FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > CentOS > CentOS

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 04-26-2011, 04:13 PM
sri
 
Default ACPI: Unable to find RSDP problem with centos 5.5 but not 5.3

Two more observations: (adding to my previous below email)
1) Centos 5.6 also showing the same ACPI errors as in CentOS 5.5
2)BIOS-E820 map has a difference in the first line: (0000000000010000 instead of 0000000000000000)


================================
- Centos-5.3 BIOS-E820 memory map is:
BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009e000 (usable)
*BIOS-e820: 000000000009e000 - 00000000000a0000 (reserved)
*BIOS-e820: 00000000000e0000 - 0000000000100000 (reserved)


*BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000001fee9000 (usable)
*BIOS-e820: 000000001fee9000 - 0000000020000000 (reserved)
*BIOS-e820: 00000000fff00000 - 0000000100000000 (reserved)
0MB HIGHMEM available.
510MB LOWMEM available.


================================
- Centos-5.5 BIOS-E820 memory map is:
BIOS-e820: 0000000000010000 - 000000000009e000 (usable)
*BIOS-e820: 000000000009e000 - 00000000000a0000 (reserved)
*BIOS-e820: 00000000000e0000 - 0000000000100000 (reserved)


*BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000001fee9000 (usable)
*BIOS-e820: 000000001fee9000 - 0000000020000000 (reserved)
*BIOS-e820: 00000000fff00000 - 0000000100000000 (reserved)
0MB HIGHMEM available.
510MB LOWMEM available.


================================

Not sure this is why ACPI's root table is not able to find.

Any comment/suggestion/pointers are really needed/appreciated.

/Sri

On Tue, Apr 26, 2011 at 7:14 PM, sri <bskmohan@gmail.com> wrote:


Hi Group,

I was using centos 5.3 and trying to upgrade to 5.5. While installing 5.5 it was showing ACPI related errors on the screen causing the installation could not able to find PCI devices.


The same installation is working with Centos 5.3 without any problems. Observed few ACPI related patches (amont 4500+ patches ) in the Centos5.5 (kernel-2.6.18-194.32.1.centosplus.el5).


Tried to remove those new ACPI patches (assuming they caused the problem) but the rpmbuild process was throwing some patch dependency errors.
Attached are the config files and traces got while installing Centos5.3 and Centos5.5 respectively.




Any help/pointers is highly appreciated as this is showstopper for me.
--
--
*Sri



--
--
*Krishna Mohan B

_______________________________________________
CentOS mailing list
CentOS@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
 
Old 04-27-2011, 06:42 AM
sri
 
Default ACPI: Unable to find RSDP problem with centos 5.5 but not 5.3

2nd try...


On Tue, Apr 26, 2011 at 9:43 PM, sri <bskmohan@gmail.com> wrote:


Two more observations: (adding to my previous below email)
1) Centos 5.6 also showing the same ACPI errors as in CentOS 5.5
2)BIOS-E820 map has a difference in the first line: (0000000000010000 instead of 0000000000000000)



================================
- Centos-5.3 BIOS-E820 memory map is:
BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009e000 (usable)
*BIOS-e820: 000000000009e000 - 00000000000a0000 (reserved)
*BIOS-e820: 00000000000e0000 - 0000000000100000 (reserved)



*BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000001fee9000 (usable)
*BIOS-e820: 000000001fee9000 - 0000000020000000 (reserved)
*BIOS-e820: 00000000fff00000 - 0000000100000000 (reserved)
0MB HIGHMEM available.
510MB LOWMEM available.



================================
- Centos-5.5 BIOS-E820 memory map is:
BIOS-e820: 0000000000010000 - 000000000009e000 (usable)
*BIOS-e820: 000000000009e000 - 00000000000a0000 (reserved)
*BIOS-e820: 00000000000e0000 - 0000000000100000 (reserved)



*BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000001fee9000 (usable)
*BIOS-e820: 000000001fee9000 - 0000000020000000 (reserved)
*BIOS-e820: 00000000fff00000 - 0000000100000000 (reserved)
0MB HIGHMEM available.
510MB LOWMEM available.



================================

Not sure this is why ACPI's root table is not able to find.

Any comment/suggestion/pointers are really needed/appreciated.

/Sri



On Tue, Apr 26, 2011 at 7:14 PM, sri <bskmohan@gmail.com> wrote:

Hi Group,

I was using centos 5.3 and trying to upgrade to 5.5. While installing 5.5 it was showing ACPI related errors on the screen causing the installation could not able to find PCI devices.



The same installation is working with Centos 5.3 without any problems. Observed few ACPI related patches (amont 4500+ patches ) in the Centos5.5 (kernel-2.6.18-194.32.1.centosplus.el5).


Tried to remove those new ACPI patches (assuming they caused the problem) but the rpmbuild process was throwing some patch dependency errors.
Attached are the config files and traces got while installing Centos5.3 and Centos5.5 respectively.





Any help/pointers is highly appreciated as this is showstopper for me.
--
--
*Sri



--
--
*Krishna Mohan B



--
--
*Krishna Mohan B

_______________________________________________
CentOS mailing list
CentOS@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 05:10 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org