FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > CentOS > CentOS

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 02-24-2012, 03:36 AM
Mark LaPierre
 
Default Video corruption bug in stellarium

Just installed stellarium-0.10.2-1.el6.rf(i686) last night with the
Add/Remove Software tool. I'm getting video corruption and this message
in the terminal:

StelAppGraphicsScene: drawBackground needs a QGLWidget to be set as
viewport on the graphics view

A bit of Google work turned up this on the Ubuntu forum:

"The new version of Stellarium 0.10.3 resolves my display problems. It's
not yet available in the standard repos but is in Scott Howard's PPA
(https://launchpad.net/~showard314/+archive/ppa)."

"Latest update of LL (official repositories) brought 10.3 of Stellarium
and the problem is finally gone "

"Yup 0.10.3 in the repos, but there's a newer version 0.10.4 which is to
be made available by the developer which resolves some bugs."

I'm not sure which CentOS repository the stellarium rpm is in but I do
know that it's out of date. Who's cage should I rattle to get the repo
up to speed?

CentOS 6.2

Linux mushroom.patch 2.6.32-220.4.2.el6.i686 #1 SMP Tue Feb 14 00:24:28
GMT 2012 i686 i686 i386 GNU/Linux

--
_
v
/(_)
^ ^ Mark LaPierre
Registerd Linux user No #267004
_______________________________________________
CentOS mailing list
CentOS@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
 
Old 02-24-2012, 04:05 AM
Johnny Hughes
 
Default Video corruption bug in stellarium

On 02/23/2012 10:36 PM, Mark LaPierre wrote:
> Just installed stellarium-0.10.2-1.el6.rf(i686) last night with the
> Add/Remove Software tool. I'm getting video corruption and this message
> in the terminal:
>
> StelAppGraphicsScene: drawBackground needs a QGLWidget to be set as
> viewport on the graphics view
>
> A bit of Google work turned up this on the Ubuntu forum:
>
> "The new version of Stellarium 0.10.3 resolves my display problems. It's
> not yet available in the standard repos but is in Scott Howard's PPA
> (https://launchpad.net/~showard314/+archive/ppa)."
>
> "Latest update of LL (official repositories) brought 10.3 of Stellarium
> and the problem is finally gone "
>
> "Yup 0.10.3 in the repos, but there's a newer version 0.10.4 which is to
> be made available by the developer which resolves some bugs."
>
> I'm not sure which CentOS repository the stellarium rpm is in but I do
> know that it's out of date. Who's cage should I rattle to get the repo
> up to speed?
>
> CentOS 6.2
>
> Linux mushroom.patch 2.6.32-220.4.2.el6.i686 #1 SMP Tue Feb 14 00:24:28
> GMT 2012 i686 i686 i386 GNU/Linux
>

.rf in the name means repoforge, a 3rd pary repo ...

http://repoforge.org/


_______________________________________________
CentOS mailing list
CentOS@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
 
Old 02-24-2012, 10:50 PM
Mark LaPierre
 
Default Video corruption bug in stellarium

On 02/24/2012 12:05 AM, Johnny Hughes wrote:
> On 02/23/2012 10:36 PM, Mark LaPierre wrote:
>> Just installed stellarium-0.10.2-1.el6.rf(i686) last night with the
>> Add/Remove Software tool. I'm getting video corruption and this message
>> in the terminal:
>>
>> StelAppGraphicsScene: drawBackground needs a QGLWidget to be set as
>> viewport on the graphics view
>>
>> A bit of Google work turned up this on the Ubuntu forum:
>>
>> "The new version of Stellarium 0.10.3 resolves my display problems. It's
>> not yet available in the standard repos but is in Scott Howard's PPA
>> (https://launchpad.net/~showard314/+archive/ppa)."
>>
>> "Latest update of LL (official repositories) brought 10.3 of Stellarium
>> and the problem is finally gone "
>>
>> "Yup 0.10.3 in the repos, but there's a newer version 0.10.4 which is to
>> be made available by the developer which resolves some bugs."
>>
>> I'm not sure which CentOS repository the stellarium rpm is in but I do
>> know that it's out of date. Who's cage should I rattle to get the repo
>> up to speed?
>>
>> CentOS 6.2
>>
>> Linux mushroom.patch 2.6.32-220.4.2.el6.i686 #1 SMP Tue Feb 14 00:24:28
>> GMT 2012 i686 i686 i386 GNU/Linux
>>
> .rf in the name means repoforge, a 3rd pary repo ...
>
> http://repoforge.org/
>
>
>
>
> _______________________________________________
> CentOS mailing list
> CentOS@centos.org
> http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
Thank you

--
_
v
/(_)
^ ^ Mark LaPierre
Registerd Linux user No #267004

_______________________________________________
CentOS mailing list
CentOS@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
 
Old 02-26-2012, 05:30 PM
Mark LaPierre
 
Default Video corruption bug in stellarium

On 02/24/2012 06:50 PM, Mark LaPierre wrote:
> On 02/24/2012 12:05 AM, Johnny Hughes wrote:
>> On 02/23/2012 10:36 PM, Mark LaPierre wrote:
>>> Just installed stellarium-0.10.2-1.el6.rf(i686) last night with the
>>> Add/Remove Software tool. I'm getting video corruption and this message
>>> in the terminal:
>>>
>>> StelAppGraphicsScene: drawBackground needs a QGLWidget to be set as
>>> viewport on the graphics view
>>>
>>> A bit of Google work turned up this on the Ubuntu forum:
>>>
>>> "The new version of Stellarium 0.10.3 resolves my display problems. It's
>>> not yet available in the standard repos but is in Scott Howard's PPA
>>> (https://launchpad.net/~showard314/+archive/ppa)."
>>>
>>> "Latest update of LL (official repositories) brought 10.3 of Stellarium
>>> and the problem is finally gone "
>>>
>>> "Yup 0.10.3 in the repos, but there's a newer version 0.10.4 which is to
>>> be made available by the developer which resolves some bugs."
>>>
>>> I'm not sure which CentOS repository the stellarium rpm is in but I do
>>> know that it's out of date. Who's cage should I rattle to get the repo
>>> up to speed?
>>>
>>> CentOS 6.2
>>>
>>> Linux mushroom.patch 2.6.32-220.4.2.el6.i686 #1 SMP Tue Feb 14 00:24:28
>>> GMT 2012 i686 i686 i386 GNU/Linux
>>>
>> .rf in the name means repoforge, a 3rd pary repo ...
>>
>> http://repoforge.org/
>>
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> CentOS mailing list
>> CentOS@centos.org
>> http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
> Thank you
>

I checked the repoforge web site. It's just a shell at the moment.

I made the situation a bit better by editing ~/.stellarium/config.ini.
in the [video] section set:
fullscreen = false
maximum_fps = 50

The display is still not usable but the menus do become usable. The red
X does allow you to quit the thing. Maybe a bit more editing will
improve things more.

--
_
v
/(_)
^ ^ Mark LaPierre
Registerd Linux user No #267004
_______________________________________________
CentOS mailing list
CentOS@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
 
Old 02-27-2012, 10:06 AM
Nicolas Thierry-Mieg
 
Default Video corruption bug in stellarium

Mark LaPierre wrote:
>
> I checked the repoforge web site. It's just a shell at the moment.

repoforge activity happens on their mailing list and on their github:
https://github.com/repoforge

that's where you should go with issues or requests
_______________________________________________
CentOS mailing list
CentOS@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 05:40 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org