FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > CentOS > CentOS Development

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 10-30-2009, 01:26 AM
John Summerfield
 
Default 5.4 install failure

I've mirrored the 5.4 repos and run createrepo on WBEL crossed with
Centos4 on account of the WB folk seem to be MIA.

Presumably, there's something wrong with my incantation of createrepo or
something, because anaconda complains.

It says my repo is butchers and proffers a reboot button.
"Unable to read group information from repositories, This is a problem
with the generation of your install tree."

Okay, above is background. Here's the odd bit.

I choose the one button on offer, and Anaconda goes on and installs!

I'm not sure what it installs, but there is a bootable system, A kernel,
grub are both properly in place.

I can login as root, but root's dot files are not in place, so that bash
doesn't do its initialisation. Manually copying the contents /etc/skel
works.

Can't really see what's installed because rpm isn't.

It's really secure, it starts no daemons at all.


Of course, anaconda should be rebooting, but this is way more entertaining.


Am I right to think I should be telling createrepo about the file,
comps.xml?





--

Cheers
John

-- spambait
1aaaaaaa@coco.merseine.nu Z1aaaaaaa@coco.merseine.nu
-- Advice
http://webfoot.com/advice/email.top.php
http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html
http://support.microsoft.com/kb/555375

You cannot reply off-list:-)
_______________________________________________
CentOS-devel mailing list
CentOS-devel@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos-devel
 
Old 10-30-2009, 02:58 AM
John Summerfield
 
Default 5.4 install failure

John Summerfield wrote:

> Of course, anaconda should be rebooting, but this is way more entertaining.
>
>
> Am I right to think I should be telling createrepo about the file,
> comps.xml?

I mirrored the repodata directories and now the install works fine. I'm
still amused by its not rebooting though.



--

Cheers
John

-- spambait
1aaaaaaa@coco.merseine.nu Z1aaaaaaa@coco.merseine.nu
-- Advice
http://webfoot.com/advice/email.top.php
http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html
http://support.microsoft.com/kb/555375

You cannot reply off-list:-)
_______________________________________________
CentOS-devel mailing list
CentOS-devel@centos.org
http://lists.centos.org/mailman/listinfo/centos-devel
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 09:59 AM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org