shows the build process after make install). As I've never had
> > anything similar (I guess old dpkg ver's did not check symbols that
> > extensively?!?), I'll be glad if someone can give me a hint (or reference)
> > how to resolve this. Esp. if so. could give a hint which lib I'm missing
> > etc, I'd be really happy.
> Remove debian/libplasma3.symbols.in and do libplasma3 shlibs versioning
> yourself. Alternatively, you can fix debian/libplasma3.symbols.in yourself
> (remove symbols, which are not # but become missing (-)).

thanks very much, I've managed to make the packages .

> I guess the error
> occurs because you're building with gcc 4.1, not 4.3.

That may indeed be the case - I checked: I'm using 4.1.


Cheers,

Stephan


--
To UNSUBSCRIBE, email to debian-kde-REQUEST@lists.debian.org
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact listmaster@lists.debian.org
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 07:34 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org