FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > CentOS > CentOS

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 12-27-2007, 04:32 AM
Balaji
 
Default Channel Bonding issue in Cluster Suite Setup

Dear All,

I have configured RHEL Cluster Suite with 2 servers
Server 1 : 192.168.13.110 IP Address and hostname is primary
Server 2 : 192.168.13.179 IP Address and hostname is secondary
Floating : 192.168.13.83 IP Address (Assumed by currently active server)

In am followed the RHEL Cluster Suite Configuration document
"rh-cs-en-4.pdf" and

I have configured Ethernet Channel Bonding in Each Cluster Nodes

Channel Bonding Configuration Details are
1) Created bonding devices in "/etc/modprobe.conf" file
alias bond0 bonding

options bonding miimon=100 mode=1
2) Edit the "/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 and ifcfg-eth1"
configuration

DEVICE=eth0
USERCTL= no
ONBOOT=yes
MASTER=bond0
SLAVE=yes
BOOTPROTO=none

DEVICE=eth1
USERCTL= no
ONBOOT=yes
MASTER=bond0
SLAVE=yes
BOOTPROTO=none
3) Created a network script for the bonding device is
"/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-bond0"

DEVICE=bond0
USERCTL=no
ONBOOT=yes
NETMASK=255.255.255.0

GATEWAY=192.168.13.1
IPADDR=192.168.13.110
4) Reboot the system for the changes to take effect.

After i am rebooted both the server then cluster node becomes simplex
and Services are started on both the nodes


The cluster output in primary node
Member Status: Quorate

Member Name Status
----------- ------- ---------
primary Online, Local, rgmanager
secondary Offline

Service Name Owner (Last) State
--------- -------- ----------------- --------
Service primary started

The cluster output in secondary node
Member Status: Quorate

Member Name Status
----------- ------- ---------
primary Offline
secondary Online, Local, rgmanager

Service Name Owner (Last) State
--------- -------- ----------------- --------
Service secondary started

Before Ethernet Channel Bonding cluster services are active in one node and
other nodes acts as passive node and member status is Online for both
the nodes


But after Ethernet Channel Bonding cluster services are active on both
the nodes and

member status is current node is Online and other node is Offline

We are not sure why this is happening. Can some one throw light on this.

Regards
-S.Balaji
_______________________________________________
CentOS mailing list
CentOS@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 05:08 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org