FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > CentOS > CentOS

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 11-14-2008, 11:04 AM
""J.A. Magallón""
 
Default CentOS 5.2 on P5N64

Hi all...

First of all, I'm new to this list. Thanks in advance for the help I
surely

will get here

I have installed a CentOS 5.2 64 bit on a computer, and I can't get it
to

boot.
The box is a custom built computer, with this components:

- ASUS P5N64 WS Pro motherboard (nForce 790i Ultra SLI)
More details here: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=653&l4=0&model=2182&mo delmenu=1
- Intel Core Quad Q9450
- GeForce GTX 260
- 2x2Gb of 1333 memory
- SATA 500Gb hd and SATA DVD (sata ports 1 and 2).

I booted with the DVD and installed the system fine, but when I try to
boot from the HD, the boot process just stops after inird loading, the
kernel

doesn't even start.

I also tried with the CentOS 5.2 live CD, but it stops claiming that
can not

find the boot disk ???

Has someone similar problems ? What could I try to boot ?

TIA

--
J.A. Magallon Software is
like sex:
It's better when
it's free

Mac OS X Leopard 10.5.5 (build 9F33) x86-64 - Darwin Kernel 9.5.0





_______________________________________________
CentOS mailing list
CentOS@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
 
Old 11-14-2008, 01:33 PM
"Eduardo Grosclaude"
 
Default CentOS 5.2 on P5N64

On Fri, Nov 14, 2008 at 10:04 AM, "J.A. Magallón" <magallon@unizar.es> wrote:

Hi all...



First of all, I'm new to this list. Thanks in advance for the help I surely

will get here



I have installed a CentOS 5.2 64 bit on a computer, and I can't get it to

boot.

The box is a custom built computer, with this components:



- ASUS P5N64 WS Pro motherboard (nForce 790i Ultra SLI)

*More details here: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=653&l4=0&model=2182&mo delmenu=1


- Intel Core Quad Q9450

- GeForce GTX 260

- 2x2Gb of 1333 memory

- SATA 500Gb hd and SATA DVD (sata ports 1 and 2).



I booted with the DVD and installed the system fine, but when I try to

boot from the HD, the boot process just stops after inird loading, the kernel

doesn't even start.



I also tried with the CentOS 5.2 live CD, but it stops claiming that can not

find the boot disk ???



Has someone similar problems ? What could I try to boot ?
I have had the same problems with a similar machine recently. The kernel coming with CentOS 5.1 worked, however no further update ever did. Only way to make newer kernels work was to set up Compatible mode by BIOS, alas performance suffers a lot.

I filed a bug at https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=467308, some work at upstream seems to be underway. HTH
Ah, y Bienvenido!

--
Eduardo Grosclaude
Universidad Nacional del Comahue
Neuquen, Argentina

_______________________________________________
CentOS mailing list
CentOS@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 09:28 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright ©2007 - 2008, www.linux-archive.org