Linux Archive

Linux Archive (http://www.linux-archive.org/)
-   ArchLinux Development (http://www.linux-archive.org/archlinux-development/)
-   -   initscripts 2010.01-1, udev 150-1, device-mapper/lvm2 2.02.60, cryptsetup 1.1.0 (http://www.linux-archive.org/archlinux-development/314386-initscripts-2010-01-1-udev-150-1-device-mapper-lvm2-2-02-60-cryptsetup-1-1-0-a.html)

Roman Kyrylych 01-24-2010 06:26 PM

initscripts 2010.01-1, udev 150-1, device-mapper/lvm2 2.02.60, cryptsetup 1.1.0
 
On Sun, Jan 24, 2010 at 16:42, Thomas Bächler <thomas@archlinux.org> wrote:
> Okay, here are the changes:
>
> initscripts:
> - hwclock improvements by Dan
> - some minor crypto fix on shutdown
> - moved the prekillall hook so it can be used better with splash
> Necessary for device-mapper/udev, as dm-device detection on startup has
> needs options introduced in 2009.11-1 (still in testing)
>
> udev:
> - upstream update
> - remove resolve-modalias, replace with modprobe --resolve-alias
>
> device-mapper/lvm2:
> - cleaned PKGBUILD, hopefully fix the dmeventd path mess
> - upstream update
>
> cryptsetup:
> - upstream update, hopefully fixes lots of bugs
>
> These have to be moved together (and with mkinitcpio) so that
> device-mapper still works fine with udev. This should solve FS#16735
> finally - it has to be moved in any case, because this is better than
> the situation in core, even if some people will still have problems.
>
> I want to move these 5 and mkinitcpio out of testing before I push the
> kill-klibc mkinitcpio in - the latter will also require changes in lvm2
> and cryptsetup.

I sign off initscripts, udev, device-mapper and cryptsetup for x86_64.

--
Roman Kyrylych (*оман Кирилич)

Eric Blanger 01-24-2010 08:18 PM

initscripts 2010.01-1, udev 150-1, device-mapper/lvm2 2.02.60, cryptsetup 1.1.0
 
On Sun, Jan 24, 2010 at 9:42 AM, Thomas Bchler <thomas@archlinux.org> wrote:
> Okay, here are the changes:
>
> initscripts:
> - hwclock improvements by Dan
> - some minor crypto fix on shutdown
> - moved the prekillall hook so it can be used better with splash
> Necessary for device-mapper/udev, as dm-device detection on startup has
> needs options introduced in 2009.11-1 (still in testing)
>
> udev:
> - upstream update
> - remove resolve-modalias, replace with modprobe --resolve-alias
>
> device-mapper/lvm2:
> - cleaned PKGBUILD, hopefully fix the dmeventd path mess
> - upstream update

How about implementing:
FS#17881 - [lvm2] include liblvm2app

Eric Blanger 01-24-2010 09:39 PM

initscripts 2010.01-1, udev 150-1, device-mapper/lvm2 2.02.60, cryptsetup 1.1.0
 
On Sun, Jan 24, 2010 at 9:42 AM, Thomas Bchler <thomas@archlinux.org> wrote:
> Okay, here are the changes:
>
> initscripts:
> - hwclock improvements by Dan
> - some minor crypto fix on shutdown
> - moved the prekillall hook so it can be used better with splash
> Necessary for device-mapper/udev, as dm-device detection on startup has
> needs options introduced in 2009.11-1 (still in testing)
>
> udev:
> - upstream update
> - remove resolve-modalias, replace with modprobe --resolve-alias
>
> device-mapper/lvm2:
> - cleaned PKGBUILD, hopefully fix the dmeventd path mess
> - upstream update
>
> cryptsetup:
> - upstream update, hopefully fixes lots of bugs
>
> These have to be moved together (and with mkinitcpio) so that
> device-mapper still works fine with udev. This should solve FS#16735
> finally - it has to be moved in any case, because this is better than
> the situation in core, even if some people will still have problems.
>
> I want to move these 5 and mkinitcpio out of testing before I push the
> kill-klibc mkinitcpio in - the latter will also require changes in lvm2
> and cryptsetup.
>
>

You'll also need to move the lilo-22.8-4 in testing with the new device-mapper.

My i686 system using lilo and lvm2 booted fine.

Eric Blanger 01-25-2010 09:39 PM

initscripts 2010.01-1, udev 150-1, device-mapper/lvm2 2.02.60, cryptsetup 1.1.0
 
On Sun, Jan 24, 2010 at 5:39 PM, Eric Blanger <snowmaniscool@gmail.com> wrote:
> On Sun, Jan 24, 2010 at 9:42 AM, Thomas Bchler <thomas@archlinux.org> wrote:
>> Okay, here are the changes:
>>
>> initscripts:
>> - hwclock improvements by Dan
>> - some minor crypto fix on shutdown
>> - moved the prekillall hook so it can be used better with splash
>> Necessary for device-mapper/udev, as dm-device detection on startup has
>> needs options introduced in 2009.11-1 (still in testing)
>>
>> udev:
>> - upstream update
>> - remove resolve-modalias, replace with modprobe --resolve-alias
>>
>> device-mapper/lvm2:
>> - cleaned PKGBUILD, hopefully fix the dmeventd path mess
>> - upstream update
>>
>> cryptsetup:
>> - upstream update, hopefully fixes lots of bugs
>>
>> These have to be moved together (and with mkinitcpio) so that
>> device-mapper still works fine with udev. This should solve FS#16735
>> finally - it has to be moved in any case, because this is better than
>> the situation in core, even if some people will still have problems.
>>
>> I want to move these 5 and mkinitcpio out of testing before I push the
>> kill-klibc mkinitcpio in - the latter will also require changes in lvm2
>> and cryptsetup.
>>
>>
>
> You'll also need to move the lilo-22.8-4 in testing with the new device-mapper.
>
> My i686 system using lilo and lvm2 booted fine.
>

I just noticed an error message when booting that i686 system. When
activating the LVM2 groups, I get this error message:
File-based locking initialisation failed.

The system still boots and there doesn't seem to be any problems.

Eric Blanger 01-28-2010 04:18 AM

initscripts 2010.01-1, udev 150-1, device-mapper/lvm2 2.02.60, cryptsetup 1.1.0
 
On Sun, Jan 24, 2010 at 9:42 AM, Thomas Bchler <thomas@archlinux.org> wrote:
> Okay, here are the changes:
>
> initscripts:
> - hwclock improvements by Dan
> - some minor crypto fix on shutdown
> - moved the prekillall hook so it can be used better with splash
> Necessary for device-mapper/udev, as dm-device detection on startup has
> needs options introduced in 2009.11-1 (still in testing)
>

you forgot to put the source on ftp:

$ zcat /var/log/sourceballs/initscripts.gz
==> Making package: initscripts 2010.01-1 x86_64 (Wed Jan 27 17:14:07 EST 2010)
==> Retrieving Sources...
-> Downloading initscripts-2010.01-1.tar.xz...
--2010-01-27 17:14:07--
ftp://ftp.archlinux.org/other/initscripts/initscripts-2010.01-1.tar.xz
=> `initscripts-2010.01-1.tar.xz.part'
Resolving ftp.archlinux.org... 209.85.41.144, 209.85.41.143
Connecting to ftp.archlinux.org|209.85.41.144|:21... connected.
Logging in as anonymous ... Logged in!
==> SYST ... done. ==> PWD ... done.
==> TYPE I ... done. ==> CWD (1) /other/initscripts ... done.
==> SIZE initscripts-2010.01-1.tar.xz ... done.
==> PASV ... done. ==> RETR initscripts-2010.01-1.tar.xz ...
No such file `initscripts-2010.01-1.tar.xz'.

==> ERROR: Failure while downloading initscripts-2010.01-1.tar.xz
Aborting...


All times are GMT. The time now is 02:58 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.