FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
» Video Reviews

» Linux Archive

Linux-archive is a website aiming to archive linux email lists and to make them easily accessible for linux users/developers.


» Sponsor

» Partners

» Sponsor


 
 
LinkBack Thread Tools
 
Old 09-04-2008, 05:12 PM
Ralf Mardorf
 
Default Bugreport

Hi


MusE seems to
have many interesting functions, very near to Cubase. I don't know
Cakewalk myself, I just heard of it and MusE might be orientated at
Cakewalk, maybe it's not very different to Cubase.




The bug(s)
for MusE are less important, it's more important that this is the kind
of bug I get with any setup.




I can't get a
sound done by MusE, resp. fluidsynth. I resumed the settings for MusE
at the end of this mail.


After a
while, when saving the project again (I did it several times before) I
got an error. Similar to the errors I got when using Rosegarden.


"Jack
shutdown!


Jack has
detected a performance problem which has lead to MusE being
disconnected.

This could
happen to a number of reasons:

- a performance
issue with your particular setup.

- a bug in MusE
(or possible in another connected software).

- a random
hiccup which might never occur again.

- jack was
valuntary stopped by you or someone else

- jack crashed



If there is a
persisting problem you are much welcome to discuss it on MusE
mailinglist.

(there is
information about joining the mailinglist on MusE homepage which is
available through the help menu)

To proceed
check the status of Jack and try to restart it and then click on the
Restart button."


I closed
MusE. QJackCtl seems to be fine, but after running MusE again and
loading the started project, MusE crashed and disappeared.


I could start
MusE and load the project after closing QJackCtl.


I could start
MusE after QJackCtl was running, but it crashes again and disappeared
after I tried to load the project.


In the past I
could run QSampler with my other 64 Studio and it also crashed when
trying to load a GIG.


It seems to
be that Jack isn't fine with my Suse 11.0, 64 Studio Lenny and 64
Studio default.


I tried
another session, but the bug was still there.


I restarted
the computer and after launching jack I got:

"18:40:34.561
Patchbay deactivated.

18:40:34.572
Statistics reset.

18:40:34.619
Startup script...

18:40:34.619
artsshell -q terminate

JACK tmpdir
identified as [/dev/shm]

JACK tmpdir
identified as [/dev/shm]

18:40:34.625
MIDI connection graph change.

can't create
mcop directory

Link points to
"/tmp/ksocket-spinymouse"

18:40:35.172
Startup script terminated with exit status=256.

18:40:35.172
JACK is starting...

18:40:35.172
/usr/bin/jackd -R -dalsa -dhw:0 -r48000 -p128 -n2

18:40:35.174
JACK was started with PID=4530 (0x11b2).

jackd 0.103.0

Copyright
2001-2005 Paul Davis and others.

jackd comes with
ABSOLUTELY NO WARRANTY

This is free
software, and you are welcome to redistribute it

under certain
conditions; see the file COPYING for details

JACK compiled
with System V SHM support.

loading driver ..

Enhanced3DNow!
detected

SSE2 detected

apparent rate =
48000

creating alsa
driver ... hw:0|hw:0|128|2|48000|0|0|nomon|swmeter|-|32bit

control device
hw:0

ALSA: Cannot
open PCM device alsa_pcm for playback. Falling back to capture-only mode

cannot load
driver module alsa

no message
buffer overruns

18:40:35.323
JACK was stopped successfully.

18:40:35.323
Post-shutdown script...

18:40:35.323
killall jackd

jackd: no
process killed

18:40:35.375
MIDI connection change.

18:40:35.544
Post-shutdown script terminated with exit status=256.

18:40:37.389
Could not connect to JACK server as client. Please check the messages
window for more info.

JACK tmpdir
identified as [/dev/shm]"
Also something I know very well.

I shutdown the computer and turned it on
again. Running QJackCtl was fine, but there was still the bug for MusE.
Without running QJackCtl MusE was fine again.

QJackCtl + QSampler and a loaded GIG +
Rosegarden and a loaded project with lots of Fluidsynth DSSIs seems to
be fine, I didn't tested audio (mixer and amp were not turned on), but
there were no crashes after loading and playing Rosegarden.

Independent if there is ab bug for MusE,
this behavior is something that will happen with any setup.

Can the on-board graphic, the shipset or
soundcard cause this troubles?

Cheers,

Ralf



JACK Control

> Setup...

Frames/Period: 128

Sample Rate: 48000

Periodes/Buffer:2

Audio and MIDI was connected



MusE

> Settings > Global Settings
> MIDI

RTC Resolution (Ticks/Sec) 1024

Displayed resolution
(Ticks/Quaternote) 384

> Settings > Metronome

Audio Beep disabled

MIDI Click disabled

> Settings > MIDI Ports /
Soft Synth > Soft Synthesizer > fluidsynth > Add Instance

= *Inst for fluidsynth 2 (I added
one instance and removed it before, it should be 1 instead of 2)

Port 1, Instrument fluidsynth-1,
Device Name fluidsynth-1, State OK

Load:
/mnt/music_sata/mix_vol_1.sf2/Acoustic drum set.SF2

Ctrl+J (Add MIDI Track)

pencil to create
segment (called "part")

Mixer: Out 1 mono, iR:
fluidsynth-1, oR: playback_1, playback_2

fluidsynth-1: oR: Out 1

MIDI Track 1: *1 (fluidsynth-1),
OCh:1, *input ports all, input channels all



Nothing is filtered for MIDI, all faders and fluidsynth gain have a
value, nothing is muted



Save: /home/spinymouse/Desktop/Test/MusE_Test.med



The only other application also running, was AbiWord*and maybe for a
short time Iceweasel.


_______________________________________________
64studio-users mailing list
64studio-users@64studio.com
http://lists.64studio.com/mailman/listinfo/64studio-users
 
Old 09-04-2008, 07:38 PM
Gustin Johnson
 
Default Bugreport

-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

Two things.

First, are you sure that jack is trying to use the correct sound device?
This line seems to indicate that either you are using the incorrect
device or you have an application that is blocking jack:

ALSA: Cannot open PCM device alsa_pcm for playback. Falling back to
capture-only mode
cannot load driver module alsa

Second, you may have your timings set too aggressively for your hardware.

I have seen this error many times before and it has always been a
configuration error on my part.

Hth,
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.6 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org

iD8DBQFIwDknwRXgH3rKGfMRAnmYAJ9bZg0fzo4ernT8mPSFdM n+B9f0lQCfcELP
65LNS1c7GvZdzhrXht8Ksds=
=VhnI
-----END PGP SIGNATURE-----

_______________________________________________
64studio-users mailing list
64studio-users@64studio.com
http://lists.64studio.com/mailman/listinfo/64studio-users
 
Old 09-04-2008, 08:44 PM
Ralf Mardorf
 
Default Bugreport

Gustin Johnson wrote:
> Two things.
>
> First, are you sure that jack is trying to use the correct sound device?
> This line seems to indicate that either you are using the incorrect
> device or you have an application that is blocking jack:
>
> ALSA: Cannot open PCM device alsa_pcm for playback. Falling back to
> capture-only mode
> cannot load driver module alsa

Okay, this is the message that often comes after rebooting after
something crashed. After a reboot there can't be any application block
jackd. Or can there be an application after startup doing this?
I'll set /etc/modprobe.d/alsa-base to give the devices consistent numbers.

I'll set it to

# Fix indexes for the spymo DAW
alias snd-card-0 snd-ice1712
options snd-ice1712 index=0
alias snd-card-1 snd-usb-audio
options snd-usb-audio index=1

After booting, when there was no crash before, the Envy24 card will always be hw:0 and the USB MIDI IO will always be hw:1, but it might be more safe to fix the indexes. I'm not sure if the USB device was hw:0, instead of the TerraTec, that should be hw:0.


> Second, you may have your timings set too aggressively for your hardware.
>
> I have seen this error many times before and it has always been a
> configuration error on my part.

The error above or the error for the crash with MusE?

Are Envy24 cards not fine with Linux? I often read that latencies should
be better with Linux as with Windows.

I set it to 128 / 2 @ 48000Hz because of the sync problems and MIDI
jitter, only set to this the sync and jitter is okay. I can increase it,
I'm fine with higher latency and sync and jitter might be fine with
increased values after installing a NVidia, I'm still using the on-board
ATI. If I'll increase the values at the moment, I'll have to bad sync
and to much MIDI jitter. MIDI jitter seems to collaborate somehow with
the audio settings. Anyway, I'll try to increase it and will live with
jitter for the moment.

I never run into trouble when Rosegarden is playing some Fluidsynth
DSSIs and QSampler. Crashes for Rosegarden or QSampler only will happen,
if I'm editing with the mouse or playing events by the USB MIDI in.

I can't say much about MusE.

What settings should I try for jackd? 256 / 2, 128 / 3 or much higher
settings? I've got no XRUNS or unwanted noise when set to 128 / 2.
Everything seems to be fine with lower settings, but I won't get lower,
because this is suspect.

Okay, I'll set the values higher, but can this really be the reason for
the crashes I get? Shouldn't there be XRUNS and destroyed sound before
crashes?

Thank you,
Ralf

_______________________________________________
64studio-users mailing list
64studio-users@64studio.com
http://lists.64studio.com/mailman/listinfo/64studio-users
 
Old 09-11-2008, 11:59 PM
Ralf Mardorf
 
Default Bugreport

Hi

I tested my DAW from 02:02 o'clock 09/11/2008 to 00:32 o'clock 09/12/2008.

I checked the BIOS hardware monitoring and run Memtest from 02:02
09/11/2008 to 11:25.
Everything was fine.

At 21:46 I started playing a loop until 00:30 09/12/2008, without
getting any XRUNS for the whole time, before doing this all applications
where ready to play, but they nearly had nothing to do, than to stand by.
Still everything was fine.

After 00:30 I set a new loop and tried to record. Rosegarden crashed
within the first events.

The computer didn't crash for more than 22 hours, from 02:02 09/11/2008
to 00:30 09/12/2008, but when trying to record MIDI events it crashed
without respite.

I'll send a detailed report with the next mail. It's a long AbiWord.abw
including a screenshot.png, so the server might block this mail until an
administrator will unblock it.

Cheers,
Ralf

_______________________________________________
64studio-users mailing list
64studio-users@64studio.com
http://lists.64studio.com/mailman/listinfo/64studio-users
 
Old 09-12-2008, 10:49 AM
Daniel James
 
Default Bugreport

Hi Ralf,

> I'll send a detailed report with the next mail. It's a long AbiWord.abw
> including a screenshot.png, so the server might block this mail until an
> administrator will unblock it.

It's a bit large for the mailing list, but I've downloaded it here.

Thanks for the tests!

Daniel

_______________________________________________
64studio-users mailing list
64studio-users@64studio.com
http://lists.64studio.com/mailman/listinfo/64studio-users
 
Old 09-24-2008, 02:00 PM
Ralf Mardorf
 
Default Bugreport

Daniel James wrote:
> Hi Ralf,
>
>> I'll send a detailed report with the next mail. It's a long
>> AbiWord.abw including a screenshot.png, so the server might block
>> this mail until an administrator will unblock it.
>
> It's a bit large for the mailing list, but I've downloaded it here.
>
> Thanks for the tests!
>
> Daniel

Hi Daniel

I guess this test wasn't a help for me or anybody else, but I wished to
know what will happen, if the computer has audio applications opened for
a long time, when they are not under use and if there are any needful
messages.

Yesterday I tried to make a demo. A Band is looking for a singer,
because their singer won't do the tour. I was getting a cold - today
I've got a cold - so I was in a hurry with canceling the vocals of
the original singer from the CD tracks and recoding my vocals.
Rosegarden might not be the best chose for HD recording, but because I'm
familiar with it, I started with Rosegarden. First I used Rosegarden
1.7.1 and the 2.6.24 rt kernel, than I reinstalled the 64 Studio default
Rosegarden and tested it with the 2.6.24 and the 2.6.21 kernels, after
this I changed from 64 Studio to Suse, it was always the same. When
ready with recording or exporting an audio track Rosegarden crashed with
a segmentation fault. I tried Ardour with Suse (2.6.25) and it was fine,
I changed back to 64 Studio and go on with Ardour and kernel 2.6.24 and
it was fine.

I don't know how to use Ardour, so I made mistakes, I was getting a
cold, so I made mistakes, but Ardour, DJ EQ, Jack, JAMin and Audacity
where fine, no crashes and good latencies. Just splitting regions for
Ardour didn't work and I had no time to read a manual.

Anyway, HD recording with Ardour is stable, with my chipset and while
using the on-board graphics. Only one time Ardour said, there was a
problem with the HDD, so it didn't started to record. recording after
closing this message was fine and I didn't get any error or warning again.

Just MIDI applications like Rosegarden become more worse. Some time ago
I could record some MIDI events and audio tracks, with to much crashes,
but recording was possible. The only thing I changed was the BIOS and
it's protected against downgrades , so I can't restore the old BIOS.
It's not so bad, because the old BIOS won't be really a solution.

Even if I use Rosegarden just as HD recorder, without any MIDI clients
connected it crashes. I wonder why everything is fine, Ardour, Gimp,
Icedove etc. and only MIDI applications like Rosegarden, Muse, QSynth
make troubles.

It was good that I was forced to use Ardour. Ardour and Jack didn't
crash. If Jack crashes when in use with Rosegarden, than it seems not to
be the blame of Jack.

Cheers,
Ralf

_______________________________________________
64studio-users mailing list
64studio-users@64studio.com
http://lists.64studio.com/mailman/listinfo/64studio-users
 
Old 12-19-2008, 08:30 AM
"linuxy.com"
 
Default bugreport

(I)*** x.org loaded video driver of...
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//ati_drv.so
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//radeon_drv.so
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//fbdev_drv.so
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//vesa_drv.so
(II) Unloading /usr/lib/xorg/modules/drivers//fbdev_drv.so
(II) Unloading /usr/lib/xorg/modules/drivers//vesa_drv.so
(--) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(III)* Desktop is: GNOME
(IV)** openoffice.org-kde version is: package openoffice.org-kde is not installed
(V)*** libgcj version is: libgcj-4.3.2-7-i386
(VI)** kernel is: Linux 2.6.27.7-134.fc10.i686 #1 SMP Mon Dec 1 22:42:50 EST 2008 i686 i686 i386
(VII)* OpenOffice.org core rpm version is: openoffice.org-core-3.0.0-9.10.fc10-i386
(VIII) accessibility is: false
(IX)** fedora release is: Fedora release 10 (Cambridge)
(X)*** LANG is: zh_CN.UTF-8
...start free space details ...
文件系统************** 1K-块******* 已用**** 可用 已用% 挂载点
/dev/sda7************ 45856324** 4462128* 39064776* 11% /
/dev/sda7************ 45856324** 4462128* 39064776* 11% /
...end free space details ...
...start (default) java details ...
java version "1.6.0_0"
IcedTea6 1.4 (fedora-7.b12.fc10-i386) Runtime Environment (build 1.6.0_0-b12)
OpenJDK Client VM (build 10.0-b19, mixed mode)
...end (default) java details ...
...start sestatus details ...
SELinux status:**************** enabled
SELinuxfs mount:*************** /selinux
Current mode:****************** enforcing
Mode from config file:********* enforcing
Policy version:**************** 23
Policy from config file:******* targeted
...end sestatus details ...
...start stackreport details ...
0x45c6c4: 0x1b4a38: /usr/lib/openoffice.org3/program/../basis-link/ure-link/lib/libuno_sal.so.3 + 0x256c4
0x45cfff: 0x1b4a38: /usr/lib/openoffice.org3/program/../basis-link/ure-link/lib/libuno_sal.so.3 + 0x25fff
0x110400: 0x0:* + 0x400 (__kernel_sigreturn + 0x0)
0x2c4e28: 0x16fd7c: /lib/libc.so.6 + 0x2ce28 (abort + 0x188)
0x2bc40e: 0x16fd7c: /lib/libc.so.6 + 0x2440e (__assert_fail + 0xee)
0x14a25ab: 0xfd268: /usr/lib/libX11.so.6 + 0x425ab
0x1897121: 0x82020: /usr/lib/libGL.so.1 + 0x50121
...end stackreport details ...
...start sample ldd details ...
*** linux-gate.so.1 =>* (0x00110000)
*** libgtk-x11-2.0.so.0 => /usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0 (0x00296000)
*** libgdk-x11-2.0.so.0 => /usr/lib/libgdk-x11-2.0.so.0 (0x00158000)
*** libatk-1.0.so.0 => /usr/lib/libatk-1.0.so.0 (0x001ed000)
*** libgio-2.0.so.0 => /lib/libgio-2.0.so.0 (0x0067c000)
*** libpangoft2-1.0.so.0 => /usr/lib/libpangoft2-1.0.so.0 (0x0020a000)
*** libgdk_pixbuf-2.0.so.0 => /usr/lib/libgdk_pixbuf-2.0.so.0 (0x00234000)
*** libpangocairo-1.0.so.0 => /usr/lib/libpangocairo-1.0.so.0 (0x00251000)
*** libcairo.so.2 => /usr/lib/libcairo.so.2 (0x006ef000)
*** libpango-1.0.so.0 => /usr/lib/libpango-1.0.so.0 (0x00767000)
*** libfreetype.so.6 => /usr/lib/libfreetype.so.6 (0x007ad000)
*** libfontconfig.so.1 => /usr/lib/libfontconfig.so.1 (0x00840000)
*** libgmodule-2.0.so.0 => /lib/libgmodule-2.0.so.0 (0x0025c000)
*** libgthread-2.0.so.0 => /lib/libgthread-2.0.so.0 (0x00260000)
*** librt.so.1 => /lib/librt.so.1 (0x00265000)
*** libdbus-glib-1.so.2 => /usr/lib/libdbus-glib-1.so.2 (0x0086f000)
*** libdbus-1.so.3 => /lib/libdbus-1.so.3 (0x0088d000)
*** libgobject-2.0.so.0 => /lib/libgobject-2.0.so.0 (0x008ce000)
*** libglib-2.0.so.0 => /lib/libglib-2.0.so.0 (0x0090f000)
*** libvclplug_genli.so => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/libvclplug_genli.so (0x009f2000)
*** libvclli.so => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/libvclli.so (0x00a5f000)
*** libpspli.so => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/libpspli.so (0xb8021000)
*** libsotli.so => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/libsotli.so (0xb7fd3000)
*** libutlli.so => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/libutlli.so (0xb7f64000)
*** libtlli.so => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/libtlli.so (0xb7ee2000)
*** libcomphelp4gcc3.so => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/libcomphelp4gcc3.so (0xb7df7000)
*** libucbhelper4gcc3.so => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/libucbhelper4gcc3.so (0xb7d9d000)
*** libuno_cppuhelpergcc3.so.3 => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/../ure-link/lib/libuno_cppuhelpergcc3.so.3 (0xb7d25000)
*** libuno_cppu.so.3 => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/../ure-link/lib/libuno_cppu.so.3 (0x00d53000)
*** libvos3gcc3.so => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/libvos3gcc3.so (0xb7d03000)
*** libuno_sal.so.3 => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/../ure-link/lib/libuno_sal.so.3 (0xb7b47000)
*** libXrandr.so.2 => /usr/lib/libXrandr.so.2 (0x00d80000)
*** libX11.so.6 => /usr/lib/libX11.so.6 (0xb7a46000)
*** libXext.so.6 => /usr/lib/libXext.so.6 (0x00d87000)
*** libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x00d97000)
*** libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0xb7a2c000)
*** libstlport_gcc.so => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/../ure-link/lib/libstlport_gcc.so (0xb7961000)
*** libstdc++.so.6 => /usr/lib/libstdc++.so.6 (0xb786f000)
*** libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0xb7846000)
*** libgcc_s.so.1 => /lib/libgcc_s.so.1 (0xb7838000)
*** libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0xb76c4000)
*** libXcomposite.so.1 => /usr/lib/libXcomposite.so.1 (0x0026f000)
*** libXdamage.so.1 => /usr/lib/libXdamage.so.1 (0xb76c0000)
*** libXfixes.so.3 => /usr/lib/libXfixes.so.3 (0xb76bb000)
*** libpng12.so.0 => /usr/lib/libpng12.so.0 (0xb7693000)
*** libXrender.so.1 => /usr/lib/libXrender.so.1 (0xb768a000)
*** libXinerama.so.1 => /usr/lib/libXinerama.so.1 (0xb7686000)
*** libXi.so.6 => /usr/lib/libXi.so.6 (0xb767d000)
*** libXcursor.so.1 => /usr/lib/libXcursor.so.1 (0xb7673000)
*** libselinux.so.1 => /lib/libselinux.so.1 (0xb7657000)
*** libpixman-1.so.0 => /usr/lib/libpixman-1.so.0 (0xb7610000)
*** libz.so.1 => /lib/libz.so.1 (0xb75fb000)
*** libexpat.so.1 => /lib/libexpat.so.1 (0xb75d4000)
*** /lib/ld-linux.so.2 (0x00273000)
*** libnsl.so.1 => /lib/libnsl.so.1 (0xb75ba000)
*** libcap.so.2 => /lib/libcap.so.2 (0xb75b5000)
*** libSM.so.6 => /usr/lib/libSM.so.6 (0xb75ad000)
*** libICE.so.6 => /usr/lib/libICE.so.6 (0xb7592000)
*** libi18nisolang1gcc3.so => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/libi18nisolang1gcc3.so (0xb758d000)
*** libbasegfxli.so => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/libbasegfxli.so (0xb753c000)
*** libicuuc.so.40 => /usr/lib/libicuuc.so.40 (0xb73fe000)
*** libicule.so.40 => /usr/lib/libicule.so.40 (0xb73c8000)
*** libjvmaccessgcc3.so.3 => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/../ure-link/lib/libjvmaccessgcc3.so.3 (0xb73c0000)
*** libuno_salhelpergcc3.so.3 => /usr/lib/openoffice.org/basis3.0/program/../ure-link/lib/libuno_salhelpergcc3.so.3 (0xb73bc000)
*** libcrypt.so.1 => /lib/libcrypt.so.1 (0xb7389000)
*** libxcb-xlib.so.0 => /usr/lib/libxcb-xlib.so.0 (0xb7386000)
*** libxcb.so.1 => /usr/lib/libxcb.so.1 (0xb736a000)
*** libXau.so.6 => /usr/lib/libXau.so.6 (0xb7367000)
*** libuuid.so.1 => /lib/libuuid.so.1 (0xb7363000)
*** libicudata.so.40 => /usr/lib/libicudata.so.40 (0xb661d000)
*** libXdmcp.so.6 => /usr/lib/libXdmcp.so.6 (0xb6617000)
...end sample ldd details ...

* --
fedora-list mailing list
fedora-list@redhat.com
To unsubscribe: https://www.redhat.com/mailman/listinfo/fedora-list
Guidelines: http://fedoraproject.org/wiki/Communicate/MailingListGuidelines
 

Thread Tools




All times are GMT. The time now is 04:04 PM.

VBulletin, Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc.
Copyright 2007 - 2008, www.linux-archive.org