FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > CentOS > CentOS Development

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 09-16-2011, 03:09 PM
Gianluca Cecchi
 
Default incorrect diskboot.img in CentOS 5.7 i386 dvd iso

Hello,
trying to make a usb install on a thin client it seems I notice an
incorrect diskboot.img image in 5.7.
Anyone already discovered/reported this?

As soon as I boot from usb pen drive, I get an error
Could not find kernel image: linux

this depends on syslinux.cfg being empty

sha1sum of my dvd iso is correct
# sha1sum CentOS-5.7-i386-bin-DVD-1of2.iso
e0eab4dd77c3ecc73080428beaa4ffe28984dc4b CentOS-5.7-i386-bin-DVD-1of2.iso

# mount -o loop CentOS-5.7-i386-bin-DVD-1of2.iso /mnt/

# sha1sum /mnt/images/diskboot.img
0568258b34eda506e76801ea5bfd6b57cdd299bc /mnt/images/diskboot.img

# mount -o loop /mnt/images/diskboot.img /pp

on CentOS 5.7
under /pp I have:
total 12244
-rwxr-xr-x. 1 root root 292 Sep 5 11:53 boot.msg
-rwxr-xr-x. 1 root root 919 Sep 5 11:53 general.msg
-rwxr-xr-x. 1 root root 10450542 Sep 5 11:53 initrd.img
-rwxr-xr-x. 1 root root 10648 Sep 5 11:53 isolinux.bin
-r-xr-xr-x. 1 root root 9660 Sep 5 11:53 LDLINUX.SYS
-rwxr-xr-x. 1 root root 94600 Sep 5 11:53 memtest
-rwxr-xr-x. 1 root root 817 Sep 5 11:53 options.msg
-rwxr-xr-x. 1 root root 517 Sep 5 11:53 param.msg
-rwxr-xr-x. 1 root root 490 Sep 5 11:53 rescue.msg
-rwxr-xr-x. 1 root root 63803 Sep 5 11:53 splash.lss
-rwxr-xr-x. 1 root root 0 Sep 5 11:53 syslinux.cfg
-rwxr-xr-x. 1 root root 1892352 Sep 5 11:53 vmlinuz

while on CentOS 5.6
total 9562
-rwxr-xr-x. 1 root root 292 Mar 29 23:15 boot.msg
-rwxr-xr-x. 1 root root 919 Mar 29 23:15 general.msg
-rwxr-xr-x. 1 root root 7705221 Mar 29 23:15 initrd.img
-rwxr-xr-x. 1 root root 10648 Mar 29 23:15 isolinux.bin
-r-xr-xr-x. 1 root root 9660 Mar 29 23:15 LDLINUX.SYS
-rwxr-xr-x. 1 root root 94600 Mar 29 23:15 memtest
-rwxr-xr-x. 1 root root 817 Mar 29 23:15 options.msg
-rwxr-xr-x. 1 root root 517 Mar 29 23:15 param.msg
-rwxr-xr-x. 1 root root 490 Mar 29 23:15 rescue.msg
-rwxr-xr-x. 1 root root 63803 Mar 29 23:15 splash.lss
-rwxr-xr-x. 1 root root 340 Mar 29 23:15 syslinux.cfg
-rwxr-xr-x. 1 root root 1888052 Mar 29 23:15 vmlinuz

Tried to simply copy the syslinux.cfg from 5.6 and recreating
diskboot.img but as soon as there are some dots of the initrd phase,
just before the moment when I should see the kernel messages the pc
reboots itself.
it is a Dell thin client Optiplex FX160
Donna if it could be a problem with my hw or other kind of problems in
necessary files.....

Gianluca
_______________________________________________
CentOS-devel mailing list
CentOS-devel@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos-devel
 
Old 09-17-2011, 07:45 AM
Karanbir Singh
 
Default incorrect diskboot.img in CentOS 5.7 i386 dvd iso

Hi,

On 09/16/2011 04:09 PM, Gianluca Cecchi wrote:
> Hello,
> trying to make a usb install on a thin client it seems I notice an
> incorrect diskboot.img image in 5.7.
> Anyone already discovered/reported this?

Investigating this issue. Could you open a bug report on bugs.centos.org
please ? we can track progress there.

- KB
_______________________________________________
CentOS-devel mailing list
CentOS-devel@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos-devel
 
Old 09-17-2011, 10:07 AM
Gianluca Cecchi
 
Default incorrect diskboot.img in CentOS 5.7 i386 dvd iso

On Sat, Sep 17, 2011 at 9:45 AM, Karanbir Singh wrote:
> Hi,

>
> Investigating this issue. Could you open a bug report on bugs.centos.org
> please ? we can track progress there.

Ok, done:
http://bugs.centos.org/view.php?id=5118

Gianluca
_______________________________________________
CentOS-devel mailing list
CentOS-devel@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos-devel
 
Old 09-18-2011, 09:36 AM
Karanbir Singh
 
Default incorrect diskboot.img in CentOS 5.7 i386 dvd iso

On 09/17/2011 11:07 AM, Gianluca Cecchi wrote:
> Ok, done:
> http://bugs.centos.org/view.php?id=5118
>

we pushed a proposed replacement diskboot.img ( url'd from the bug
report ) - would you be able to check that and make sure it ticks the box's.

- KB
_______________________________________________
CentOS-devel mailing list
CentOS-devel@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos-devel
 
Old 09-19-2011, 10:11 AM
Gianluca Cecchi
 
Default incorrect diskboot.img in CentOS 5.7 i386 dvd iso

On Sun, Sep 18, 2011 at 11:36 AM, Karanbir Singh wrote:
> On 09/17/2011 11:07 AM, Gianluca Cecchi wrote:
>> Ok, done:
>> http://bugs.centos.org/view.php?id=5118
>>
>
> we pushed a proposed replacement diskboot.img ( url'd from the bug
> report ) - would you be able to check that and make sure it ticks the box's.

I confirm that with this 18Mb diskboot I can successfully start
installation an the same thin client reported.
So it seems to solve the problem. Thanks!

Now install is running but I have a slow connection so it would take
about 5hours to complete.
I'm going to fill bug report when completed....

I noticed one possible "bug" in anaconda in 5.6 that fired me and
seems to be still present in 5.7.

If you boot from usb key, it is seen as /dev/sdb while the internal
disk is seen as /dev/sda correctly.
But by default, even if you set to ignore /dev/sdb (asked two times
during install), when it arrives at grub install it defaults to
install on MBR of sdb, so the usb key.... and if you don't take care,
at the end you get an unbootable system...
The only way I found to force /dev/sda is to go for advanced grub
option and select the tab where you say to swap drives names'....
(yet to see after my install if this works correctly).

I think the normal user could find difficult, at first to detect the
wrong automatically set /dev/sdb option for grub, and then to put
correct setup in.....
Probably anaconda should guess that if you install on /dev/sda,
probably you would like to set grub there too...
What do you think?
Or is this a bios related problem only for my particular client and
not in general????

Gianluca
_______________________________________________
CentOS-devel mailing list
CentOS-devel@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos-devel
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 07:28 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org