FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor

Go Back   Linux Archive > ArchLinux > ArchLinux Development

 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 02-17-2009, 08:39 AM
Ronald van Haren
 
Default Problems to build kde3 packages

On Tue, Feb 17, 2009 at 10:34 AM, Douglas Soares de Andrade
<dsandrade@gmail.com> wrote:
> Hi all,
>
> Im trying to update tellico and im having a strange problem. When i do this
> command:
>
> [douglas@ingravitto ~]$ /opt/kde/bin/kde-config --prefix
> /opt/kde
>
> It works ok =)
>
> But inside the PKGBUILD, Fakeroot - it returns empty.
>
> I have been trying a lot of things but none of then worked.
>
> Thanks a lot
>

Is this the same as FS#12592 [1], though with that bug kde-config
segfaults instead of returning nothing.
Only workaround for that bug is building with --asroot.

Ronald

[1] http://bugs.archlinux.org/task/12592
 
Old 02-17-2009, 03:05 PM
Aaron Griffin
 
Default Problems to build kde3 packages

On Tue, Feb 17, 2009 at 3:39 AM, Ronald van Haren <pressh@gmail.com> wrote:
> On Tue, Feb 17, 2009 at 10:34 AM, Douglas Soares de Andrade
> <dsandrade@gmail.com> wrote:
>> Hi all,
>>
>> Im trying to update tellico and im having a strange problem. When i do this
>> command:
>>
>> [douglas@ingravitto ~]$ /opt/kde/bin/kde-config --prefix
>> /opt/kde
>>
>> It works ok =)
>>
>> But inside the PKGBUILD, Fakeroot - it returns empty.
>>
>> I have been trying a lot of things but none of then worked.
>>
>> Thanks a lot
>>
>
> Is this the same as FS#12592 [1], though with that bug kde-config
> segfaults instead of returning nothing.
> Only workaround for that bug is building with --asroot.

Is this an x86_64 machine or i686? Can we check to see if this is an
architecture problem?
 
Old 02-17-2009, 05:24 PM
Douglas Soares de Andrade
 
Default Problems to build kde3 packages

Em Terça-feira 17 Fevereiro 2009, às 13:05:46, Aaron Griffin escreveu:
> On Tue, Feb 17, 2009 at 3:39 AM, Ronald van Haren <pressh@gmail.com> wrote:
> > On Tue, Feb 17, 2009 at 10:34 AM, Douglas Soares de Andrade
> >
> > <dsandrade@gmail.com> wrote:
> >> Hi all,
> >>
> >> Im trying to update tellico and im having a strange problem. When i do
> >> this command:
> >>
> >> [douglas@ingravitto ~]$ /opt/kde/bin/kde-config --prefix
> >> /opt/kde
> >>
> >> It works ok =)
> >>
> >> But inside the PKGBUILD, Fakeroot - it returns empty.
> >>
> >> I have been trying a lot of things but none of then worked.
> >>
> >> Thanks a lot
> >
> > Is this the same as FS#12592 [1], though with that bug kde-config
> > segfaults instead of returning nothing.
> > Only workaround for that bug is building with --asroot.
>
> Is this an x86_64 machine or i686? Can we check to see if this is an
> architecture problem?

Sorry to mention. It is happening in i686, to see the problem, try to build
tellico (in community).
 
Old 02-17-2009, 08:49 PM
Ronald van Haren
 
Default Problems to build kde3 packages

On Tue, Feb 17, 2009 at 7:24 PM, Douglas Soares de Andrade
<dsandrade@gmail.com> wrote:
> Em Terça-feira 17 Fevereiro 2009, às 13:05:46, Aaron Griffin escreveu:
>> On Tue, Feb 17, 2009 at 3:39 AM, Ronald van Haren <pressh@gmail.com> wrote:
>> > On Tue, Feb 17, 2009 at 10:34 AM, Douglas Soares de Andrade
>> >
>> > <dsandrade@gmail.com> wrote:
>> >> Hi all,
>> >>
>> >> Im trying to update tellico and im having a strange problem. When i do
>> >> this command:
>> >>
>> >> [douglas@ingravitto ~]$ /opt/kde/bin/kde-config --prefix
>> >> /opt/kde
>> >>
>> >> It works ok =)
>> >>
>> >> But inside the PKGBUILD, Fakeroot - it returns empty.
>> >>
>> >> I have been trying a lot of things but none of then worked.
>> >>
>> >> Thanks a lot
>> >
>> > Is this the same as FS#12592 [1], though with that bug kde-config
>> > segfaults instead of returning nothing.
>> > Only workaround for that bug is building with --asroot.
>>
>> Is this an x86_64 machine or i686? Can we check to see if this is an
>> architecture problem?
>
> Sorry to mention. It is happening in i686, to see the problem, try to build
> tellico (in community).
>
>
Sorry I don't have this problem. I've updated the package for you for
both architectures.

Ronald
 
Old 02-17-2009, 09:43 PM
Douglas Soares de Andrade
 
Default Problems to build kde3 packages

Em Terça-feira 17 Fevereiro 2009, às 18:49:03, Ronald van Haren escreveu:
> On Tue, Feb 17, 2009 at 7:24 PM, Douglas Soares de Andrade
>
> <dsandrade@gmail.com> wrote:
> > Em Terça-feira 17 Fevereiro 2009, às 13:05:46, Aaron Griffin escreveu:
> >> On Tue, Feb 17, 2009 at 3:39 AM, Ronald van Haren <pressh@gmail.com>
wrote:
> >> > On Tue, Feb 17, 2009 at 10:34 AM, Douglas Soares de Andrade
> >> >
> >> > <dsandrade@gmail.com> wrote:
> >> >> Hi all,
> >> >>
> >> >> Im trying to update tellico and im having a strange problem. When i
> >> >> do this command:
> >> >>
> >> >> [douglas@ingravitto ~]$ /opt/kde/bin/kde-config --prefix
> >> >> /opt/kde
> >> >>
> >> >> It works ok =)
> >> >>
> >> >> But inside the PKGBUILD, Fakeroot - it returns empty.
> >> >>
> >> >> I have been trying a lot of things but none of then worked.
> >> >>
> >> >> Thanks a lot
> >> >
> >> > Is this the same as FS#12592 [1], though with that bug kde-config
> >> > segfaults instead of returning nothing.
> >> > Only workaround for that bug is building with --asroot.
> >>
> >> Is this an x86_64 machine or i686? Can we check to see if this is an
> >> architecture problem?
> >
> > Sorry to mention. It is happening in i686, to see the problem, try to
> > build tellico (in community).
>
> Sorry I don't have this problem. I've updated the package for you for
> both architectures.
>
> Ronald

Hi,

I just discovered the problem, but dont know (for now) how to fix. Using just
kdelib3 (in fact, all packages needed for amarok-base), i get a segfault with
these commands:

[douglas@ingravitto ~]$ fakeroot
[root@ingravitto ~]# /opt/kde/bin/kde-config --prefix
Falha de segmentação (segfault)

Im sure its is problem in arch libs with kde3 as it is happening for me and
for gcarrier (Geoffroy, btw thanks).

Can someone confirm this ?

Thanks a lot
 
Old 02-17-2009, 09:46 PM
Douglas Soares de Andrade
 
Default Problems to build kde3 packages

Em Terça-feira 17 Fevereiro 2009, às 18:49:03, Ronald van Haren escreveu:
> On Tue, Feb 17, 2009 at 7:24 PM, Douglas Soares de Andrade
>
> <dsandrade@gmail.com> wrote:
> > Em Terça-feira 17 Fevereiro 2009, às 13:05:46, Aaron Griffin escreveu:
> >> On Tue, Feb 17, 2009 at 3:39 AM, Ronald van Haren <pressh@gmail.com>
wrote:
> >> > On Tue, Feb 17, 2009 at 10:34 AM, Douglas Soares de Andrade
> >> >
> >> > <dsandrade@gmail.com> wrote:
> >> >> Hi all,
> >> >>
> >> >> Im trying to update tellico and im having a strange problem. When i
> >> >> do this command:
> >> >>
> >> >> [douglas@ingravitto ~]$ /opt/kde/bin/kde-config --prefix
> >> >> /opt/kde
> >> >>
> >> >> It works ok =)
> >> >>
> >> >> But inside the PKGBUILD, Fakeroot - it returns empty.
> >> >>
> >> >> I have been trying a lot of things but none of then worked.
> >> >>
> >> >> Thanks a lot
> >> >
> >> > Is this the same as FS#12592 [1], though with that bug kde-config
> >> > segfaults instead of returning nothing.
> >> > Only workaround for that bug is building with --asroot.
> >>
> >> Is this an x86_64 machine or i686? Can we check to see if this is an
> >> architecture problem?
> >
> > Sorry to mention. It is happening in i686, to see the problem, try to
> > build tellico (in community).
>
> Sorry I don't have this problem. I've updated the package for you for
> both architectures.
>
> Ronald

Seems it is something with libGL.so.

[douglas@ingravitto ~]$ fakeroot
[root@ingravitto ~]# valgrind /opt/kde/bin/kde-config --prefix
==5898== Memcheck, a memory error detector.
==5898== Copyright (C) 2002-2008, and GNU GPL'd, by Julian Seward et al.
==5898== Using LibVEX rev 1878, a library for dynamic binary translation.
==5898== Copyright (C) 2004-2008, and GNU GPL'd, by OpenWorks LLP.
==5898== Using valgrind-3.4.0, a dynamic binary instrumentation framework.
==5898== Copyright (C) 2000-2008, and GNU GPL'd, by Julian Seward et al.
==5898== For more details, rerun with: -v
==5898==
==5898== Jump to the invalid address stated on the next line
==5898== at 0x0: ???
==5898== by 0x402DA82: __xstat (in /usr/lib/libfakeroot/libfakeroot-0.so)
==5898== by 0x4E963F3: (within /usr/lib/libGL.so.180.29)
==5898== Address 0x0 is not stack'd, malloc'd or (recently) free'd
==5898==
==5898== Process terminating with default action of signal 11 (SIGSEGV)
==5898== Bad permissions for mapped region at address 0x0
==5898== at 0x0: ???
==5898== by 0x402DA82: __xstat (in /usr/lib/libfakeroot/libfakeroot-0.so)
==5898== by 0x4E963F3: (within /usr/lib/libGL.so.180.29)
==5898==
==5898== ERROR SUMMARY: 1 errors from 1 contexts (suppressed: 95 from 1)
==5898== malloc/free: in use at exit: 86,545 bytes in 29 blocks.
==5898== malloc/free: 186 allocs, 157 frees, 140,541 bytes allocated.
==5898== For counts of detected errors, rerun with: -v
==5898== searching for pointers to 29 not-freed blocks.
==5898== checked 3,034,216 bytes.
==5898==
==5898== LEAK SUMMARY:
==5898== definitely lost: 0 bytes in 0 blocks.
==5898== possibly lost: 0 bytes in 0 blocks.
==5898== still reachable: 86,545 bytes in 29 blocks.
==5898== suppressed: 0 bytes in 0 blocks.
==5898== Rerun with --leak-check=full to see details of leaked memory.
Falha de segmentação
[root@ingravitto ~]#
 
Old 02-17-2009, 10:01 PM
Douglas Soares de Andrade
 
Default Problems to build kde3 packages

Em Terça-feira 17 Fevereiro 2009, às 18:49:03, Ronald van Haren escreveu:
> On Tue, Feb 17, 2009 at 7:24 PM, Douglas Soares de Andrade
>
> <dsandrade@gmail.com> wrote:
> > Em Terça-feira 17 Fevereiro 2009, às 13:05:46, Aaron Griffin escreveu:
> >> On Tue, Feb 17, 2009 at 3:39 AM, Ronald van Haren <pressh@gmail.com>
wrote:
> >> > On Tue, Feb 17, 2009 at 10:34 AM, Douglas Soares de Andrade
> >> >
> >> > <dsandrade@gmail.com> wrote:
> >> >> Hi all,
> >> >>
> >> >> Im trying to update tellico and im having a strange problem. When i
> >> >> do this command:
> >> >>
> >> >> [douglas@ingravitto ~]$ /opt/kde/bin/kde-config --prefix
> >> >> /opt/kde
> >> >>
> >> >> It works ok =)
> >> >>
> >> >> But inside the PKGBUILD, Fakeroot - it returns empty.
> >> >>
> >> >> I have been trying a lot of things but none of then worked.
> >> >>
> >> >> Thanks a lot
> >> >
> >> > Is this the same as FS#12592 [1], though with that bug kde-config
> >> > segfaults instead of returning nothing.
> >> > Only workaround for that bug is building with --asroot.
> >>
> >> Is this an x86_64 machine or i686? Can we check to see if this is an
> >> architecture problem?
> >
> > Sorry to mention. It is happening in i686, to see the problem, try to
> > build tellico (in community).
>
> Sorry I don't have this problem. I've updated the package for you for
> both architectures.
>
> Ronald

Tried to recompile kdelibs3, and im having segfaults:

vsnprintf.c:168: warning: 'dummy_func' defined but not used
/bin/sh ../libtool --silent --tag=CC --mode=link gcc -std=iso9899:1990 -W -
Wall -Wchar-subscripts -Wshadow -Wpointer-arith -Wmissing-prototypes -Wwrite-
strings -D_XOPEN_SOURCE=500 -D_BSD_SOURCE -DNDEBUG -O2 -march=i686 -
mtune=generic -O2 -pipe -Wformat-security -Wmissing-format-attribute -version-
info 6:0:2 -L/opt/qt/lib -o libkdefakes.la -rpath /opt/kde/lib fakes.lo
vsnprintf.lo
../dcop/dcopidl/dcopidl ./ksycoca.h > ksycoca.kidl || ( rm -f ksycoca.kidl ;
false )
/bin/sh: line 1: 31471 Falha de segmentação ../dcop/dcopidl/dcopidl
./ksycoca.h > ksycoca.kidl
make[4]: ** [ksycoca.kidl] Erro 1
make[4]: Saindo do diretório
`/mnt/backup/projetos/archlinux/devel/kdelibs3/trunk/src/kdelibs-3.5.10/kdecore'
make[3]: ** [all-recursive] Erro 1
make[3]: Saindo do diretório
`/mnt/backup/projetos/archlinux/devel/kdelibs3/trunk/src/kdelibs-3.5.10/kdecore'
make[2]: ** [all] Erro 2
make[2]: Saindo do diretório
`/mnt/backup/projetos/archlinux/devel/kdelibs3/trunk/src/kdelibs-3.5.10/kdecore'
make[1]: ** [all-recursive] Erro 1
make[1]: Saindo do diretório
`/mnt/backup/projetos/archlinux/devel/kdelibs3/trunk/src/kdelibs-3.5.10'
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 12:15 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright ©2007 - 2008, www.linux-archive.org