FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > CentOS > CentOS

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 09-26-2010, 03:22 AM
Mark
 
Default (In)(x)sane privilege/access issue

I just picked up a new HP OfficeJet J3680 all-in-one (because, as
previously posted, my 4315 broke), and I was able to install the
printer using the latest hplip's hp-setup command, BUT:

My sane:

libsane-hpaio.x86_64 1.6.7-4.1.el5.4 installed
sane-backends.x86_64 1.0.18-5.el5 installed
sane-backends-devel.i386 1.0.18-5.el5 installed
sane-backends-devel.x86_64 1.0.18-5.el5 installed
sane-backends-libs.i386 1.0.18-5.el5 installed
sane-backends-libs.x86_64 1.0.18-5.el5 installed
sane-frontends.x86_64 1.0.14-1.2.2 installed
xsane.x86_64 0.991-5.el5 installed
xsane-gimp.x86_64 0.991-5.el5 installed

doesn't recognize that there is a scanner out there and only loads the
interface for my old ScanJet 3300C:

[mar@marichter ~]$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000
Bus 002 Device 012: ID 03f0:0205 Hewlett-Packard ScanJet 3300c
Bus 002 Device 006: ID 04f9:0033 Brother Industries, Ltd
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000

In fact, the new scanner doesn't even show up unless:

[mar@marichter ~]$ sudo lsusb
[sudo] password for mar:
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000
Bus 002 Device 015: ID 03f0:3112 Hewlett-Packard
Bus 002 Device 012: ID 03f0:0205 Hewlett-Packard ScanJet 3300c
Bus 002 Device 006: ID 04f9:0033 Brother Industries, Ltd
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000

If I run xsane from the command line as root (i.e., with sudo), then
it works, but then I also get that WARNING DANGER WILL ROBINSON
message, which is both annoying and probably likely to cause problems
with file permissions on my scans.

So, how do I (a non-root user) get x/sane to see the new USB device
when it only appears to visible to the root user? What am I missing?

Thanks.

Mark
_______________________________________________
CentOS mailing list
CentOS@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
 
Old 09-27-2010, 11:45 PM
Mark
 
Default (In)(x)sane privilege/access issue

SOLVED:

I added myself to the lp group, logged out and back in, and voila.

Not exactly sure why this works, and it seems a little strange to me,
but it works.

Mark
_______________________________________________
CentOS mailing list
CentOS@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 04:36 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org