FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > CentOS > CentOS

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 06-08-2008, 09:25 PM
Fabian Arrotin
 
Default new install of 5.1 with KVM-over-IP - can't install with GUI - need assistance

Alon wrote:

Hi All,

I have several dozens of CentOS and WhiteBox servers.

Most of them are CentOS 4.6.
Our installation service is done in the datacenter where the servers
are located.

When we install a fresh clean install, we use the GUI menus, while
using the KVMoverIP.

That was working great with CentOS 4.x

In CentOS 5.x, the installation process 'annonces" that "Hey,. I know
you are using a KVM and don't have a monitor attached" (who cares??).
But, "since you are using a KVM and no monitor is attached,. you
CANNOT use the GUI installation".

Why???

4.x didn't care for this.

Why make my life difficult?

I have to 'cheat' by calling the datacenter to plug a monitor for the
first minute of the install and then plug back the KVM cable.

Isn't this stupid? of course it is!

I am looking for a solution such as a parameter that I can pass to the
boot sequence (vga=nommconf or something like that) so that it won't
do the probing for the VGA and just let me go about my business.


Mind you that this is a problem both with DELL PowerEdge 1950iii with
DRAC5 remote consule as well as with just plain PCs that use ATEN KVM
9116.
Once the probe understand that we don't use a monitor it prompts the
'can't use the GUI'.

Any pointers about this?

No really pointers to give you, but with so much machines to install/manage, why not using kickstart for your installations ? Faster than manual installations ... (for virtual or real nodes)
And if you really want to use anaconda in gui mode, why not just launch the install with vnc and take the gui remotely ?
On the other hand, i know that anaconda gui in 5.X is working ok with remote kvm (i've tested on IBM RSA2 and IBM BladeCenter MM and Advanced MM)


-
Fabian Arrotin <fabian.arrotin@arrfab.net>

"Internet network currently down, TCP/IP packets delivered now by UPS/Fedex ..."




_______________________________________________
CentOS mailing list
CentOS@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 02:15 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org